Introduceti mesajul catre : Cancel Trimite
OK
Raporteaza Imagine.
Completati formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completati cu numele intreg.
Email:
Completati cu adresa de email la care va putem contacta.
Motiv:
Va rugam scrieti motivul pentru care raportati imaginea. Cel putin 10 caractere.
Scrieti codul:
Introduceti aici codul asa cum il vedeti in imagine.
 

Ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de pensie ?

Ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de pensie ? Difera actele necesare in cazul in care persoana respectiva solicita iesirea anticipata la pensie fata de persoana ce iese la pensie la limita de varsta ? Dupa ce strang toate actele de care am nevoie unde trebuie sa depun dosarul prin care solicit iesirea la pensie si la cat timp dupa depunerea dosarului pot sti daca ma incadrez sau nu pentru a iesi la pensie. Daca nu pot iesi la pensie sunt respinsa la inceput cand incerc sa depun dosarul de pensionare sau pot depune dosarul si pe urma dupa un anumit timp sa primesc raspuns ca nu pot iesi la pensie ?

h 1540 vizualizari
Spam
Continut copiat
Jignitor
Ilegal/piraterie
Categorie gresita

2 Raspunsuri

 1. #1 27.04.2013, 08:27
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 730
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 0
  Raspunsuri: 243

  Sunt destul de multe acte ce sunt necesare pentru intocmirea dosarului de pensie insa actele necesare sunt aceleasi atat pentru pensia pentru limita de varsta dar si pentru alte tipuri de pensie cum ar fi pensia de invaliditate, pensia de urmas sau pensia anticipata. Presupunand ca doresti sa iesi la pensie la limita de varsta ai nevoie pentru intocmirea dosarului de o cerere tip, de carnetul de munca in original si copie, de asemenea iti trebuie carnetul de asigurari sociale tot in original si copie dar si documentele din care sa reiasa vechimea in munca. Pe langa actele mentionate anterior dosarul de pensionare trebuie sa mai contina si diploma de studii in original si copie, livretul militar in original si copie – nu este cazul tau, de asemenea trebuie sa adaugi la dosar si documentele prin care sa dovedesti eventualele sporuri sau adaosuri din locurile unde ai muncit. Dosarul de pensionare trebuie sa contina si adeverinta din care sa reiasa ca s-a incetat calitatea de asigurat dar si dovada stagiului de cotizare. Daca vrei sa faci cerere de a iesi la pensie la termen sau anticipat trebuie sa te interesezi din timp pentru a avea timp sa strangi toate actele de care ai nevoie la dosarul de pensionare.

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite
 2. #2 22.12.2013, 07:27
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 0
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 0
  Raspunsuri: 1

  Am lucrat ca preot si acum am depus cererea si dosarul de pensionare anticipata. Casa de pensii mi-a cerut sa aduc o fisa intocmita de unitatea angajatoare, care sa cuprinda cuamtumul contributiilor de la bugetul de stat si al contributiilor din fonduri proprii, pentru perioada integrala. Totusi, la Casa de asigurari sociale, unitatea angajatoare a virat o suma unitara, ne-defalcata in aceste doua categorii. Ce trebuie sa fac pentru ca dorarul sa fie acceptat? Va multumesc!

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite

Selectati limbajul:
Introduceti codul care vreti sa apara ca si "cod" in comentariu:

Raspundeti la Intrebare

Va rugam sa raspundeti cu minim 60 de caractere si cat mai detaliat.
Daca doriti sa introduceti cod sursa (php,html,css,js,etc) da-ti click aici
Copy/paste este interzis!
Imagini:
Incarcati pana la 5 imagini