Stiti ce este o gazduire VPS? Nu stiti daca site-ul dumneavoastra are nevoie de acest tip de gazduire? Tot ce trebuie sa stiti despre gazduirea VPS veti gasi aici.

Shared Hosting este atunci cand un singur server si resursele sale sunt partajate de mai multe site-uri web. Gazduire dedicata este atunci cand un intreg server si resursele sale sunt folosite de un singur site web.

In timp ce Shared Hosting este potrivit pentru pagini web mici, Dedicated Hosting este folosit pentru site-uri web care genereaza o multime de trafic. Dar ce se intampla daca un site web genereaza trafic mai mare decat poate sustine o gazduire partajata, dar exista limitari bugetare sau alte probleme pentru a trece la o gazduire dedicata? Acesta este locul in care VPS Hosting intra in imagine. Alege un Server VPS bun, pe termen lung.

VPS standuri pentru Virtual Private Server. In VPS Hosting, un singur server gazduieste mai multe site-uri web, cum ar fi Shared Hosting, dar pentru fiecare dintre aceste site-uri web, actioneaza ca un server dedicat.

In acest articol, voi explica ce este VPS Hosting, precum si avantajele si dezavantajele atunci cand decideti sa cumparati un VPS.

Ce este VPS Hosting?

Acest tip de gazduire utilizeaza tehnologia de virtualizare care va permite sa impartiti un singur server in mai multe masini sau servere virtuale, fiecare dintre acestea ruland propriul sistem de operare.

Fiecare client are acces la sistemul de operare al unei masini virtuale. Cu toate acestea, serverul fizic si resursele sale sunt impartite intre toate site-urile web gazduite pe server, fiecare dintre masinile virtuale avand acces restrictionat la o parte a acestuia.

Practic, gazduirea VPS este o gazduire partajata in care fiecare site web are un server virtual dedicat.

Sa vedem acum care sunt avantajele si dezavantajele VPS Hosting.

Avantajele VPS Hosting

Avantajele gazduirii VPS sunt urmatoarele:

  1. Un VPS Hosting este mai ieftin decat Gazduire dedicata

Dupa cum am mentionat deja, gazduirea VPS este practic o gazduire partajata care utilizeaza tehnologia de virtualizare pentru a crea servere virtuale separate pentru fiecare dintre site-urile gazduite. Acest lucru inseamna ca fiecare dintre site-urile web se bucura de mai multe caracteristici ale unei gazduiri dedicate intr-un mediu de gazduire partajata. Acest lucru reduce costul de cazare.

  1. Aveti mai mult control asupra serverului si personalizarea acestuia

Fiecare masina virtuala din VPS Hosting are propriul sistem de operare. Acest lucru ofera mai mult control pentru fiecare dintre site-uri. Aplicatiile si software-ul pot fi instalate in functie de nevoile dvs. De asemenea, puteti personaliza diferitele aplicatii ale serverului, deoarece acest lucru nu va afecta celelalte site-uri web.

  1. Primesti resurse dedicate pentru site-ul tau

In gazduirea VPS, fiecare site web primeste o cantitate dedicata de resurse de server, pe care alte site-uri web nu le pot utiliza. Aceasta inseamna ca performanta site-ului nu va depinde de ceea ce fac alte site-uri web cu resursele serverului.

Pretul VPS Hosting, desi mai mic decat Gazduirea dedicata, este inca mult mai mare decat Shared Hosting.

Cum functioneaza un VPS

Gazduirea partajata nu este destinata site-urilor web care utilizeaza cantitati mari de memorie RAM. Pe masura ce site-ul dvs. creste si adaugati din ce in ce mai mult continut, veti incepe sa observati o scadere a timpilor de incarcare a site-ului dvs. De indata ce se intampla acest lucru, este un indiciu ca va depasiti limitele. Trecerea la un VPS va va permite sa va scalati site-ul web fara sa va faceti griji cu privire la timpii de incarcare lenti.

Momentul in care planuiti sa rulati un magazin online este momentul in care ar trebui sa va actualizati planul de gazduire. De ce? Pentru ca cu VPS, aveti un server virtual securizat si dedicat, unde este mai probabil sa treceti un test de conformitate PCI. Standardul de securitate a datelor pentru industria cardurilor de plata a fost stabilit de catre marile marci de carduri de credit pentru a proteja impotriva furtului datelor detinatorilor de card.

Daca acceptati carduri de credit pe site-ul dvs. prin intermediul unui gateway de plata, doriti sa faceti tot ce puteti pentru a asigura siguranta informatiilor financiare ale consumatorilor dvs. Deoarece VPS este mai sigur decat gazduirea partajata, este optiunea mai buna pentru site-urile de comert electronic.

Gazduirea partajata este excelenta pentru proprietarii de site-uri care isi construiesc site-ul cu WordPress sau alte sisteme comune de gestionare a continutului. Cu toate acestea, daca ajungeti la punctul in care aveti nevoie sa instalati software personalizat, sa utilizati o configuratie de server personalizata sau sa va implicati in orice alta programare avansata, atunci veti dori o optiune de gazduire care sa va ofere mai mult control.

In mod similar, mai multe programe standard de taxe, facturare, contabilitate si alte programe integrative necesita disponibilitatea serverului non-stop, precum si internet de mare viteza. Pentru a rula aceste aplicatii cu succes, veti avea nevoie fie de un VPS, fie de un cont de gazduire dedicat.