Introduceti mesajul catre : Cancel Trimite
OK
Raporteaza Imagine.
Completati formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completati cu numele intreg.
Email:
Completati cu adresa de email la care va putem contacta.
Motiv:
Va rugam scrieti motivul pentru care raportati imaginea. Cel putin 10 caractere.
Scrieti codul:
Introduceti aici codul asa cum il vedeti in imagine.
 

Ce vizitam in Portugalia?

Porto este al doilea oras ca marime, dupa Lisabona.
Este un oras plin de traditii, si cu incarcatura culturala de mare valoare. Aici veti gasi multe case imbracate cu acea faianta tipica portugheza care asamblate intr-o maniera originala reflecta imagini ale unor perioade, sau tablouri din istoria portugheza. Un exemplu de astfel de cladire este gara din Porto, Sao Bento, in care sunt peste 22.000 de placute de faianta, sau pe peretii exteriori de pe cele mai impunatoare biserici.
Un alt loc ce merita vizitat, este malul raului Douro, care poarta denumirea de Ribeira, iar aici veti gasi o serie de restaurante si localuri unde puteti servi un vin de Porto. In aceasta zona se afla unul dintre podurile din Porto, Ponte Don Luis, cel mai vizitat si mai cunoscut, deoarece a fost proiectat de Eiffel, si accestul pietonilor este permis (pe el trece numai metroul) iar vederea iti taie respiratie. De pe pod poti vedea atat orasul Porto cat si orasul Gaia de pe malul opus al raului.
Alte monumente/locuri de vizitat sunt urmatoarele: Torre dos Clerigos, biserica Trinidade, Santa Clara, parcurile : Parque de cidade si Jardim do Palacio de Cristal, Aliados si Camera do Porto (care este deschisa pentru public o data pe luna, in prima duminica din luna), Casa de Muzica (care serveste si ca loc de desfasurare pentru studentii la muzica si arte), diferite muzee: Serralves, Museo de Carro Electrico, Libraria “Livraria Lello”, despre care se spune ca scriitoarea J.K. Rollings s-a inspirat si a scris despre ea in cartile deja faimoase cu Harry Potter.
Apropo despre Harry Potter, tot aici veti intalni studenti cu pelerine, despre care se spune ca scriitoarea a luat idea si a adaptat-o pentru micutii vrajitori din cartile sale.
Pentru cei pasionati de vin, pot merge la pivnitele de vin din Porto, chiar peste pod, iar acolo vor putea vedea o impresionanta colectie de vinuri vechi, si la sfarsit pot chiar gusta un vin de 10 ani vechime, sau chiar achizitiona vinuri. Voi ce locuri interesante sugerati sa vizitam in Portugalia?

h 236 vizualizari
Spam
Continut copiat
Jignitor
Ilegal/piraterie
Categorie gresita

2 Raspunsuri

 1. #1 28.05.2013, 10:54
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 5668
  Luna curenta: 3
  Intrebari: 131
  Raspunsuri: 2590

  Nu m-am gandit niciodata sa vizitez Portugalia, un unchi de al meu a fost pe acolo la munca si a zis ca e destul de frumos. In schimb am fost in Spania, prin Barcelona si a fost super ok experienta.

  Poate cand nu voi mai avea ce vedea prin alte tari vom ajunge si in Portugalia, mersi de informatii.

  Moderator pe Pariuri-x.ro
  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite
 2. #2 29.05.2013, 03:40
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 293
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 0
  Raspunsuri: 110

  In Portugalia sunt o multime de obiective turistice ce merita vizitate, cele mai vizitate orase din acea tara fiind Lisabona si Porto. Printre principalele puncte de atractie din Portugalia se numara Oceanarium din Lisabona, unul dintre cele mai mari acvarii din lume unde se gasesc peste 25 000 de specii de pesti si mamifere marine. Alte obiective turistice ce merita vizitate in Lisabona sunt palatul Ajuda, Castelo de Sao Jorge, Turnul Belem ce a fost construit in anul 1915 dar si Manastirea Jeronimo ce a fost construita in anul 1502. Cei ce aleg sa viziteze orasul Porto pot vizita cartierul Ribeira, Centrul istoric al orasului, Podul Luis I, Parcul Serralves, Catedrala din Porto, Raul Douro, Turnul Clericilor, Gradina Palatului de Cristal, Funicularul Guindais sau Cartierul Afufrada din Porto. Alte atractii turistice din Portugalia ce merita vizitate sunt Ruinele de la Paco dos Duques, Muzeul Aveiro, Gradina Botanica Funchal, Castelul Palmela, Muntele Arrabida sau Capela Sao Goncalinho. Sunt o multime de obiective turistice ce merita vizitate in Portugalia si cu siguranta cei ce aleg sa viziteze acea tara nu vor regreta alegerea facuta.

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite

Selectati limbajul:
Introduceti codul care vreti sa apara ca si "cod" in comentariu:

Raspundeti la Intrebare

Va rugam sa raspundeti cu minim 60 de caractere si cat mai detaliat.
Daca doriti sa introduceti cod sursa (php,html,css,js,etc) da-ti click aici
Copy/paste este interzis!
Imagini:
Incarcati pana la 5 imagini