Introduceti mesajul catre : Cancel Trimite
OK
Raporteaza Imagine.
Completati formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completati cu numele intreg.
Email:
Completati cu adresa de email la care va putem contacta.
Motiv:
Va rugam scrieti motivul pentru care raportati imaginea. Cel putin 10 caractere.
Scrieti codul:
Introduceti aici codul asa cum il vedeti in imagine.
 

Plantatii de tutun in Romania?

Tot aud oamenii din piata ca vand tutun romanesc la doar un leu kilogramul. Este adevarat? Chiar sunt plantatii de tutun in Romania? Cum e posibil? Eu stiam ca doar in zonele unde este foarte cald acolo creste tutunul. Acum ma intreb ca oare tutunul romanesc nu e ceva planta asemanatoare tutunului si intentionat ne spune ca e tutun pentru ca are aproape acelasi proprietati sau e chiar tutun? Voi ati auzit de plantatii de tutun la noi in tara?

h 627 vizualizari
Adresata de Miezul in Agricultura
Spam
Continut copiat
Jignitor
Ilegal/piraterie
Categorie gresita

4 Raspunsuri

 1. #1 10.02.2012, 09:46
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 274
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 1
  Raspunsuri: 141

  Romania a vandut peste granite bauturi si tutun in suma de 414 milioane euro, in primele noua luni din 2011, cu 22,4% peste nivelul din perioada similara a anului anterior, conform Institutului National de Statistica.

  http://www.finantistii.ro/macroeconomie/bautura-si-tutunul-din-romania-tot-mai-cautate-peste-granita-69421/ Bautura si tutunul din Romania, tot mai cautate peste granita

  Cine vrea sa ia initiativa intr-o afacere cu tutun are premise bune !

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite
 2. #2 10.02.2012, 10:25
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 2383
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 108
  Raspunsuri: 1266

  Nu stiu ce firme cumpara tutunul romanesc pentru ca din cate am inteles este de o calitate foarte proasta. Posibil ca merg in tarile inferioare dar tot nu imi explic cum de au castigat asa de mult din vanzari de bauturi si alcool cand un kg de tutun romanesc costa doar un leu, iar de bauturi sa nici nu vorbim. Tot se spune ca abia se cumpara bautura noastra si nici vinul nu e recunoscut dincolo. Nu inteleg.

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite
 3. #3 29.08.2012, 05:21
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 950
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 52
  Raspunsuri: 398

  Nu se vinde cu un leu kilogramul de tutun pentru ca atunci cei ce il cultiva nu ar mai scoate nici un profit, pretul kilogramului de tutun variaza intre 4,5 si 5 ron insa oricum este putin si trebuie sa cultivi tutun pe suprafete foarte mari pentru a obtine un profit considerabil.
  Sunt si la noi in tara cateva plantatii, cele mai multe se gasesc in zona Ardealului dar mai putem intalni plantatii de tutun si in Olt si Dolj.
  Pentru a putea sa cultivi tutun trebuie sa semnezi un contract cu un procesator de tutun prin care sa te angajezi sa ii furnizezi tot tutunul din plantatie. Totodata procesatorul tutunului are datoria sa ii ofere celui ce cultiva tutun samanta pentru cultivarea tutunului deci cultivatorul nu trebuie sa mai investeasca si in samanta si de aceea si profitul este mai mare.
  Deasemenea procesatorul are obligatia sa proceseze si sa testeze tutunul urmand ca apoi sa il vinda la un pret dublu sau chiar triplu.
  Chiar daca suma obtinuta pentru un kilogram de tutun nu este foarte mare multe persoane aleg sa cultive tutun deoarece obtin mai mult profit decat daca ar cultiva alte culturi precum grau sau porumb.
  Tutunul cultivat in tara reprezinta doar 10% din necesarul fabricilor de tigari din Romania si restul de tutun este cumparat din Africa si Asia. Un alt avantaj pentru cultivatorii de tutun este acela ca pe langa pretul pe care il primesc pentru un kilogram de tutun de la procesatori mai primesc si 9 ron pe kilogram subventie de la stat.
  Romania este o tara se cultiva putin tutun insa cultivarea tutunului nu este atat de simpla pentru ca persoanele respective trebuie tot timpul sa stea pe camp pentru a fi sigure ca hotii nu le vor fura recolta. Profitul obtinut nu este foarte mare insa pentru cei de la tara ce oricum obisnuiesc sa lucreze pamantul este mult mai avantajos decat sa cultive grau sau porumb.

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite
 4. #4 29.08.2012, 05:46
  d
  0p
  Nivelul
   
  Puncte: 1577
  Luna curenta: 0
  Intrebari: 186
  Raspunsuri: 832

  Wow, este pentru prima data cand aud ca la noi in tara se cultiva tutun. chiar daca este de o calitate proasta, simt de parca am fi intr0un film din aniii 50 cu negri pe plnatatii care mesteca tutunul :D
  Oricum se spune despre Romania ca suntem cu 50 de ani in urma, asa ca acest scenariu se potriveste de minune :D
  Interesant totusi ca aceasta planta creste in mediul nostru ce aici, in special in zona Ardealului, Dej sau Olt asa cum a spus Wizard mai sus unde este mai frig decat in restul tarii, dar pana la urma la ce vara calduroasa am avut anul acesta, cred si eu ca a crescut.
  Bravo celor cu initiativa si bafta la bani :D

  Spam
  Continut copiat
  Jignitor
  Ilegal/piraterie
  Continut irelevant
  Foarte Util
  Util
  Nefolositor
  Informatii gresite

Selectati limbajul:
Introduceti codul care vreti sa apara ca si "cod" in comentariu:

Raspundeti la Intrebare

Va rugam sa raspundeti cu minim 60 de caractere si cat mai detaliat.
Daca doriti sa introduceti cod sursa (php,html,css,js,etc) da-ti click aici
Copy/paste este interzis!
Imagini:
Incarcati pana la 5 imagini