Achizitionarea unei masini noi sau a unei masini second hand este o decizie care depinde de utilizarea intensiva pe care noul proprietar doreste sa i-o ofere, de posibilitatile sale de finantare si de gradul de garantie privind defectiunile sau vicii ascunse pe care noul proprietar doreste sa si le asume, printre alte aspecte.dallas cowboys jersey sex toys online wig store sex toys online customized baseball jerseys wig store wig stores nfl store custom bowling jerseys best wigs for white women team jersey best sex toys for couples online wig store custom soccer jerseys nike air jordan 4 oil green 

Avantajele cumpararii unei masini noi

Producatorii si dealerii isi amintesc intotdeauna ca principalul avantaj al achizitionarii unui vehicul nou este de a putea alege modelul, performanta sau culoarea.

Printre alte avantaje ar fi sa opteze pentru aceasta modalitate daca i se va acorda o utilizare intensiva (multi kilometri), deoarece producatorul este cel care emite o garantie de reparatie, in mod normal, timp de doi ani in caz de incidente sau defectiuni.

Daca sunteti pe cale sa cumparati masini pe comanda intrati si pe link pentru a vedea masini. 

In plus, o masina noua nu are vicii sau defectiuni ascunse pe care le-ar putea avea o masina la mana a doua si nici necesitatea de a efectua itp-ul corespunzator varstei vehiculului.

De asemenea, noile modele sunt mai putin poluante, deoarece ar fi deja adaptate la reglementarile Uniunii Europene privind emisiile scazute.

In cele din urma, trebuie sa evaluam, de asemenea, daca pretul, cu reduceri si ajutorul pentru livrarea vehiculului vechi ne ofera o suma acceptabila, datorita finantarii, pentru a putea opta pentru noul model in comparatie cu cel utilizat.

Avantajele cumpararii unei masini second hand

In schimb, principalul avantaj al optarii pentru o masina second hand, evident, este pretul. Amortizarea pe care primul cumparator a suferit-o deja ar fi deja inclusa in ea – de asemenea defectele si defectiunile – deci nu este asumata de proprietarul ulterior.

Avantajele de a cumpara o masina second

Intre ambele alternative, masina din fabrica si piata second-hand, exista si o decizie intermediara, care va permite sa achizitionati o masina second hand de gama mai mare la un pret mai mic decat fabrica.

Dealerii auto isi inregistreaza de obicei stocul pentru a le pune in vanzare cu reduceri puternice in modalitatea lor de km 0. Aceasta este o posibilitate care ar avea, de asemenea, urmatoarele avantaje. Evident, cumperi o masina cu aproape orice utilizare, cu aproape aceeasi garantie pe care producatorul o ofera uneia noi.

De asemenea, ii lipsesc defectiunile sau defectele ascunse, precum si amortizarea primului an este deja avuta in vedere de reducerea pretului de vanzare.

Decizia uneia sau a altei alternative, ca intotdeauna, depinde de nevoile personale ale noului proprietar.

Conform studiilor privind obiceiurile de consum ale dealerilor Faconauto, 88% dintre cumparatorii de masini sunt interesati de un vehicul second hand, dintre care 69% opteaza in cele din urma pentru aceasta alternativa.

Pe de alta parte, jumatate dintre utilizatori cauta o masina second hand care a fost mai mica de cinci ani in circulatie. Iar 50% dintre consumatorii care viziteaza un dealer pentru a cumpara o masina noua, in plus, sunt dispusi sa-si schimbe decizia si sa opteze pentru acest tip de vehicul si varsta.

De ce sa iti cumperi propria masina?

Un motiv in plus pentru a va cumpara propriul vehicul este faptul ca il puteti conduce cat de mult doriti. Cand oamenii cumpara o masina, sunt absolut liberi sa o foloseasca atat cat doresc. Nu conteaza cat de des va folositi masina. In cazul leasingului, totusi, numarul de mile pe care o persoana este capabila sa parcurga in fiecare an este limitat. Aceasta limita variaza in functie de situatie. Dar totusi, te ingrijoreaza cat de mult conduci vehiculul.

In plus, nu ar exista taxe de reziliere anticipata in cazul in care aveti propria masina. Aceasta inseamna ca nu va trebui sa faceti nicio plata, ca in cazul in care reziliati contractul de inchiriere mai devreme decat este necesar. Si aceste plati de reziliere anticipata pot fi destul de mari, astfel incat o persoana care detine o masina obtine beneficii mai mari.

In plus, daca alegeti sa nu cumparati o masina, ci sa o inchiriati, veti fi pe deplin responsabil pentru starea vehiculului, inclusiv pentru posibilitatea de uzura. In schimb, daca sunteti proprietar de masina, nu trebuie sa va faceti griji pentru astfel de lucruri si nu va trebui sa platiti taxe suplimentare in cazul in care starea masinii dumneavoastra s-a inrautatit.

De asemenea, nu veti putea modifica nimic in masina dvs., decat daca alegeti sa o cumparati. S-ar putea sa va ganditi sa va actualizati sistemul stereo sau sa faceti alte imbunatatiri, dar acest lucru nu ar fi posibil daca inchiriati un vehicul. In cazul in care va cumparati propria masina, veti putea face tot ce doriti cu ea.

Retineti ca costurile initiale nu ar fi atat de mari in cazul in care cumparati o masina. Este un fapt ca atunci cand cumparati o masina, trebuie sa faceti mai multe plati, cum ar fi taxe si taxe de inmatriculare.

Daca inchiriati o masina, va trebui sa platiti si asa-numita taxa de „inchiriere”. Asa ca este mai bine sa nu ai incredere in dealerii de masini care le-ar putea spune clientilor ca este mult mai ieftin sa inchiriezi o masina decat sa o cumperi. In cele mai multe cazuri, este invers.