Daca aveti de a face cu niste sanctiuni serioase, penale, veti dori sa angajati cel mai bun avocat de aparare penala care sa lupte pentru cauza dumneavoastra.

In cazul in care sunteti urmarit penal este foarte important sa cautati cel mai bun avocat care sa va reprezinte in instanta. Nu lasati lucrurile la voia intamplarii pentru ca acesta decizie va poate costa ani buni din viata si multe alte lucruri. Sistemul juridic este astfel conceput incat daca chiar aveti o minte grozava si IQ ridicat, este aproape imposibil sa va reprezentati intr-un proces penal intr-o maniera competenta.

Pentru ca doua cazuri penale nu seamana unul cu celalalt, avocatii penali au capacitatea de a selecta portiunile speciale dintr-un anumit caz care il face sa fie unic. In plus, cel mai bun avocat al apararii penal poate fi capabil sa vada anumite argumente si factori care ar putea atenua sau chiar neglija orice infractiune penala. Cand totul este spus si facut, obtinerea unui avocat care sa va reprezinte in procesul penal reprezinta o necesitate.

Cum poate un avocat penal sa va ajute?

Un avocat penal va poate ajuta in multe sensuri. In afara de a aduce martori in apararea dumneavoastra si de a-i interoga pe cei care se afla in fata procurorului, avocatul penal pe care il angajati poate:

– sa lucreze cu dumneavoasra si cu procurorul pentru a negocia o “cale de mijloc”. Aceste oferte pot reduce pedeapsa potentiala sau pot anula acuzatiile impotriva dumneavoastra. Totusi, procurorii nu vor sa negocieze cu inculpatii care se reprezinta singuri in instanta.

– sa negocieze sau sa castige minim de pedeapsa pentru fapta pe care ati savarsit-o. In cazul in care suneti gasit vinovat, avocatul penal poata sa vina cu solutii de reducere a anilor petrecuti la inchisoare. De exemplu, in loc sa petreceti 10 luni la inchisoare, avocatul penal poate sugera judecatorului sa petreceti doar 6 luni la inchisoare si 4 luni intr-o unitate de recuperare de consum de droguri, pentru a va ajuta sa depasiti aceasta problema.

– sa va ajute sa treceti mai usor din punct de vedere emotional prin toate etapele procesului penal. Acuzatii se simt deseori deprimati, jenati, le e teama si pot avea stima de sine scazuta.

– sa va indice reguli si regulamente juridice pe care nu le veti gasi niciodata pe cont propriu. Multe legi privind urmarirea penala sunt ingropate adanc in regulamente.

– sa va reprezinta cazul prin tot sistemul juridic de stat. Pe langa legile scrise, exista si numeroase legi nescrise de care va trebui sa stiti.

– sa va explice costurile ascunse care vin cu sentinta de vinovatie. Multe persoane care se reprezinta singure nu se gandesc nicidoata la consecintele vinovatiei. De exemplu daca pledati vinovat, va fi greu sa va gasiti un loc de munta dupa executarea pedepsei.

– un avocat penal este capabil sa petreaca mult timp asupra cazului, sa se implice si sa va reprezinte intr-un mod profesionist interesele. Poate sa va ajute in adunarea probelor necesare in proces si poate gestiona mai bine declaratiile din partea martorilor chemati de catre Procuratura.