O slujba de inmormantare de catre o casa funerara este un ajutor menit sa ofere familiei si celor dragi ai unei persoane decedate posibilitatea de a se reuni, de a se sprijini reciproc si de a-i onora sa faca fata durerii pierderii lor intr-un mod mai bun.

O slujba de inmormantare presupune organizarea unei inmormantari si faciliteaza depasirea durerii mortii unei persoane dragi. In general, serviciile funerare sunt alcatuite din cel putin trei momente, care sunt considerate parte a unei inmormantari traditionale.

Ce include un serviciu funerar?

Cele trei momente care sunt de obicei acoperite de o slujba traditionala. Adesea, aceste trei evenimente sau ori se numesc servicii funerare sau inmormantare, dar ele pot fi diferite si toate implica, de asemenea, costuri diferite de inmormantare.

Priveghiul este o ceremonie care are loc de obicei inainte de o inmormantare, la casa decedatului sau la o casa funerara. Priveghiul poate avea elemente diferite, deoarece datorita diferentelor culturale este sarbatorita diferit nu numai intre tari sau state, ci si intre orase.

In zilele noastre acesta a devenit un alt moment de intalnire a persoanelor apropiate familiei decedatului. Scopul sau este tocmai acela de a veghea asupra trupului decedatului, precum si, potrivit multor traditii religioase, de a face rugaciuni de dragul spiritului sau sufletului sau. In multe cazuri, serviciile funerare sunt deja pregatite sa urmeze solicitarile specifice ale familiilor pentru inmormantarea lor.

Ramas bun

Locul este, de obicei, casa persoanei care a murit sau, daca este angajat un serviciu funerar, in casa funerara in sine.

In prezent, acest lucru nu poate fi efectuat intr-un mod traditional si poate fi efectuata chiar fara nici o forma de rugaciune. Este obisnuit ca oamenii, inainte de moartea lor, sa specifice tipul de ritual, rugaciune sau chiar activitate cu care ar dori sa fie onorati si amintiti, astfel incat, de asemenea, multe servicii funerare au inceput deja sa se adapteze la aceste schimbari, deoarece functia inmormantarii, dincolo de ritualul specific, este de a servi ca un moment de reunire a celor dragi in care durerea pierderii lor incepe sa se vindece.

Inmormantarea

In cele din urma, inmormantarea este momentul in care, daca rudele doresc acest lucru, administratorii serviciilor funerare transporta corpul de la locul funerar la locul de inmormantare (de obicei, un cimitir).

Inmormantarea este de obicei alcatuita dintr-o procesiune intr-un ascultator, in interiorul careia se afla sicriul defunctului, urmat de cei dragi, rude si alti participanti, in timpul calatoriei. Din acest moment si practica deriva cuvantul roman inmormantare (“ex” inseamna din si sequi, “a urma”), deoarece din cele mai vechi timpuri acest tip de onoruri funerare au fost practicate.

Este important ca, daca va planificati cheltuielile finale, sa includeti in planul dumneavoastra plata costurilor de inmormantare. De la gropar, cumpararea sicriului, bolta din cimitir, pana la teren. Aceste aranjamente finale pot insemna o cheltuiala semnificativa pentru tine sau familia ta.

Incinerare

In multe cazuri, un serviciu funerar nu se termina cu o inmormantare sau inmormantare, ci mai degraba intr-o incinerare. Multi oameni aleg incinerarea in locul inmormantarii, deoarece implica adesea un cost mai mic, deoarece omite achizitionarea unui sicriu, procesul de inmormantare si achizitionarea terenului intr-un cimitir.

Altii, dupa incinerarea corpului decedatului, aleg sa dispuna de ramasite in moduri diferite. Unii oameni ingroapa urna cu ramasitele, altii le tin undeva semnificativ (in casa lor) sau chiar le arunca in mare. Totul depinde intotdeauna de dorintele rudelor si ale defunctului.

Nu toti furnizorii de servicii funerare ofera servicii de incinerare. Prin urmare, va recomandam sa consultati diferiti furnizori pentru a intelege mai bine detaliile specifice ale serviciilor lor, precum si diferentele de costuri si adaptabilitate pentru dorintele pe care le aveti pentru planul de inmormantare. Repatriere decedati este serviciul care ajuta la aducerea decedatilor acasa cat mai usor.

Cat costa serviciul funerar?

Costul estimat al unui serviciu funerar in Statele Unite este de 9.000 de dolari, potrivit National Funeral Directors Association. Dar aceasta suma nu include costul terenului pentru inmormantare, transport, flori de trezire sau chiar bolta de beton pe care multe cimitire o taxeaza clientii lor. In Europa, preturile variaza de la 1000 lei pana la cateva mii de euro, depinzand de locatie si de multi alti factori.

Acesta este motivul pentru care multi oameni incep planificarea funerara in avans, deoarece costurile pot fi mult mai mari de 9.000 de dolari.

Asigurarea funerara sau asigurarea cheltuielilor finale este o optiune la care multi apeleaza din cauza usurintei cu care rudele unui decedat pot accesa cantitatea de acoperire.

Pachete de servicii funerare

Ofertele acestor servicii funerare pot varia. Casele funerare au pachete cu preturi si servicii diferite, care includ o acoperire mai mult sau mai putin a diferitelor momente ale unei inmormantari.

Unul dintre cele mai comune si mai ieftine pachete de servicii funerare este inmormantarea imediata, unde sunt omise aranjamente precum trezirea, inmormantarea si alte detalii. Si asta consta, in esenta, in transportul corpului la casa funerara, prelucrarea permiselor de inmormantare si serviciul de langa mormant.