Majoritatea oamenilor doresc sa isi achizitioneze un apartament direct de la o alta persoana fizica fara a mai include o firma de imobiliare.

De multe ori, din dorinta de a salva cativa lei, aceste cazuri duc la negocieri in favoarea vanzatorului, sau chiar achizitionarea unui apartament ce prezinta multe defecte ascunse. Prin apelarea la o companie experta in imobiliare precum President imobiliare Craiova, clientul are garantia ca va primii exact ce si-a dorit si la un pret corect.lace front wigs sex toys for sale adidas yeezys dallas cowboys jersey nfl jerseys cheap adult sex toys nfl jerseys men jordan shoes for sale best jordan 1 nfl shop steelers wig stores sex toys online custom nfl jerseys nike air max women chiefs super bowl wins 

Multi oameni se feresc de astfel de companii din pricina preconceptiilor personale, avand impresia ca vor cumpara ceva ieftin la un pret foarte umflat, insa situatia sta complet altfel. Companiile imobiliare ce se ocupa cu ridicarea complexelor rezidentiale, beneficiaza de fonduri mari si de materiale de calitate.

Acesta este marele avantaj, deoarece pretul este intotdeauna corect corelat cu pretul actual al pietei. Prin cumpararea unui apartament nou intr-un complex rezidential,se asigura intrarea in posesia unui bun de inalta calitate.

Din cauza situatiei financiare, multe persoane aleg sa se limiteze la un apartament vechi pentru ca este putin mai ieftin, insa nu tin cont de economia pe termen lung. Chiar daca un apartament vechi este mai ieftin, trebuie sa se tina cont de multe alte chestii precum izolarea termica mai slaba, structura veche si chiar periculoasa in cazul unor catastrofe naturale (cutremur). Izolatia joaca un rol important.

Intr-un apartament vechi, iarna, facturile vin cu un pret foarte mari deoarece caldura scapa din incapere din cauza izolatiei, insa cand alegi un apartament noi, ai siguranta ca izolatia este realizata cu elemente de inalta calitate, astfel garantand cheltuieli foarte mici la caldura.

De-a lungul timpului tot mai multe complexe rezidentiale au luat nastere in zone linistite. Confortul oferit este net superior fata de cartierele vechi din orase. Aceste zone sunt un punct culminant pentru orice oras datorita spatiilor verzi frumos intretinute, a amplasarii, dar si datorie complexelor comerciale din zona. Nevoia de deplasare printr-un trafic infernal pentru a face cumparaturile sunt de domeniul trecutului.

In cele mai multe cazuri, viata in astfel de complexe rezidentiale este mult mai buna, avand la dispozitie toate lanturile mari de magazine la o aruncator de bat, sala de fitness sau chiar gradinite cu program prelungit. Un alt avantaj foarte important este detinerea propriului loc de parcare, astfel nevoia de a cauta cu orele un loc de parcare in timpul orelor de varf nu mai este necesara.

Calitatea vietii intr-un astfel de loc este mult mai buna, avand totul foarte aproape, dar in acelasi timp este un loc linistit si ferit de agitatie orasului. Copii se pot bucura mai mult de locurile de joaca noi prezente in zona, si pot sta in siguranta si feriti de traficul infernal din oras.

Cumpararea unui apartement prorpiu este o decizie importanta, dar in acelasi timp una buna. Aceasta decizie elimina necesitatea cautarii unui alt apartament din diferite cauze:

  • S-a marit chiria peste noapte;
  • Proprietarul doreste sa evacueze chiriasi din motive personale;
  • Facturi umflate la intretinere;
  • Lipsa unui loc de parcare.

Investitia in acest tip de locuinta se atenueaza intr-un timp relativ scurt, astfel in cativa ani, apartamentul a fost platit de la sine.

Motive pentru care sa iei in calcul si inchirierea

A detine o casa poate fi un obiectiv pe viata pentru multi oameni, dar asta nu inseamna ca este pentru toata lumea. Din punct de vedere istoric, familiile au avut nevoie fie sa-si construiasca propriile case, fie sa inchirieze o casa de la altcineva. Desi poate nu este ideal, inchirierea are si avantajele sale. Pentru unii oameni, inchirierea ar putea avea mai mult sens pentru circumstantele lor financiare.

Atat inchirierea, cat si cumpararea au avantajele lor financiare, iar detinerea unei case nu este potrivita pentru toata lumea.

Spre deosebire de proprietarii de case, chiriasii nu au costuri de intretinere sau facturi de reparatii si nu trebuie sa plateasca impozite pe proprietate.

Facilitatile care sunt in general gratuite pentru chiriasi nu sunt pentru proprietarii de case, care trebuie sa plateasca pentru instalare si intretinere.

Inchirierea necesita de obicei un depozit de garantie egal cu o chirie de o luna, in timp ce un cumparator de locuinte trebuie sa aiba un avans considerabil atunci cand cumpara o casa cu un credit ipotecar.

Chiriasii au facturi mai mici la utilitati, o flexibilitate mai mare in locul in care locuiesc si acces la facilitati, cum ar fi o piscina sau o sala de fitness, care altfel ar putea fi prohibitiv de costisitoare.

Unul dintre beneficiile inchirierii unei locuinte este ca nu exista costuri de intretinere sau facturi de reparatii. Aceasta inseamna ca atunci cand inchiriati o proprietate, proprietarul dumneavoastra isi asuma intreaga responsabilitate pentru toate intretinerea, imbunatatirea si reparatiile. Daca un aparat nu mai functioneaza sau acoperisul dumneavoastra incepe sa curga, sunati proprietarul, care trebuie sa il repare sau sa il inlocuiasca.

Proprietarii de case, pe de alta parte, sunt responsabili pentru toate costurile de reparatie, intretinere si renovare. In functie de natura sarcinii (si daca apar mai multe probleme in acelasi timp), aceasta poate deveni destul de costisitoare.