Toti proprietarii de vehicule trebuie sa aiba o asigurare care sa acopere raspunderea civila pentru daune.

Toti soferii sunt obligati, prin lege, sa “semneze si sa mentina in vigoare un contract de asigurare pentru fiecare vehicul al caruia sunt proprietari”. Aceasta politica trebuie sa acopere raspunderea civila pentru daunele aduse persoanelor si bunurilor cauzate intr-un accident. Asigurarea este obligatorie atunci cand vehiculul are o placuta de inmatriculare si cand utilizatorul sau are domiciliul in Romania.sex toys for women New England Patriots best lesbian sex toys adidas store adamandeve sex toys custom basketball uniforms adidas factory outlet super bowl champions jordan store nike air jordan 4 black canvas custom football custom football new nike air max 2023 dallas cowboys jersey adidas yeezys 

Se mai numeste si raspundere civila obligatorie si este inclusa in toate tipologiile oferite de asiguratori. Aceasta modalitate este in mod normal asociata cu asigurarea terta parte, care poate include alte tipuri de acoperire in functie de companie.

Ce daune acopera asigurarea obligatorie?

Asigurarea de raspundere civila acopera daunele aduse celeilalte masini sau pe drumurile publice (terti) daca vina accidentului este a ta. In cazul in care cauzeaza vatamari altor persoane, polita include despagubiri pentru ocupantii vehiculelor implicate in accident si pentru pietonii care au fost afectati.

Pentru a evita frauda, asiguratorii nu acopera accidentele dintre membrii familiei pana la gradul iii de consanguinitate. Indiferent daca prejudiciul a fost adus tertilor, acesta nu va fi responsabil pentru despagubiri daca cealalta persoana implicata este un frate, tata, unchi, bunic, copil sau partener.

Compania nu se va ocupa niciodata de daunele suferite atat de dumneavoastra, cat si de vehiculul dumneavoastra, cu politica de baza. Pentru a face acest lucru, ar fi necesar sa se incheie o asigurare proprie de daune, cunoscuta popular sub numele de “toate riscurile”. Daca doriti ca asiguratorul sa acopere si daunele pe care le-ati putea suferi, ar fi necesar sa incheiati asigurarea de accident a soferului.

Care este sanctiunea pentru conducerea fara asigurare?

Autoritatile sunt clare in aceasta privinta. Proprietarii de autovehicule care nu au asigurare obligatorie se confrunta cu imobilizarea si depunerea acestora si amenzi destul de usturatoare, in functie de tipul de vehicul. De exemplu, conducerea cu o motoreta fara asigurare obligatorie implica o penalitate foarte mare.  Pe  https://www.rcaautoieftin.ro/calculator-rca-ieftin poti gasi oferte avantajoase pentru asigurari.

Ce este asigurarea auto si cum sa o alegeti?

Asigurarea auto este o modalitate prin care poti avea grija de tine impotriva diferitelor pierderi financiare atunci cand ai un accident rutier. Este un document pe care il semnezi cu un asigurator.

Atata timp cat platiti toate taxele stabilite, asiguratorul este de acord sa plateasca orice pierderi, asa cum se explica in polita dvs.

Va recomand sa luati in considerare faptul ca nu toti asiguratorii vor solicita aceleasi documente pentru a accepta asigurarea pentru autovehiculul dumneavoastra.

Asigurare Auto Acoperire

Daune materiale

Aceasta acopera toate cheltuielile pe care vehiculul dumneavoastra le poate suferi si include, de asemenea, pierderi.

Pierdere

Aceasta cuprinde toate situatiile care se pot intampla cu masina dvs., fie ca sunt accidente, cum ar fi rasturnari, incendii si coliziuni sau accidente naturale, cum ar fi grindina, cutremure, uragane si cicloane.

Asigurarea masinii este obligatorie in majoritatea tarilor din lume si fara o astfel de polita, nu poti circula pe soselele nationale.

Cele mai comune motive pentru care au loc accidente

Nu este niciodata intelept sa conduci prea aproape de masina din fata ta si nu exista niciodata un motiv bun pentru asta. Daca devii frustrat sa fii blocat in spatele unui sofer lent, ia cateva respiratii lungi si adanci pentru a te calma.

Ar trebui sa pastrati intotdeauna o distanta de siguranta fata de alte vehicule, astfel incat sa aveti timp sa reactionati la schimbarile bruste.

Nimeni nu este perfect, dar este important sa eviti sa faci greseli pe drum, deoarece costul ar putea fi viata ta. Ramaneti atenti la semnele stradale care avertizeaza despre strazi cu sens unic sau alte anomalii, in special in regiunile straine.

Accidentele au loc si atunci cand oamenii nu reusesc sa intre pe banda potrivita atunci cand fac un viraj, nu folosesc corect semnalizatoarele de viraj sau nu respecta semnalele de circulatie. Tineti-va in permanenta ochii pe drum in cautarea semnelor de circulatie si respectati dreptul de trecere atunci cand faceti viraje.

Cele mai comune motive pentru care se fac accidente

Se intampla repede. Luminile de frana din fata ta stralucesc, trantesti piciorul, franele scartaie si corpul tau este zguduit inainte cand masina se loveste de vehiculul din fata ta.

Intrarea intr-un accident de masina poate duce la rani, lupte financiare si chiar tulburari emotionale. Ati fi putut face ceva pentru a preveni acest lucru? Desi acest lucru nu este intotdeauna cazul, de multe ori accidentele auto pot fi prevenite.

Cauza numarul unu a accidentelor de masina nu este conducerea in stare de ebrietate, viteza sau rularea semaforului rosu. Este condusul distras. Conducerea in timp ce esti distras include orice va distrage atentia de la drum. Cu toata tehnologia pe care o avem pe telefoanele mobile, trimitem mesaje, schimbam melodii si vorbim la telefon, suntem distrasi in mod constant.

Alte cateva distrageri includ mancarea alimentelor, asistarea copiilor pe bancheta din spate si ridicarea obiectelor care au cazut pe podea.

Semnele de limita de viteza sunt instalate dintr-un motiv. Acestea trebuie sa va informeze cu privire la cea mai sigura viteza de calatorie pe acel drum. Acest lucru s-ar putea datora traficului mai mare, virajelor abrupte, drumului neuniform si multor altor factori. Cu cat conduci mai repede, cu atat timpul de reactie va fi mai lent daca trebuie sa prevenii un accident auto si cu atat va dura mai mult pentru a va opri masina.