O jucarie sexuala este un obiect sau dispozitiv care este folosit in primul rand pentru a facilita placerea sexuala a omului, cum ar fi un dildo sau un vibrator. Multe jucarii sexuale populare sunt concepute pentru a semana cu organele genitale umane si pot vibra, insa exista si diferite jucarii sexuale care nu vibreaza.

Termenul de jucarie sexuala poate include de asemenea aparate BDSM si mobilier sexual. Jucariile sexuale sunt vandute cel mai frecvent la un magazin sexual, dar pot fi de asemenea vandute intr-o farmacie, intr-un magazin de pornografie sau acum se pot cumpara chiar si de la magazinele online. Jucariile sexuale de astazi sunt disponibile in aproape toate tarile pentru barbati si femei.

De mentionat este faptul ca exista persoane singure care isi indreapta atentia spre jucarii sexuale, dat fiind faptul ca simt nevoia de a intretine relatii sexuale, insa nu au partener sau partenera, asa ca gasesc in aceste jucarii sexuale, cel mai bun partener sau cea mai buna partenera.

Exista de-asemenea si diferite cupluri care au de gand sa isi condimenteze cat mai des viata sexuala, iar din acest motiv aleg sa isi indrepte atentia spre jucariile sexuale pe care le pot folosi in cuplu.

Exista asadar diferite persoane, singure sau aflate in relatii, care folosesc mai rar sau mai des jucariile sexuale. Ei bine, de mentionat este faptul ca persoanele care folosesc asemenea jucarii pentru a se bucura de placere sexuala, trebuie sa stie cum se curata aceste jucarii, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre acest subiect.

Care este cel mai bun mod de a curata jucariile sexuale?

Curatarea corecta a jucariilor sexuale este esentiala pentru a evita infectia bacteriana sau transmiterea infectiilor cu transmitere sexuala. In timp ce unele MTS mor odata cu lichidul pe care il traiesc in sec, altele (cum ar fi hepatita si scabie) pot trai saptamani sau luni in afara corpului.

Daca doriti sa preveniti sarcina, este important sa eliminati spermatozoizii care pot aparea pe jucaria sexuala inainte de a o utiliza in apropiere sau in vagin. Este important sa pastrati instructiunile pentru curatarea jucariei sexuale si sa le urmati cu atentie.

Daca simtiti ca curatarea jucariei in mod corespunzator ar fi prea consumatoare de timp sau nerealista, ganditi-va sa cumparati o jucarie diferita. Informatiile furnizate mai jos ofera o imagine de ansamblu generala pentru curatarea diferitelor tipuri de jucarii si nu sunt menite sa inlocuiasca instructiunile producatorului.

Pentru ingrijirea de baza a jucariei, scoateti bateriile. Nu scufundati niciodata componentele electrice in apa. Utilizati o carpa umeda cu sapun pentru a va curata jucariile electrice, de preferinta cu sapun anti-bacterian. Pastrati jucariile pastrate intr-un recipient sau punga (pentru a le pastra curate) si intr-un loc rece si uscat.

Curatarea materialelor neporoase: sticla, otel inoxidabil, plastic dur si silicon

  • Sticla: Spalati jucariile de sticla cu apa si sapun. Jucariile sunt in siguranta chiar si atunci cand sunt spalate in masina de spalat vase. Nu expuneti sticla la temperaturi extreme.
  • Otel inoxidabil: Daca jucaria este atasata la un dispozitiv electric, utilizati apa sapun calda, avand grija sa nu scufundati componente electrice. Daca nu exista componente electrice, aveti 3 optiuni: Se fierbe sau se inmoaie intr-o solutie de apa de albire 10% timp de 10 minute, sau se introduce in masina de spalat vase.
  • Plastic dur: Curatati cu apa si sapun anti-bacteriene. Nu fierbeti.
  • Silicon: Puteti alege dintre 3 optiuni, una care considerati ca este mai eficienta pentru a curata o jucarie din silicon. Fie fierbeti 5-10 minute, puneti-o in masina de spalat vase (pe raftul de sus), fie spalati-le cu sapun anti-bacterian si apa calda. Nu fierbeti vibratoarele din silicon, deoarece veti distruge mecanismul vibratorului.

Curatarea materialelor poroase: cauciuc, vinil, piele cibernetica, nailon si piele

  • Materiale cauciucate: Materialele din cauciuc sunt poroase si greu de curatat. In plus, compozitia lor nu este intotdeauna cunoscuta sau poate contine ftalati, substante chimice care s-au dovedit a fi daunatoare sanatatii tale. Din aceste motive, se recomanda utilizarea prezervativelor cu aceste tipuri de jucarii.
  • Piele cibernetica si vinil: pielea cibernetica este moale si poroasa, adesea folosita pentru dildo. Spalati jucariile din piele cibernetica si vinil delicat doar cu apa calda. Aerul se usuca si se pudreaza o cantitate mica cu amidon, pentru a le impiedica sa se lipeasca.
  • Nylon: hamurile si jucariile din nylon pot fi spalate cu masina sau cu mana cu un sapun usor anti-bacterian.
  • Piele: Stergeti produsele din piele cu o carpa umeda, cu sapun sau cu un produs de curatare din piele. Nu inmuiati pielea. Dupa curatare, puteti reconditiona jucaria folosind un balsam de piele. Protejati partile metalice de patrundere prin aplicarea unui strat de lac de unghii transparent.

Acestea sunt asadar cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste curatarea jucariilor sexuale.