Raspuns scurt

Copiii care manifesta un interes puternic pentru muzica si o buna concentrare pot incepe uneori activitati muzicale constructive inca de la varsta de 4 ani. Pana la varsta de 8 ani, majoritatea copiilor sunt pregatiti. Acceseasa link-ul pentru oferta diversificata de chitare.

Raspuns lung

In timp ce adultii pot invata singuri in multe cazuri, copiii beneficiaza cu adevarat de contributia unui profesor pentru a mentine progresul. Fara indrumare si structura, putini copii fac progrese reale in invatarea unui instrument. Chiar si cei mai muncitori si uimitori copii se bazeaza pe sprijinul parintilor si al profesorilor pentru a putea exersa in mod constant.

Ukulele sau chitara?

Deoarece ukulele este similar cu chitara, multi instructori recomanda copiilor mai mici sa inceapa sa foloseasca ukulele. Instrumentul este mai mic, mai usor de tinut in mana, are mai putine coarde, este mai usor de inteles si mai usor de cantat note deoarece coardele sunt realizate dintr-un material mai moale decat corzile de chitara. Un copil poate „sari” de la ukulele la chitara daca este gata sau poate continua sa cante la ukulele. Este un instrument muzical autentic, nu o jucarie sau un inlocuitor. Se intampla sa fie mai usor de inteles pentru copii.

Cel mai bun pariu este un ukulele bariton. Un astfel de instrument este acordat exact la fel ca o chitara, dar este mai mic si are doar 4 corzi. Acesta este un instrument grozav pe care copiii sa invete.

Inainte de a incepe lectiile

Inainte de a va inscrie copilul la lectii de chitara sau ukulele, trebuie sa puteti raspunde la cateva intrebari.

Este copilul meu gata?

Iti cunosti copilul mai bine decat oricine. Va continua el sau ea sa practice instrumentul sau cel mai probabil va renunta? Este interesul copilului pentru muzica puternic, superficial – sau chiar nu exista deloc?

Sunt gata?

Chiar si cei mai talentati copii muzicieni din istorie nu au avut, in general, prea mult din propria lor motivatie. Abilitatile de gandire abstracta necesita timp pentru a se dezvolta. Acestea includ stabilirea de obiective, onorarea angajamentelor si posibilitatea de a practica chiar si atunci cand cineva nu prea are chef. In timp ce unii copii arata mai multa motivatie decat altii, firul comun este ca toti par sa aiba nevoie de ajutor pentru a o sustine. Pentru ca copilul tau sa reuseasca in muzica, va trebui sa oferi sprijin. Asta inseamna a da structura si uneori autoritate, dar nu excesiv. Stilul parental autoritar functioneaza cel mai bine aici.

Aplicarea practicii

Inainte de a va angaja sa va inscrieti copilul la lectii sau sa cumparati un instrument, trebuie sa obtineti angajamentul acestuia de a practica zilnic. Dar acest angajament este mult mai usor de facut decat de respectat. Apoi devine responsabilitatea dvs. sa va puneti in aplicare angajamentul.

Acordul este ca „Mama si tata va vor duce la lectii, dar ne asteptam sa exersati in fiecare zi si sa nu renuntati timp de cel putin un an”. Cand incepi sa-ti vezi practica muzicala ca pe un efort zilnic care va produce rezultate pe parcursul multor ani, inveti o viziune persistenta asupra lumii pe care putini oameni sunt capabili sa o dezvolte. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care studiul muzicii este atat de strans legat de succesul mai tarziu in viata.

Cum va fi de folos copilului meu?

Puteti intreba un profesor de muzica care sunt beneficiile studierii muzicii. Puteti intreba cercetatorii care studiaza efectul invatarii muzicii asupra dezvoltarii creierului, care au gasit rezultate destul de socante si uimitoare – convingandu-i pe multi ca invatarea muzicii este de departe una dintre cele mai productive activitati pentru mintea in curs de dezvoltare.

Care sunt cele mai des intalnite genuri muzicale?

Muzica este unul dintre cele mai universale moduri de exprimare a emotiilor umane, iar genurile muzicale sunt modalitati distincte de a categorisi sunetele si stilurile care au evoluat in timp in diferite culturi si regiuni. Exista o varietate larga de genuri muzicale, de la muzica clasica la jazz, hip-hop si rock, iar fiecare are propria sa traditie, istorie si caracteristici distinctive.

Muzica clasica este unul dintre cele mai vechi genuri muzicale, care dateaza din Evul Mediu. Aceasta muzica este caracterizata de o abordare formala si structurata, in care sunetele sunt aranjate intr-un mod ordonat si armonios. Muzica clasica este deseori asociata cu orchestra simfonica si instrumente precum pianul si vioara.

Jazzul este un gen muzical nascut in Statele Unite ale Americii, la inceputul secolului al XX-lea. Acest stil de muzica se bazeaza pe improvizatie si pe expresia individuala a muzicienilor. Jazzul este asociat cu instrumente precum saxofonul, trompeta si pianul, iar ritmul sau este caracterizat de swing si de sincopa.

Hip-hopul este unul dintre cele mai populare genuri muzicale din lume, care s-a nascut in cartierele urbane ale Statelor Unite ale Americii in anii ’70. Acest stil de muzica este caracterizat de versuri ritmate, care sunt de obicei cantate intr-un stil recitat si de beat-uri puternice. Hip-hopul este asociat cu cultura urbana si cu rap-ul, care este un sub-gen popular al acestui stil de muzica.

Rock-ul este un alt gen muzical popular, care a luat nastere in anii ’50 si ’60. Acest stil de muzica este caracterizat de un sunet puternic si de o atitudine non-conformista. Rock-ul este asociat cu instrumente precum chitara electrica, bateria si bass-ul, iar sub-genurile sale includ hard rock, heavy metal si punk.