Stim ca  prin avocat penal  se intelege absolventul de Drept care stie tot ceea ce dicteaza Codul Penal si toate faptele penale pe care le are in vedere. Cu toate acestea, desi teoria este cunoscuta foarte bine, putem ezita sa angajam pe cineva care sa ne ia anumite cazuri. Un avocat precum Samy Ilie te va ajuta cu siguranta sa obtii cele mai bune solutii pentru problemele tale.

In cazul unei infractiuni, pentru a oferi persoanei acuzate posibilitatea unui proces echitabil, acest tip de avocat actioneaza cu cunostinta de fapt. Incercand sa aperi pozitia clientului tau, vei aprecia toate aspectele care sunt in favoare si cele care raman impotriva pana vei gasi cea mai buna rezolvare. In acest articol vom afla cand aveti nevoie de un avocat specializat in drept penal. Noteaza !

Dreptul penal economic, unul dintre cele mai conflictuale domenii

Cand vorbim despre avocatii penali,primul lucru care vine in minte sunt acele infractiuni in care sunt implicate forta si / sau violenta. Uneori, cu Dreptul Penal, avem tendinta de a ne gandi si la moarte sau la pierderea unei vieti omenesti, dar cum ramane cu cea care se bazeaza pe economie?

Dreptul penal economic nu numai ca exista, dar se ocupa de o parte juridica fundamentala si care este mai bine sa nu se ignore. Acoperind tot ceea ce se refera la lumea companiei, este necesar pentru orice comportament infractional impotriva entitatii, drepturile lucratorilor sau platile catre Trezorerie.

De asemenea, servind pentru infractiunile socio-economice, raspunde in egala masura la frauda financiara in ceea ce priveste defectele pietei bursiere. In acest fel, vedem cum aceasta ramura a profesiei de avocat acopera o serie de aspecte si toate sunt complet de actualitate. Nu ignorati niciodata cunostintele unui avocat penal!

Spalarea banilor…ma poate ajuta un avocat penal?

Da, spalarea banilor este una dintre sectiunile de Drept Penal. Acest lucru, care este la ordinea zilei pentru multi, este unul dintre cele mai complexe puncte si care poate duce la probleme grave pentru companie sau proprietar. Cu posibilitatea de a va putea extrada in alta tara, este recomandat sa faceti lucrurile chiar de la inceput.

Un avocat penal, cu toate actele in mana, analizeaza aspectele penale pe care o companie le poate (sau nu) avea. De aici, si in functie de rezultat, ei sunt cei care ne vor sustine tot cazul si care vor fi constienti in orice moment de ceea ce ni se intampla incercand sa punem cele mai bune solutii.

Pentru ca atunci cand conflictul merge mai departe, avocatii care sunt experti in extradari sunt un grup specific care se ocupa de procesul dumneavoastra aflat in mainile unei alte tari sau cauta o modalitate de a va oferi ceea ce aveti nevoie. In fata fraudei fiscale, atunci cand nu mai exista alternative, acestia sunt cel mai bun instrument pentru sistem.

Dupa cum puteti vedea, Dreptul Penal are multe aspecte. Desi ne vine mereu in minte atunci cand este vorba de violenta, trebuie sa intelegem ca, in momentul in care comitem fiasco-uri economice, vorbim si despre agresiune, chiar daca este facuta  in domenii foarte diferite.

Ce inseamna de fapt drept penal?

UE lucreaza pentru a se asigura ca drepturile de baza ale persoanelor suspectate si acuzate sunt protejate. Sunt necesare standarde minime comune pentru ca deciziile judiciare luate de o tara UE sa fie recunoscute de celelalte state.

Pentru a transforma acest domeniu al justitiei bazat pe recunoasterea reciproca si increderea reciproca in realitate, Comisia Europeana lucreaza continuu la consolidarea drepturilor cetatenilor in cadrul procedurilor penale.

La proiectarea si punerea in aplicare a legii penale, este important ca UE sa gaseasca un echilibru corect intre, pe de o parte, masurile care protejeaza drepturile suspectilor si acuzatilor si, pe de alta parte, facilitand cercetarea si urmarirea penala.

Pana in prezent s-au facut progrese semnificative, intrucat UE a adoptat 6 directive privind drepturile procedurale pentru suspecti si persoane acuzate, astfel cum sunt prevazute in foaia de parcurs din 2009. UE a stabilit reguli privind dreptul la informare  care se aplica in intreaga UE incepand cu 02 iunie 2014, dreptul la interpretare si traducere  care se aplica in intreaga UE incepand cu 27 octombrie 2015, dreptul de a avea un avocat , care se aplica in intreaga UE incepand cu 27 noiembrie 2016, dreptul de a fi presupus nevinovat si de a fi prezent la proces , garantii speciale pentru copiii suspectati si acuzati in cadrul procedurilor penale, dreptul la asistenta juridica.

Cu o comunicare si 2 recomandari privind garantiile pentru persoanele vulnerabile suspectate sau acuzate in cadrul procedurilor penale, publicata in 2013, Comisia a luat masuri suplimentare pentru a proteja persoanele din procedurile penale care sunt deosebit de vulnerabile.

Drepturile fundamentale sunt protejate de constitutia tarii. Daca considerati ca vi s-au incalcat drepturile, trebuie sa adresati reclamatia dvs. autoritatii nationale competente.