Frigiderul este o parte indispensabila a stilului nostru de viata modern. Iti poti imagina cum ar fi sa traiesti fara unul? Nu se poate! Asa ca, atunci cand se strica, ne perturba complet ziua. Care sunt cele mai frecvente defectiuni ale frigiderului?

Citind acest articol, veti intelege de ce frigiderul nu mai functioneaza, de ce se raceste prea mult etc.  Uneori, frigiderul nostru se strica din motive obscure, inghetand produsele noastre sau nu le raceste suficient. Haideti sa incercam sa intelegem ce se intampla. La bazarka.ro poti gasi solutii pentru toate problemele tale.

  • Frigiderul meu nu se mai raceste

Este posibil ca acest lucru sa se datoreze doar unei defectiuni a termometrului intern, caz in care acesta trebuie reglat sau inlocuit. Cu toate acestea, este de asemenea posibil ca problema sa fie legata de fluxul de gaz refrigerant din frigider. Este posibil ca acest circuit sa fie perforat sau blocat, caz in care va fi necesar sa apelati la un tehnician specializat in repararea aparatelor de uz casnic.

Uneori puteti observa picaturi de apa in partea de jos a frigiderului, dar nu va faceti griji, este normal, este vorba de condens. Dar atunci cand aceste picaturi ingheata, veti observa ca se formeaza un strat de inghet pe partea inferioara a aparatului, ceea ce determina o crestere a temperaturii din cauza circulatiei scazute a frigului (si, prin urmare, o crestere a consumului de energie electrica, ceea ce duce la o majorare a facturii).

  • Frigiderul meu nu functioneaza deloc

Adesea, aceasta problema se datoreaza pur si simplu unei prize prost conectate sau defecte. In acest caz, va trebui sa reconectati sau sa inlocuiti fisa. De asemenea, este posibil ca frigiderul sa fie defect sau vechi. In acest caz, nu aveti de ales decat sa il inlocuiti.

  • Frigiderul meu este prea rece

Si in acest caz, problema dumneavoastra se poate datora termometrului intern, care va trebui ajustat. De asemenea, este posibil ca defectiunea aparatului dumneavoastra sa provina dintr-o problema de inghet. In acest caz, va trebui sa o dezghetati. De asemenea, este posibil ca senzorul sa fie amplasat incorect si sa nu indice temperatura corecta, ceea ce face ca sistemul de racire sa functioneze mai intens.

De indata ce apare inghetul, care nu este un simptom grav, frigiderul va incerca sa readuca temperatura la normal, dar prezenta inghetului il impiedica sa faca acest lucru, astfel incat va fi un cerc vicios

Daca acest lucru nu rezolva problema si frigiderul este in continuare prea rece, va trebui probabil sa apelati la un tehnician care sa verifice circuitul de refrigerare al frigiderului, care poate fi dereglat.

  • Frigiderul meu imi declanseaza contorul

Este posibil sa existe un scurtcircuit in instalatia electrica sau o defectiune in sistemul de legare la pamant. Ar trebui sa se apeleze la un electrician pentru a investiga si repara defectiunea. Pe scurt, frigiderul va poate da batai de cap provocand o serie de defectiuni.

In ciuda utilizarii sale zilnice, frigiderul este un aparat electric cu o functionare speciala. Va sfatuim sa nu incercati sa o reparati singur.

De ce se strica frigiferele?

Daca scurgerea de dezghetare este infundata cu resturi sau inghetata, apa care picura de pe serpentine va revarsa jgheabul de scurgere si va picura in fundul frigiderului”, au declarat expertii de la atelierul de reparatii pentru Reader’s Digest.

Nu numai ca acest lucru poate suprasolicita frigiderul, ceea ce duce la o durata de viata mai scurta, dar poate, de asemenea, sa provoace scurgeri de apa in frigider/congelator pe toata podeaua bucatariei. Scurgerile de apa sunt cu siguranta un semn la care ar trebui sa va uitati orice aparat – este, de asemenea, un simptom al unora dintre modurile in care scurtati durata de viata a masinii de spalat si uscator.

In plus, resturile, alimentele, scurgerile lipicioase si mai multe accidente alimentare obisnuite care raman prea mult timp pe garnitura usii frigiderului pot rupe sau rupe sigiliul usii frigiderului, ceea ce poate provoca o scurgere din care va scapa aerul rece.

Pentru a va mentine frigiderul intr-o forma superioara si sa functioneze mult timp, asigurati-va ca stergeti des marginile usilor. In timp ce va stergeti frigiderul, aruncati o privire pentru a vedea daca ati organizat rafturile frigiderului in mod corect pentru a pastra ingredientele proaspete si pentru a evita intoxicatiile alimentare.

Puteti elimina mai mult de 70 la suta din apelurile de service pentru frigider prin curatarea serpentinelor o data pe an. Resturile de pe serpentine pot impiedica frigiderul sa disipeze in mod corespunzator caldura, ceea ce inseamna ca compresorul dumneavoastra va functiona mai mult si mai mult decat a fost proiectat, folosind mai multa energie si scurtand durata de viata a frigiderului dvs.

Cu totii ne-am jucat cateva jocuri de Tetris cu frigiderul nostru dupa ce ajungem acasa cu alimentele, dar aveti grija cand faceti aprovizionarea si depozitarea. Desi aceasta nu este o problema uriasa cu modelele mai noi, unele modele mai vechi au pale de ventilator care sunt mai putin protejate.