Introduceti mesajul catre : Cancel Trimite
OK
Raporteaza Imagine.
Completati formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completati cu numele intreg.
Email:
Completati cu adresa de email la care va putem contacta.
Motiv:
Va rugam scrieti motivul pentru care raportati imaginea. Cel putin 10 caractere.
Scrieti codul:
Introduceti aici codul asa cum il vedeti in imagine.
 

Ce vitamine ajuta la formarea si intarirea oaselor?

In ultimul timp toti parintii incep sa isi indoape de mici copii cu fel de fel de complexe de viatmine care de care mai scumpe si care par a fi mai complete. Un copil isi poate crea rezerve de vitamine doar din mancare, care presupune atat carne cat si legume si fructe. Numai daca aceste lucruri lipsesc cu desavarsire, ar trebui suplimentata alimentatia cu aceste vitamine. Dar fiecare parinte e dator sa isi creasca copii dupa cum doresc. As vrea sa aflu ce vitamine ajuta la formarea si intarirea oaselor? Si as vrea sa le stiu exact pentru ca nu vreau sa iau un complex de vitamine ce contine alte 100 de elemente pe langa cele de care am eu nevoie. Sper sa ma ajute cineva cu privire la acest lucru.

h 394 vizualizari
Etichete: , ,
Spam
Continut copiat
Jignitor
Ilegal/piraterie
Categorie gresita

3 Raspunsuri

 1. #1 23.01.2013, 11:55
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 2
  Luna curenta: 0
  Intrebari:
  Raspunsuri: 38

  Daca considerati ca restul vitaminelor reusiti sa le aduceti prin aport alimentar, si va ganditi doar la acelea care sa va formeze si sa va intareasca oasele, acela ar calciul, magneziul, fosforul si vitamina D. Parerea mea ca ar fi mult mai accesibile si organismul le-ar absorbi mult mai bine daca acestea ar fi aduse prin aport alimentar si anume: consum de lapte si produse lactate cum ar fi iaurtul, branza, si consumul de carne de peste. Daca nu sunteti atras de aceste alimente, puteti lua comprimate de calciu, dar mai eficace sunt fiolele de gluconat de calciu, apoi comprimatele de magneziu si vitamina B6, iar in ceea ce priveste vitamina D va sugerez sa nu cautati sa cumparati asa ceva, pentru ca organismul uman este capabil sa isi sintetizeze singur acest element in prezenta soarelui.

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite
 2. #2 23.01.2013, 11:58
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 78
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 8
  Raspunsuri: 163

  Principalele vitamine ce ajuta la cresterea si intarirea oaselor sunt calciu, vitamina D si vitamina K. Vitamina D ajuta la absorbtia calciului in oase insa are un rol important si la intarirea sistemului imunitar si desi aceasta vitamina o gasim in alimente precum peste, ficat, iaut sau galbenus de ou sunt necesare si suplimente pentru ca organismul sa poata beneficia de cantitatea de vitamina D de care are nevoie. Calciul are un rol important in dezvoltarea oaselor si cea mai mare cantitate de calciu poate fi obtinuta in urma consumului zilnic de lactate. In afara de calciu si vitamina D care sunt cunoscute ca ajuta la cresterea si intarirea oaselor si vitamina K are un rol important in intarirea oaselor. In cazul copiilor vitamina K are rolul de a preveni aparitia bolilor reumatice, vitamina K este foarte importanta deoarece ajuta si la absorbtia calciului in sange si previne aparitia fracturilor. Vitamina K o regasim in legume precum varza, spanac, salata verde, urzici, morcovi insa se pare ca cea mai mare cantitate de vitamina K o gasim in fructele de padure. Si acele multivitamine de care vorbesti pot fi de ajutor pentru ca asigura necesarul zilnic de vitamine insa pentru formarea si intarirea oaselor este bine sa se administreze calciu, vitamina D si vitamina E.

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite
 3. #3 03.04.2013, 01:00
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 1592
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 70
  Raspunsuri: 762

  Parerea mea e ca principalele vitamine care contribuie la intarirea oaselor este calciul avand un rol important in dezvoltarea oaselor iar un aport mare il mai are si consumul de lactate.Vitamina D ajuta la crestere si la intarirea oaselor.Vitamine se pot lua si din consumul de fructe si legume.

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite

Selectati limbajul:
Introduceti codul care vreti sa apara ca si "cod" in comentariu:

Raspundeti la Intrebare

Va rugam sa raspundeti cu minim 60 de caractere si cat mai detaliat.
Daca doriti sa introduceti cod sursa (php,html,css,js,etc) da-ti click aici
Copy/paste este interzis!
Imagini:
Incarcati pana la 5 imagini