Introduceti mesajul catre : Cancel Trimite
OK
Raporteaza Imagine.
Completati formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completati cu numele intreg.
Email:
Completati cu adresa de email la care va putem contacta.
Motiv:
Va rugam scrieti motivul pentru care raportati imaginea. Cel putin 10 caractere.
Scrieti codul:
Introduceti aici codul asa cum il vedeti in imagine.
 

Cine a citit Sa ucizi o pasare cantatoare de Harper Lee?

De existenta acestei carti am aflat relativ destul de tarziu. In momentul cand m-am apucat sa o rasfoiesc, iar mai apoi sa o lecturez, auzisem deja ca este buna. Si nu sustin contrariul, chiar este o carte bine scrisa! Nu e neaparat genul de carte care sa te indemne sa o citesti iar si iar (e un punct de evdere strict personal), dar are in spate o tema interesanta, care iti do o lectie de viata.

Cei doi copii ai avocatului Atticus Finch (mezinul in varsta de 9 ani, iar celaalt de 12) cresc intr-un oras localizat undeva in sudul Statelor Unite. Acesta este un loc in care atat albii bogati cat si cei saraci, precum si negri traiesc intr-o vecinatate aparent pasnica. Dar oare se intampla acest lucru si in realitate?

Intamplari hazlii legate de momentele copilariei celor doi copii, a momentelor petrecute la scoala in mod speciala, ofera celui care citeste un mod interesant de a descoperi societatea, obiceiurile, indeletnicirile si ocupatiile cel din micutul oras. Se dezvaluind astfel treptat, un spirit ingust, o lipsa de ambitie sau neglijare totala a regulilor de igiena din partea multor familii. Evenimentul de seama este procesul unui tanar negru acuzat de violul unei fete albe- putin intarziata mental. Reactiile fiecarei familii,de albi sau negri ,sunt comentate din puncte de vedere diferite; inocente chiar in unele cazuri.

“Sa ucizi o pasare calatoare” este una dintre cartile care odata ce ai terminat-o de citit, iti face o idee despre ceea ce inseamna rasismul si poate iti evidentieaza sau cultiva unele principii legate de acest aspect.

Spor la citit!

h 214 vizualizari
Spam
Continut copiat
Jignitor
Ilegal/piraterie
Categorie gresita

1 Raspunsuri

 1. #1 24.11.2012, 06:37
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 721
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 2
  Raspunsuri: 264

  Da, poate romanul lui Harper Lee nu este atat de sugestiv cum ar crede unii. Desi este singura carte scrisa de ea, “Sa ucizi o pasare calatoare” isi merita pe deplin premiul Pulitzer castigat in 1960 si Brotherhood Award of the National Conference of Christians and Jew, din 1961. Cu aceste premii, este unul dintre marile succese literare ale ultimei jumatati de secol. Romanul o propulseaza pe Harper Lee printre scriitori de renume precum William Faulkner sau Truman Capote. Desi actiunea romanului se desfasoara in parcurs de trei ani, datorita evolutiei personajului si trairilor acestuia in timpul vietii, putem spune ca romanul este unul de tip bildungsroman.
  Intr-adevar, actiunea este plasata in sudul Americii, mai exact in Alabama, iar actiunea este desfasurata intr-o usoara bifurcare: copiii incearcand sa-l apere in instanta pe Tom Robinson si sa dezlege misterul lui Boo Radley si tatalui micutei Scout, Atticus Finch. Atticus fiind un parinte nonconformist, oferindu-le independenta deplina copiilor sai, asta culminand cu calitatile lui Scout, dovedindu-se a fi un copil foarte inteligent, capabil de a distinge binele de rau. Deznodamantul ne ofera dezlegarea misterului si ofera o lectie de viata celor doua parti. Un punct fundamental al romanului este naratoarea care povesteste din persoana copilului, dovedindu-se a fi o voce sincera si in acelasi timp puternica.
  Cat despre titlu, are o incarcatura simbolica puternica, dar printr-o naturalete mai greu simtita.
  “Sa ucizi o pasare cantatoare” inseamna sa ucizi inocenta din tine, sa dai intr-un om slab.
  Ma bucur ca ai citit aceasta carte, intr-adevar nu as mai citi-o din nou, insa si eu o recomand cu caldura amatorilor de drama, literatura americana sau literatura universala, iar filmul lui Robert Mulligan, din 1962, este ecranizarea perfecta a romanului. Este o carte ce-ti ramane in suflet, te transpune in lumea lor, si traiesti drama o data cu personajele din ea.
  Spor la citit!

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite

Selectati limbajul:
Introduceti codul care vreti sa apara ca si "cod" in comentariu:

Raspundeti la Intrebare

Va rugam sa raspundeti cu minim 60 de caractere si cat mai detaliat.
Daca doriti sa introduceti cod sursa (php,html,css,js,etc) da-ti click aici
Copy/paste este interzis!
Imagini:
Incarcati pana la 5 imagini