In majoritatea procedurilor judiciare, asistenta unui avocat si interventia acestuia sunt necesare. Cu toate acestea, exista unele exceptii in functie de diferitele ordine jurisdictionale care exista: civil, penal, social si administrativ. Pe site-ul site-ul Si-law.ro poti gasi informatii despre activitatea avocatilor si modul in care acestia iti pot fi de ajutor.

De ce sa alegi un avocat in apararea ta ?

  1. Experienta:

Fie ca este vorba de o consultare sau de o procedura judiciara, experienta este un element-cheie atunci cand alegi o firma de avocatura. Experienta anterioara a firmei in cazuri similare este importanta. Experienta este un aspect principal care iti va oferi securitate si incredere in avocatul tau; deoarece orice indoiala, ar fi rezolvata intr-un mod simplu de catre avocatul ales.

Exista cabinet de avocatura care au multiplii ani de experienta; si au depus mult efort pentru a satisface clientii. Motto-ul acestora “avem de-a face cu oamenii” este un pas dincolo de serviciul clienti; marile birouri de avocatura au multi  profesionisti care iti stau la dispozitie pentru a te consilia si apara in orice domeniu, fie legal sau de alta natura.

  1. Specializare:

Nu exista nici o indoiala ca specializarea devine o valoare suplimentara atunci cand se cauta un avocat. Dreptul este un domeniu foarte larg; Si aceeasi persoana nu poate fi un expert in toate aspectele, prin urmare, avand avocati specializati in diferite probleme, permite sa se  ofere un serviciu de calitate superioara si mai complet clientului.

Diferitele domenii de specializare care alcatuiesc grupul unui birou de avocatura  sunt impartite in multiple sectiuni.

  1. Economisire:

Avand un avocat de incredere iti poate economisi timp, bani, si probleme. Poti angaja un avocat, de exemplu, atunci cand ai fost amendat; Deoarece, in multe ocazii, contestarea amenzilor te poate face sa nu pierzi  bani. A avea un avocat in caz de neindeplinire a obligatiilor te poate ajuta sa-I atentionezi pe cei care nu iti  platesc si sa nu pierzi acesti bani in mod definitiv; de asemenea, in litigiile de munca, pentru a te asigura, de exemplu, ca nu esti inselat cu plata tranzactiei sau in materie de mostenire; pentru a analiza alte optiuni care implica plata unor impozite mai mici.

Pe scurt, viata este o succesiune de fapte juridice; Asadar, a avea un profesionist in domeniu te va ajuta sa iti rezolvi problemele mai rapid, obtinand rezultate mai bune decat daca ai incerca sa le rezolvi pe cont propriu.

De multe ori clientii nu sunt constienti de importanta de a merge la un avocat inainte de aparitia problemei sau de a incheia un contract sau o afacere juridica.

In mai multe randuri, sfatul unui avocat sau formularea corecta a unui document este esentiala pentru a evita o problema viitoare care, in multe cazuri, nu mai are o solutie.

IMPORTANTA DE A FI CONSILIAT DE UN AVOCAT

Sa luam acest caz simplu de exemplu: “Ion detine un loc in inima orasului si are multe oferte de inchiriat. In cele din urma, el decide sa-l inchirieze unei companii care este cea care face cea mai mare oferta.Cu toate acestea, el permite companiei sa redacteze contractul de inchiriere, iar Ion nu il verifica cu niciun avocat”

In cele din urma, compania nu mai plateste chiria, dispare si Ion este lasat cu un an de chirie  neplatita pe care nu o poate colecta in niciun fel. Aici este necesara actiunea unui avocat, in acest proces.

Concluzii:  inainte de orice indoiala, mergi intotdeauna la un avocat. Cele cateva reguli de care trebuie sa tii cont.

ARTICOLUL 1: Sfaturi mai bune inainte de a incheia orice contract, afacere sau act, decat regretul ca am pierdut toate drepturile.

REGULA 2: Mergi intotdeauna la un avocat pentru consultanta juridica. Nu toate persoanele care NU practica avocatura  au suficiente cunostinte pentru a oferi sfaturile potrivite.

REGULA 3: Este important sa te informezi, cu un avocat, inainte de a efectua orice actiune in justitie. De multe ori exista clienti care merg  prea tarziu la avocat, cand problema nu are nicio solutie.

ARTICOLUL 4: Pretueste consultanta juridica pe care o ofera avocatul tau. Economisind cativa bani la inceput, poti pierde mult mai mult la sfarsit. Nu stii cat de scump poate fi un incompetent.

REGULA 5: Este important ca avocatul la care mergi sa aiba experienta sau sa fie un specialist in problema juridica pe care i-o aduci. Legea este foarte larga si nu toti avocatii stiu tot  despre toate aspectele juridice.

Oricine doreste sa economiseasca cativa bani prin faptul ca nu merge la un profesionist calificat nu stie cat de scump poate fi un incompetent in viitor.

Acest lucru se intampla in multe ocazii. De multe ori exista sfaturi sau contracte intocmite de persoane nepregatite care nu sunt avocati.

Avocatii sunt singurii profesionisti calificati care garanteaza consultanta completa si sigura, astfel incat drepturile clientului sa fie protejate.