Cu totii ne dorim o casa perfecta, care sa arate exact cum am visat asa ca trebuie sa tinem cont de cele mai mici detalii cand o construim, astfel incat sa aiba aspectul mult dorit. Iar in acest sens, culoarea acoperisului conteaza foarte mult, deoarece poate influenta atat pozitiv cat si negativ imaginea casei tale.

Prin urmare, ne-am decis sa facem un articol despre cum se alege corect culoarea acoperisului astfel incat sa faci cea mai inspirata alegere, pentru un rezultat cat mai satisfacator. Iar pentru a putea obtine aceste sfaturi atat de pretioase ne-am consultat cu echipa Liner Ecomet, furnizor de acoperisuri tigla Suceava.

Inainte de toate – clima este aspectul principal pe care trebuie sa il ai in vedere

Culoarea acoperisului nu este importanta doar din punct de vedere al designului, ci la fel de mult poate conta si pentru scaderea facturilor pe care le platesti in fiecare luna. Iar de aceea unul dintre primele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti alegi culoarea acoperisului este clima zonei in care locuiesti.

Mai exact, daca locuiesti intr-o zona in care clima iti ofera cel mai adesea temperaturi reduse, atunci poti opta pentru culorile inchise, deoarece acestea atrag razele soarelui si astfel temperatura din casa va creste.

In schimb, daca ai o clima calduroasa va trebui sa optezi pentru un acoperis in nuanta deschisa, astfel incat sa nu te sufoci in cea mai mare parte a timpului din cauza caldurii excesive emanate de acoperis.

Este important ca acoperisul casei tale sa se integreze placut in aspectul cartierului

In mod normal nu ar trebui sa te intereseze ce face capra vecinului, insa atunci cand iti alegi culoarea pentru acoperis va trebui sa te uiti si in curtile vecinilor. Iar asta deoarece este important ca noua ta casa sa se incadreze cat mai bine in peisajul general al cartierului si sa nu para in plus.

Alege o nuanta care sa pastreze armonia de pe strada pe care locuiesti iar astfel atmosfera va fi mai placuta iar tu vei indragi si mai mult aspectul casei tale.

Solicita ajutorul profesionistilor

Uneori este posibil ca pur si simplu sa nu stii ce culoare sa alegi. In acest cazuri, cea mai buna varianta este sa soliciti ajutorul unor specialisti in constructia de acoperisuri. Insusi lucratorii pe care i-ai angajat pentru constructia casei iti pot oferi sfaturi pretioase, dar la fel de mult ajutor poti primi de la firma de unde alegi sa cumperi tigla metalica.

Liner Ecomet este o recomandare foarte buna in acest sens, acestia garantand tot suportul de care clientii au nevoie pentru constructia acoperisului.

Clientii beneficiaza nu numai de calcule foarte precise pentru stabilirea necesarului de materiale, ci totodata pot primi sfaturi foarte utile pentru alegerea celei mai potrivite culori pentru acoperis. Astfel, rezultatul va fi cat mai satisfacator.

Asadar, speram ca sfaturile noastre din acest articol sa iti fie de cat mai mare ajutor pentru a alege o culoare cat mai potrivita pentru acoperisul casei tale. Pune-le in practica si cu siguranta nu vei regreta.