In cazul in care detineti un hotel, cu siguranta una dintre cele mai mari probleme care va poate afecta afacerea, o reprezinta purici de pat, pentru ca in cazul in care acestia isi fac aparitia in hotelul dvs., cu siguranta numarul clientilor poate scadea considerabil.

Puricii de pat sunt mici insecte parazite care cresc in numar. Au revenit puternic dupa aproape 50 de ani de activitate limitata. Puricii adulti au o culoare maro-rosiatica distincta si au corpuri plate, in forma ovala, de aproximativ 1/4 inci lungime. Intr-o zona protejata, o femela adulta va depune pana la cinci oua intr-o zi.

Ouale au dimensiuni mici, aproximativ 1 mm si au o culoare albicioasa, ceea ce le face aproape invizibile pentru ochiul netratat. Ouale de gropi de pat sunt usor lipicioase atunci cand au fost depuse prima data, ceea ce le permite sa adere la suprafete pentru a ramane in siguranta pana la eclozare. Odata eclozionate, nimfele cu erori de pat nu sunt mai mari decat un cap de ac.

Seamana cu adultii, dar au o culoare mai mica si mai deschisa pana cand ajung la maturitate. Nimfele se maturizeaza rapid, varsandu-si exoscheletul pe masura ce cresc mai mari dupa fiecare hranire. Puricii de pat se hranesc doar cu sange, preferand sangele uman, dar se vor alimenta si cu alte animale cu sange cald, daca este necesar. Semnele unei infestari de buguri sunt:

  • Pete mici de sange pe saltele si lenjerii de pat;
  • Micile excremente maronii;
  • Exoscheletele sau „pieile turnate” varsate de nimfe in crestere;
  • Oua albe mici si carcase de oua.

De ce am purici de pat in hotelul meu?

Puricii de pat sunt autostopii eficienti, capabili sa calatoreasca distante mari cu o gazda neasteptata. Accesibilitatea si prevalenta tranzitului in masa si a calatoriilor internationale este un factor important care contribuie la cresterea infestarilor cu purici de pat.

A devenit mai frecventa si mai daunatoare pentru a calatori in tari cu standarde mai putin riguroase de igiena si practici limitate de combatere a daunatorilor. Din acest motiv, este posibil sa gasiti erori de pat in scaunele de avion, taxiuri si paturi de hotel. Este frecvent ca acesti daunatori sa calatoreasca in bagaje, rucsacuri si chiar in haine.

Odata ce puricul a ajuns in plimbare, destinatia sa ar putea fi oriunde. Unitatile de ingrijire medicala, mijloacele de transport in comun si casele private sunt doar cateva dintre locurile in care poate parea ca apar.

Sunt periculoase aceste insecte pentru oameni?

Puricii de pat nu sunt cunoscute pentru ca transporta sau raspandesc boli oamenilor, dar muscaturile lor pot provoca iritarea pielii. Desi multe persoane nu au nicio reactie la muscaturile de gropi de pat, unii se confrunta cu mici puse rosii.

Muscaturile apar adesea intr-o linie sau un grup si pot avea drept consecinte mancarimi sau durere. Pot aparea probleme grave de sanatate daca muscaturile se infecteaza. Va recomandam sa consultati un profesionist medical in cazul in care acest lucru se intampla.

Cum pot scapa de puricii de pat?

De aceste insecte, este foarte greu de scapat de odata ce o zona a unei case a fost infestata (la hotel misiunea este si mai dificila). Sunt hranitori nocturni, ceea ce inseamna ca sunt rareori vazuti in timpul zilei. Corpurile lor plate ii ajuta sa se ascunda in fisuri. De asemenea, se ascund in saltele si in jurul liniilor de butoane si cusaturi, lenjerii, in spatele scandurilor si a mobilierului din interior, chiar si sub covor.

3D-Deratizare ofera cele mai bune servicii de dezinsectie, deratizare sau dezinfecte, si va poate pune la dispozitie diferite tratamente termice si tratamente lichide conventionale pentru a scapa de purici.

Pot scapa singur de purici?

Este foarte greu sa scapati de purici pe cont propriu si acasa, ca sa nu mai spunem ca la hotel, aveti multe camere de verificat, asa ca ideal ar fi sa optati pentru servicii de deratizare hoteluri, prestate de catre firmele de specialitate de pe piata.

Cum ma pot feri de aceste insecte pe viitor?

Puricii sunt greu de prevenit, avand in vedere capacitatea lor de a intra in incapere in mai multe moduri diferite. Cel mai bun lucru de facut este sa ramai vigilent, iar daca acestia isi fac simtitia aparitia, sa contactezi o firma de specialitate.