O multime de tineri din Romania, in momentul absolvirii liceului nu stiu inca daca isi doresc sa urmeze o facultate sau daca isi doresc mai bine sa isi caute un loc de munca.

Exista foarte multi tineri care aleg sa urmeze o facultate, pe care fie o termina si obtin si o diploma de licenta iar apoi ajung sa lucreze pe post de casier intr-un supermarket, fie exista tineri care renunta la facultate dupa un an – doi.

Fireste, exista si tineri care termina o facultate si care isi construiesc o cariera in domeniul in care au terminat facultatea, iar apoi sunt nemultumiti de salariul avut.

Ei bine, tinerii care termina liceul si care isi doresc, pot urma unul sau mai multe cursuri de calificare, iar astfel vor deveni calificati intr-un anumit domeniu. In acest fel sansele lor de a avea un job bun cresc destul de mult.

In ceea ce ii priveste pe cei care au absolvit facultatea si nu sunt multumiti de locul lor de munca, ei avand la dispozitie diploma de licenta se pot inscrie la un curs manager proiect.

Acest curs este ideal pentru toate acele persoane care doresc sa fie manageri de succes si care doresc chiar si sa scrie proiecte de succes! Toti cei care se inscriu si care termina un astfel de curs, se vor alege cu un bagaj imens de cunostinte in domeniul managementului.

La finalul cursului se va sustine un examen, iar toti cei care promoveaza examenul primesc pe merit un certificat de Absolvire pentru ocupatia de “Manager de Proiect” si a suplimentelor descriptive care au rolul de a dovedi competentele dobandite in urma cursului.

Toti cei care au de gand sa urmeze un astfel de curs, trebuie sa stie ca bagajul de competente pe care le vor dobandi in urma absolvirii cursului va cuprinde:

  • Stabilirea scopului proiectului;
  • Planificarea activitatilor si jaloanelor proiectului;
  • Managementul echipei de proiect;
  • Managementul comunicarii in cadrul proiectului;
  • Managementul calitatii proiectului;
  • Realizarea procedurilor de achizitii pentru proiect;
  • Gestiunea utilizarii costurilor si jaloanelor proiectului;
  • Stabilirea cerintelor de management integrat al proiectului;
  • Managementul riscurilor;

De precizat este faptul ca toti cei care vor urma un astfel de curs vor invata cum se initiaza un proiect, vor invata cum se intocmeste analiza SWOT si vor invata deasemenea si ce inseamna diagrama Gantt.

Totodata, cursantii vor mai acumula mai multe informatii despre ce reprezinta fezabilitatea financiara si cum se incheie un proiect de succes.

Toti cei care au absolvit o facultate si care se gandesc sa urmeze un astfel de curs, trebuie ca in momentul in care isi doresc sa se inscrie la curs sa aiba asupra lor urmatoarele documente: cartea de identitate, certificatul de casatorie daca este cazul, certificatul de nastere si diploma de licenta sau de master.

Asadar, dupa cum se poate observa, un astfel de curs poate fi foarte util pentru absolventii de facultate care isi doresc sa profeseze intr-un alt domeniu.