Ceasurile de mana sunt printre cele mai populare articole pentru cei care cumpara pe site-uri straine, iar motivul nu este nou- pretul ridicat al acestor produse pe piata interna. Deja in site-urile straine, in principal din Statele Unite, preturile sunt mult mai ieftine. Site-urile chinezesti vand si ceasuri de lux, dar…

In magazine, de fapt, SUA si China atrag consumatorii din diferite motive: In timp ce produsele chinezesti se remarca pentru preturi foarte mici si cu transport gratuit in majoritatea cazurilor, produsele fabricate in SUA se remarca pentru calitatea si preturile lor mai mici decat cele cerute in magazinele interne si chiar posibilitatea de a cumpara produse care nu au ajuns pe piata interna sau nu vor veni.

De in magazinele din Statele Unite cele mai solicitate sunt ceasurile principalelor marci si mai ales ceasurile de lux.

De ce ar trebui sa cumpar un ceas de lux?

Economia este grea in aceste zile. Dolarul au euro nu este la fel de puternic ca inainte si, desi toata lumea spune ca se va imbunatati, este intotdeauna bine sa fii pregatit. Metalele pretioase sunt o investitie sigura, deoarece aurul isi va mentine valoarea chiar si in mijlocul unei crize. Dar de ce sa cumperi o bucata de aur cand poti avea un articol si frumos si functional?

Multi spun ca ar trebui sa investesti in bijuterii in vremuri economice dificile, iar acesta este un sfat bun. Aurul, ceasurile de lux si bijuteriile nu isi pierd usor valoarea si poti cumpara ceasuri de lux, pietre pretioase, bijuterii sau chiar poti investi in fonduri specializate din aur.

Ceasuri si caracteristicile sale

Inchiderea ceasului cu o bratara metalica

Ceasurile mai ieftine cu bratari metalice au inca ceea ce se numeste o singura incuietoare. Acesta este tipul de bratara care literalmente se fixeaza intr-un loc. Cele mai bune bratari metalice au ceea ce sunt cunoscute sub numele de “inchideri duble sau triple”.

O bucata din lant este “blocata” facand click atunci cand este conectata la segmentul inferior. Aceasta este prima “blocare”. A doua este clapeta metalica mica care “se inchide” inapoi peste prima piesa pentru a se asigura ca este inchisa. Cumpara mereu doar ceasuri originale.

Greutate

Greutatea ceasului este un concept polarizant. Unii oameni iubesc ceasuri grele. Altii vor ceva foarte usor. In ceasurile mai scumpe, incepi sa vezi materiale precum titanul, care sunt mai usoare decat otelul, dar in acest segment de pret, greutatea este adesea un semn de calitate.

Desi titanul este disponibil la acest nivel de pret, sunt sanse sa nu fie titanul de cea mai inalta calitate (gradul 5), ceea ce va veti dori. La acest nivel de pret, veti obtine doar media acceptabila a calitatii otelului. Dupa cum am spus, greutatea inseamna adesea o constructie solida care utilizeaza otel de inalta calitate.

Asadar, simtiti greutatea unei carcase si a unei bratari pentru a va asigura ca este suficient de substantiala pentru a va justifica investitia.

Coroana semnata si catarama sau inchidere

Un producator bun de ceasuri este vazut de cele mai multe ori un producator mandru de ceasuri si este pe deplin investit in fiecare ceas pe care il proiecteaza. Acest lucru inseamna ca exista, de obicei, patru locuri unde ar trebui sa vezi semnatura marcii care a proiectat ceasul.

Acest lucru se gaseste pe fata ceasului, pe partea din spate a carcasei, pe coroana si pe inchiderea pliabila sau pe catarama curelei. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de “coroane semnate sau catarame pliabile/carlige”. Modul de a “semna” poate varia, dar la acest nivel de pret gasesti de obicei un fel de gravura cu laser.

Ceasurile mai scumpe au logo-uri si grafica realizate in relief (in relief, mai degraba decat gravate pe metal). Ceasurile mai ieftine au coroane goale, pliabile, care subliniaza prea clar ca aceste piese nu au o nota personala.

Iluminare buna a cadranului

Nu va asteptati ca toate ceasurile sa aiba cadrane care se aprind in intuneric pentru a le vedea in lumina scazuta – acestea sunt de obicei cele mai clasice sau formale ceasuri. Cu toate acestea, aproape toate ceasurile sport au un fel de luminanta care se aplica undeva pe cadran.

Calitatea luminatului este foarte variabila. Un exemplu: ceasul trebuie sa straluceasca o lumina puternica direct pe cadran timp de un minut sau aproximativ, iar apoi cadranul straluceste mai slab timp de cateva minute.

Alternativ, are o lumina care se incarca cu usurinta atunci cand este expusa la lumina camerei sau a soarelui si straluceste ore intregi. Japonezii tind sa faca cel mai bun luminat al ceasurilor.

Un ceas de lux, original va avea intotdeauna trei caracteristici esentiale: material de calitate, o greutate medie si un aspect elegant si de o finete iesita din comun. Replicile ceasurilor de marca sunt de evitat, intotdeauna!