Un tracker gps auto este un dispozitiv electronic foarte sofisticat care localizeaza exact un vehicul. Echipat cu un sistem de geolocalizare de inalta performanta, va permite sa asigurati o urmarire a masinii in caz de furt. De asemenea, faciliteaza localizarea unei masini parcate intr-o parcare foarte mare. Descoperiti prin acest articol toate informatiile utile despre trackerul.

Definitie

Acest GPS Tracker este un  concept pentru urmarirea de la distanta a unui vehicul sau a oricarui alt material rulant prin geolocalizare dintr-o aplicatie instalata pe smartphone-ul proprietarului.  Vezi modele pe  https://www.nutushopall.ro/gps-de-localizare .

Acest dispozitiv vine adesea sub forma unei cutii mici care urmeaza sa fie pusa in loc intr-o masina. Acesta ofera informatii exacte despre latitudine, longitudine, directia parcursa de vehicul si viteza de miscare a acestuia. Cu aceste informatii, pastrati legatura cu masina. In cazul in care este pierduta sau furata, dureaza doar cateva secunde pentru a vizualiza pozitia sa geografica.

Caracteristici

Un  GPS Tracker are multe caracteristici pentru a asigura siguranta unui vehicul. Acesta include sisteme de:

– Pozitia de urmarire

– Supraveghere de la distanta

– Detectarea miscarii

– Delimitarea geografica

– Geolocalizare si monitorizare in timp util

– Alerta de miscare

– Alerta rapida

– Opriti circuitul prin telecomanda.

 Cum functioneaza

Un tracker GPS functioneaza folosind reteaua de telefonie si un cip GSM. Atata timp cat puteti captura reteaua, aceasta este inca accesibila. Scopul sau este de a urmari, in timp real sau la cerere, masina in care este instalata. Unele dispozitive utilizeaza sistemul multi-retea, altele folosesc o cartela micro-SIM furnizata de un operator traditional. Exista, de asemenea, modele care utilizeaza reteaua de mica putere.

In plus fata de functia sa principala, un tracker GPS auto poate fi echipat cu mai multe optiuni suplimentare pentru a-si optimiza performanta, cum ar fi:

– Vizualizarea kilometrajului parcurs pe parcursul unei zile, a numarului si duratei opririlor.

– Un sistem antifurt controlat de la distanta: alerta instantanee sau imobilizare a masinii.

Utilitatile unui tracker GPS auto

Acest dispozitiv este util in mai multe cazuri:

– Aceasta cutie electronica este o modalitate eficienta de a asigura o masina. De indata ce soferul paraseste locatia in timp ce soferul nu se afla in interior, soferul poate reactiona cat mai curand posibil pentru a opri hotul. Va permite sa urmariti o masina furata si sa o geolocati cu precizie. Acest lucru va permite politiei sa recupereze rapid vehiculul.

– Trackerul GPS este un instrument indispensabil pentru o companie specializata in transport sau constructii. Pentru prima data, geotractorul poate localiza locatia unui camion in orice moment. Pentru cel de-al doilea, trasorul asigura siguranta masinilor care raman la fata locului in fiecare noapte.

– Acest echipament are, de asemenea, utilizarea sa deplina pentru persoanele uimite care uita in mod regulat locul in care si-au parcat vehiculul intr-o parcare mare. Datorita acestui dispozitiv, nu mai trebuie sa piarda mult timp pentru a gasi masina. Tot ce trebuie sa faca este sa-si verifice smartphone-ul pentru a afla despre pozitionarea vehiculului, cu o marja de eroare foarte mica (mai putin de 10 metri).

Intrucat clientii continua sa se astepte la servicii mai rapide, la termene de livrare mai rapide, la urmarirea expedierilor si la o gama intreaga de nevoi personalizate de livrare, a devenit mai dificil pentru flotele de toate dimensiunile sa ramana la inaltimea asteptarilor. Cu toate acestea, o solutie simpla pentru fiecare afacere devine usor disponibila cu instrumente de gestionare a flotei in continua evolutie, cum ar fi sistemele de urmarire prin satelit de pozitionare globala (GPS).

 

Avantajele urmaririi GPS sunt de nepretuit pentru orice proprietar de flota. Prin implementarea unui sistem de urmarire a flotei , managerii obtin un nivel de acces si control fara precedent la intreaga lor flota. Si posibilitatea de a urmari fiecare vehicul este doar inceputul tuturor beneficiilor la care va puteti astepta atunci cand utilizati un sistem de urmarire GPS.

Soferii nu numai ca vor fi mai responsabili, deoarece sunt constienti de monitorizarea GPS, dar administratorii de flote vor sti exact unde este un vehicul daca necesita asistenta. Fie ca este vorba de un motor defect sau de orice situatie de urgenta, managerii flotei pot trimite asistenta rutiera pentru a-si ajuta soferul.

Nimeni nu poate controla pretul gazului, dar unul dintre cele mai bune beneficii ale sistemelor de urmarire GPS este capacitatea de a observa consumul de combustibil al unui vehicul. Software-ul de monitorizare va reduce cantitatea de bani cheltuiti pe combustibil prin eliminarea ralantiului vehiculului, a vitezei de conducere a soferului, a oricarei utilizari neautorizate si ofera managerilor flotei posibilitatea de a optimiza traseele de conducere.

Acestea sunt doar cateva avantaje pe care ar trebui sa le iei in calcul in momentul in care trebuie sa cumperi un GPS tracker si nu stii de ce ar trebui sa faci asta sau care sunt avantajele oferite.