A arata bine in fiecare zi reprezinta un efort pentru fiecare dintre noi. Iar daca in privinta vestimentatiei putem spune ca totul se rezuma la bani si la investitiile pe care le faci in achizitia de haine, in cazul parului sau al machiajului, lucrurile stau total diferit. Aceasta in conditiile in care fata si zona capului, in general, sunt cele mai expuse, definind in cele din urma personalitatea si aspectul fiecareia.

Din acest punct de vedere, pe piata au aparut in ziua de astazi o smedenie de produse pentru ingrijirea parului si a pielii, multe dintre ele neavand in spate decat o ampla campanie de publicitate. In realitate insa, produsele de calitate, are iti ofera cu adevarat elasticitate si volum parului tau sunt extrem de putine. Aceasta cu atat mai mult cu cat stii ca ai pielea mai sensibila, iar parul tau se comporta diferit, indiferent de tipul de tratament de infrumusetare pe care i-l aplici.

Cum aleg un sampon pentru volum eficient?

Daca este sa alegem un produs pentru volum, cu siguranta ca primul lucru la care ne gandim este folosirea unei spume de par din comert, care, daca ar fi sa ne uitam pe eticheta, asigura un volum optim al parului tau. Din pacate insa, aceste produse asigura un aspect formal, de scurta durata, mai ales daca parul tau este mai sensibil si mai moale, pierzandu-si in timp elasticitatea.

O alta varianta ar fi alegerea unui sampon pentru volum. Si aici, daca intri intr-un magazin de cosmetice, vei gasi rafturi intregi cu produse care mai de care mai colorate, unele dintre ele chiar de la marci renumite, care iti promit un volum nemaivazut petru parul tau. Acestea au insa aceleasi caracteristici ca produsele mai sus enuntate, in sensul ca nu ofera un volum de durata, ci doar unul de cateva ore sau de maxim o zi. De aceea, specialistii in cosmetice va recomandat gama de produse Thermal Haircare. Acestea au in spate ani intregi de cercetari dedicate strict frumusetii parului si sanatatii acestuia.

De cate ori ne spalam pe cap?

Prin urmare, nu mai este nevoie sa cheltuiesti bani in fiecare luna pentru a-ti spala parul zi de zi. In fond, si aici, parerile specialistilor sunt impartite. Unii spun ca parul trebuie spalat de cate ori vedem ca se ingrasa. Sunt insa persoane cu parul mai sensibil, pentru care ingrasarea parului reprezinta o corvoada, astfel incat acesa trebuie spalat aproape zilnic.

Pe de alta parte, alti specialisti, dar si stilisti, care s-au confruntat probabil cu sute astfel de cazuri in cariera lor, spun ca nu este indicat sa spalam parul in fiecare zi, ci cel mult de doua ori pe saptamana. Chiar daca acesta are tendinta de ingrasare, spalatul des pe cap cu sampon nu va inlatura acest disconfort. Aceasta prin prisma faptului ca sampoanele din comert nu lasa parul si pielea scalpului sa se regenereze.