Crezi ca ai nevoie de un masaj? Nu stii daca sa o faci sau nu? Va spunem care sunt beneficiile efectuarii unui masaj bun.

Terapia prin masaj sau tehnicile de masaj au fost folosite de-a lungul timpului pentru diferitele reliefuri pe care le ofera. Intre stres si griji cu privire la atat de multe responsabilitati pe care zi de zi trebuie sa le infruntati, este necesar sa va dedicati timp sanatatii. Pentru a face acest lucru, puteti profita de beneficiile masajului.

In acest articol vom vorbi despre beneficiile sale. Astfel, il puteti include in masurile care va ajuta sa luptati impotriva stresului; minimizarea efectelor negative pe care le produce in organism.

Beneficiile masajului la nivel fizic… si, de asemenea, mental!

Atunci cand primiti un masaj pentru a calma durerea cervicala, este important sa alegeti o maseuza profesionala.

De fapt, organismul primeste beneficiile masajului atunci cand este efectuat de un specialist. Deci, trebuie sa va amintiti importanta de a apela la o persoana instruita. Acest lucru va preveni durerile si durerile ulterioare de la utilizarea unei tehnici proaste.

Pe masura ce activitatea terapii alternative in sanatate si medicina colecteazaprintre beneficiile masajului se numara:

  • Este anti-stres.
  • Ajuta la imbunatatirea aspectului pielii in general.
  • Scade durerea prin imbunatatirea circulatiei sangelui.
  • Decontracteaza si relaxeaza muschii; pe masura ce creste circulatia sangelui.

Reduce inflamatia si imbunatateste vindecarea ranilor.

  • Scade ritmul cardiac si scade tensiunea arteriala. Prin urmare, persoana experimenteaza un sentiment de calm si liniste.
  • Conform rezultatelor unui studiu realizat de mai multi cercetatori in 2018, secretiile gastrice cresc in sistemul digestiv; imbunatatirea problemelor stomacale si intestinale.
  • Ca si cum acest lucru nu ar fi fost suficient, intareste si sistemul imunitar. Acest lucru se datoreaza faptului ca masajele promoveaza un sentiment de bunastare atat fizic, cat si mental.

Incearca un altfel de masaj la Goldtantriclondon.com.

Ce zone ale corpului necesita mai mult masaj?

Atunci cand efectuati un masaj, terapeutul trebuie sa fie bland si sa creasca progresiv presiunea sau forta in anumite miscari, asa cum permite pacientul. Prin urmare, nu ar trebui sa efectuati masaje bruste sau cu multa forta, deoarece acest lucru ar fi contraproductiv.

Retine ca un muschi contractat are nevoie de timp pentru a slabi sau relaxa, iar presiunea excesiva poate provoca dureri si inflamatii crescute.

Locurile care necesita de obicei masaje sunt zonele gatului, spatelui si taliei. In acest sens, stresul si nervii au un impact in special asupra gatului si spatelui. Talia, pe de alta parte, este mai afectata de miscarile proaste sau de purtarea unor greutati inadecvate.

Pentru a-si demonstra eficienta, un studiu realizat de Centrul National de Sanatate Complementara si Integrala a aratat ca terapia prin masaj este capabila sa reduca eficient aceste dureri.

Durerea lombara este durerea care este localizata in partea inferioara a spatelui. Adesea, este produs de suprasolicitarea fizica. Cu toate acestea, poate avea originea intr-un prejudiciu sau boala.

In ce cazuri ar trebui sa evitati masajele?

Este necesar sa-i spuneti terapeutului in cazul in care sufera de orice boala sa stie daca sunteti in masura sa primiti un masaj.

De ce sa faci masaj?

Sigur, va poate ajuta sa va relaxati, dar terapia prin masaj poate face mult mai mult decat atat.

„Majoritatea indivizilor se confrunta cu un fel de stres postural”, spune Aaron Tanason, masaj terapeut inregistrat, kinetolog si proprietar la Paleolife Massage Therapy din Toronto. „De cele mai multe ori [acest stres] tinde sa se manifeste la nivelul umerilor si gatului.” Dar muncitorii de birou, atentie. Formele mai avansate de stres postural apar ca durere sau slabiciune la nivelul spatelui si fesierii cauzate de perioade prelungite de sedere.

Iar avand in vedere beneficiile terapiei prin masaj un destul de neasteptat, din fericire, masajul poate contracara dezechilibrul cauzat de stat. Aceasta inseamna ca va puteti pastra munca de birou atata timp cat programati un masaj regulat.

Ai muschii durerosi? Terapia prin masaj poate ajuta. „Masajul creste si imbunatateste circulatia. La fel cum iti freci cotul cand il lovesti pe o masa ajuta la ameliorarea durerii”, spune Tanason.

Un studiu din 2011, publicat in Annals of Internal Medicine, a descoperit beneficii ale terapiei prin masaj la fel de eficiente ca si alte metode de tratament pentru durerile cronice de spate.

„Atingerea umana, intr-un context care este sigur, prietenos si profesionist, poate fi incredibil de terapeutic si relaxant”, spune Tanason. Femeile diagnosticate cu cancer de san care au primit masaj de trei ori pe saptamana au raportat ca sunt mai putin deprimate si mai putin suparate, potrivit unui studiu din 2005 publicat in Jurnalul International de Neuroscience .

Si, un studiu publicat in Jurnalul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului , a constatat ca pacientii care erau deprimati si anxiosi erau mult mai relaxati si fericiti si au scazut nivelul de stres dupa masaj.