Creierul unui copil are plasticitate si ii va fi mai usor sa invete o a doua limba – sau chiar o a treia. Daca iti doresti ca cei mici sa invete o limba straina, ai dreptate, pentru ca exista doar beneficii pentru ei, desi exista si cateva considerente de care merita sa tii cont.

Invatarea unei limbi straine implica o cantitate de efort pentru oricine, indiferent daca este vorba despre un copil sau un adult, dar cand esti mai mic este mult mai usor. Atunci cand te gandesti sa inveti copilul o limba straina, este o idee buna sa te gandesti la beneficiile pentru el, deoarece ii vei deschide portile in viitor.lovense sex toys custom mlb jerseys male rose sex toy nfl jerseys nfl pro shop cheap wigs colored lace front wigs Lace Wigs best wigs custom hoodies near me amazon sex toys volleyball jerseys adidas sneakers custom jerseys football all nfl jerseys

In acest sens, poate doriti sa va ganditi care limbi ar fi cele mai potrivite pentru copiii dvs., cum ar fi engleza. Desi exista si alte limbi care castiga popularitate, cum ar fi chineza-mandarina, franceza sau portugheza. Engleza spre exemplu este vorbita ca limba materna, conform estimarilor de cateva sute de milioane de oameni cel putin.

Beneficiile invatarii limbilor straine la copii

  1. Lingvistica mai buna

Expunerea unui copil la o limba straina la o varsta frageda (cum ar fi varsta de 3 sau 4 ani) il va ajuta sa devina mai fluent in limba decat daca ar invata-o mai tarziu. Copiii sunt ca niste “bureti” atunci cand vine vorba de invatarea de noi limbi straine.

Creierul copiilor este dezvoltat pentru a accepta si a invata orice limba, iar daca o invata devreme, lingvistica lor va fi grozava.

Cand copiii implinesc varsta de 8 ani incep sa-si piarda capacitatea de a auzi si de a reproduce sunete noi asa cum au facut-o cand erau mai mici, desi pot invata bine limba, va fi ceva mai complicat decat daca ar incepe mai devreme.

  1. Beneficii cognitive

Cercetarile arata ca invatarea limbilor straine este mai mult cognitiva decat lingvistica. Iata cateva dintre beneficiile cognitive ale invatarii unei limbi straine:

  • Abilitati mai bune de rezolvare a problemelor
  • Abilitati mai bune de gandire critica
  • Mai multa creativitate
  • O mai buna flexibilitate in minte
  • Capacitate de memorie mai buna
  • Abilitati mai bune de multitasking
  1. Performanta academica mai buna

Urmand punctul anterior si datorita beneficiilor cognitive, invatarea unei limbi straine poate oferi, de asemenea, beneficii academice. S-a demonstrat ca copiii bilingvi au abilitati mai bune de gandire critica, abilitati mai bune de rezolvare a problemelor si o mai mare flexibilitate mentala… toate acestea ii vor ajuta sa aiba o performanta academica mai buna.

  1. Nivel cultural superior

Toti parintii isi doresc ca copiii lor sa fie oameni buni, sa stie despre ce vorbesc si sa aiba un nivel adecvat de cultura. Acest lucru se realizeaza prin dragostea pentru invatare si, de asemenea, prin toleranta si aprecierea altor culturi. Astfel, ei vor creste fiind membri de succes si contribuitori la o societate.

Invatarea unei limbi straine deschide usi care nu s-ar deschide altfel si, de asemenea, deschide mintea si ii face pe oameni mai toleranti. Oamenii bilingvi sau trilingvi au acces la mai multe resurse, mai multi oameni, mai multe locuri… decat oamenii care nu cunosc limbi straine.

Unele dezavantaje ale invatarii online

Elevii pot invata multe din a fi in compania colegilor lor. Cu toate acestea, intr-o clasa online, exista interactiuni fizice minime intre elevi si profesori. Acest lucru duce adesea la un sentiment de izolare pentru elevi. In aceasta situatie, este imperativ ca scoala sa permita alte forme de comunicare intre elevi, colegi si profesori. Acestea pot include mesaje online, e-mailuri si conferinte video care vor permite interactiunea fata in fata si vor reduce sentimentul de izolare.

Invatarea online necesita ca profesorii sa aiba o intelegere de baza a utilizarii formelor digitale de invatare. Cu toate acestea, acesta nu este intotdeauna cazul. Foarte des, profesorii au o intelegere de baza a tehnologiei. Uneori, ei nici macar nu au resursele si instrumentele necesare pentru a desfasura cursuri online.

Pentru a combate acest lucru, este important ca scolile sa investeasca in formarea profesorilor cu cele mai recente actualizari tehnologice, astfel incat sa isi poata desfasura cursurile online fara probleme.

Multi parinti sunt ingrijorati de pericolele pentru sanatate ale copiilor lor sa petreaca atat de multe ore privind un ecran. Aceasta crestere a timpului pe ecran este una dintre cele mai mari preocupari si dezavantaje ale invatarii online. Uneori, elevii dezvolta, de asemenea, o postura proasta si alte probleme fizice din cauza ramanerii cocosi in fata unui ecran.

O solutie buna pentru aceasta ar fi sa le acordati studentilor o multime de pauze de pe ecran pentru a le improspata mintea si corpul.

Fedena este un software de management pentru colegii si scoli. Este folosit de mii de institutii de invatamant din intreaga lume pentru toate activitatile de administrare, management si invatare.

Invatarea este adesea considerata o parte normala a vietii profesionale si personale. Atat invatarea pentru obtinerea unui loc de munca, cat si pentru obtinerea cunostintelor nu trebuie neglijate. Mediul online se schimba continuu si reprezinta o mare oportunitate de invatare.

Este foarte important sa descoperi cum sa inveti folosind toate canalele de comunicare disponibile si alegandu-le pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului unei persoane de a filtra informatiile.