Avand de asigurari de sanatate este foarte recomandat in cazul in care ceea ce ne dorim este de a proteja sanatatea noastra si a familiei noastre si sa fim in masura sa accesam asistenta medicala in orice moment avem nevoie de ea.

De ce  asigurare de sanatate?

Aceasta este o intrebare cheie si este normal ca persoanele care nu au asigurare de sanatate privata  sa intrebe: De ce ar trebui sa cumpere o asigurare de sanatate? Care este diferenta fata de asigurarea de sanatate sociala?

Exista mai multe motive, dar in primul rand si lucrul fundamental este sa stiti ca asigurarea de sanatate este un contract intre asigurat si compania de asigurari, in care asiguratorul plateste o prima in schimbul asiguratorului care se confrunta cu acele posibile cheltuieli medicale care pot aparea atunci cand asiguratul merge la medic.

Faptul ca societatea de asigurari acopera anumite costuri va depinde de acoperirea oferita de asigurarea de sanatate contractata: atata timp cat boala, tratamentul medical sau invaliditatea sunt acoperite de polita de asigurare, compania de asigurari va plati cheltuielile aferente asistentei medicale.

Avantajele de a avea asigurare de sanatate privata

Faptul ca evidentiem caracteristicile unei asigurari de sanatate, este pentru beneficiile pe care le pot oferi si pe care oamenii nu le cunosc. Aspectele pozitive care trebuie evidentiate sunt urmatoarele:

  1. Nu este necesar sa va inscrieti pentru o lista de asteptare care sa fie vazuta la centrul medical, astfel incat consultatia va fi imediata.
  2. Ingrijirea este mai rapida in camerele de urgenta ale clinicii, deoarece nu exista la fel de multa concurenta .
  3. Libera alegere a medicului pe care doriti sa il vedeti, atata timp cat este in imaginea medicala a companiei de asigurari.
  4. Mai multa intimitate in camerele de spital cu paturi pentru insotitorii pacientului.

Acoperiri in cadrul asigurarilor de sanatate privata

Acoperirile pe care le-ati inclus vor depinde de politica pe care ati contractat-o. Cu cat pretul este mai mare, cu atat este mai mare numarul de acoperiri .

Fiecare companie de asigurari are propriile pachete de asigurari de sanatate si in ele acoperirile oferite pot varia semnificativ. Ca regula generala, marea majoritate a asigurarilor de sanatate acopera urmatoarele cazuri:

  • Sarcina si nasterea
  • Pediatrie pentru persoanele asigurate cu varsta de cel putin 14 ani
  • Spitalizare imediata fara liste de asteptare si fara supraaglomerarea oamenilor
  • Asistenta medicala in caz de accidente rutiere
  • Urgente la domiciliu si ambulatoriu

Trebuie mentionat faptul ca toate aceste tipuri de acoperiri trebuie sa se incadreze in cadrul medical al asiguratorului. In tabelul medical se specifica spitalele si medicii la care se poate duce asiguratul. In cazul in care asiguratul nu se afla la centrele sau profesionistii care se afla in lista medicala, asiguratorii nu au obligatia de a acoperi serviciile  medicale in care se afla asiguratii.

O asigurare medicala privata asigura un anumit confort psihic si sunt intotdeauna benefice pentru orice alege sa le contracteze.  Sumele ce vor fi datorate catre asigurator, pot fi lunare sau anuale, in functie de contractul ales.

Alege si tu asigurarea ta privata pe asigurari OVB!

Alte informatii utile despre asigurarile private?

Daca te-ai intrebat pana acum de ce ai nevoie de asigurare de sanatate privata din moment ce ai deja o asigurare la stat, noi iti oferim mai multe explicatii astfel incat sa intelegi de ce ar trebui sa iei in calcul o astfel de asigurare. Ei bine sunt numeroase motive pentru care noi iti recomandam sa investesti in acest sens. De la un an la altul, cei mai multi clienti de la asiguratorii privati se inmultesc.

Asigurarile private de sanatate sunt polite care pot sa fie incheiate pentru adulti si pentru copii si care acopera mai multe riscuri tinand cont de profilul medical al persoanelor asigurate – se va tine cont de conditiile preexistente, problemele cornice si stilul de viata.

De asemenea, politele functioneaza si ca preventie, consultatie, investigatie, diagnostic si spitalizare sau recuperare. Foarte important de mentionat este faptul ca o asigurare privata nu este similara cu abonamentele la clinicile private. Asigurarile private sunt cele care copera o zona teritoriala mai mare si care cuprind toate serviciile medicale necesare, de la analize la servicii medicale complexe.

Sistemul medicla privat este gratuit dar este problematic. Multe dintre analizele necesare in mod uzual sunt gratuite in sistemul medical de stat, insa  gratuitatea vine la pachet cu mult timp pierdut la cozi si birocratie. La fel se intampla si cu consultatiile de  baza sau cu vizitele la medic.

Nu trebuie sa mai stai sa astepti in momentul in care ai o urgenta. De asemenea, sistemul medical de stat este de cele mai multe ori suprasolicitat si este posibil sa fie nevoie sa astepti chiar si pentru interventii chirugicale sau pentru tratamente. Daca ai asigurare privata vei elimina astfel de probleme si vei avea acces la centre medicale de top.