Din fericire pentru orice fermier si gospodar, la ora actuala exista numeroase produse destinate ingrijirii animalelor. Orice tip de actiune corelata cu acestea poate fi mai eficienta, rapida si comoda cand exista dotari specifice.

La capitolul intretinere, cosmetizare, unele animale au nevoie de tuns. Oile spre exemplu sunt tunse cel mai frecvent, blana lor fiind o resursa buna de exploatat. Si cainii au nevoie de acest procedeu – in functie de rasa, de tip de par.

Insa tunderea nu se poate realiza rudimentar, cu o foarfeca; ar dura prea mult, ar chinui animalul si riscul de a ciupi pielea este cu atat mai mare. In schimb, gama de masini de tuns animale este de mare interes aici.

Masina de tuns animale – cum o alegi

Pentru ca exista diversitate la acest capitol, este evident ca cel interesat va cantari care ii sunt avantajele la fiecare tip de masina. O prima diferentiere intre acestea se face la capitolul alimentare. Poate fi o masina cu fir sau cu acumulator. Daca in primul caz firul ar putea sa incomodeze la manevrare, la a doua optiune tine de nevoia de a incarca complet masina pana la utilizare pentru a nu ramane fara resursa in mijlocul actiunii.

Puterea si viteza sunt de asemenea de avut in vedere. In acest caz tine de raportarea la modul de folosire. Cu cat animalul este mai blanos, cu atat mai greu se va desfasura tunderea, deci este necesara o putere mai mare. De preferat sa existe cel putin 2 viteze ce se adapteaza la tundere, intrucat sunt zone ce trebuie abordate mai delicat. De asemenea, ar fi bine ca motorul incorporat sa fie silentios si sa nu incalzeasca aparatul in timpul folosirii, cel putin cat sa nu impuna opriri foarte dese.

O masina de tuns de putere mica, sa spunem spre exemplu de 10-20 W este destinata pentru a fi folosita pe zone mici. Cele cu putere mai mare fac mai bine fata tunderii pe zone extinse. Asadar, pentru masinile de peste 150 de W se are in vedere timpul optimizat pentru indepartarea chiar si a blanii dese si incalcite.

Nu in cele din urma, merita mentionat faptul ca lama masinii de tuns are un rol esential. Precizia cu care se lucreaza, in fapt tunderea in sine depinde de lama. Taisul poate fi din ceramica, otel, poate chiar carbon. In functie de tipul de material se determina si modul in care se realizeaza tunderea parului. Trebuie stiut ca o lama din carbon are tais mai dur, deci tunde mai bine, una din otel va rezista mai bine in timp la rugina, cele din ceramica se racesc mai repede, iar cele din argint au proprietati antibacteriene.

In cele din urma ne dam seama ca totul tine de calitate. O masina de tuns animale profesionala nu are termen de comparatie. Spre exemplu, la www.superfarmland.com o astfel de masina de tuns vine la pachet cu toate accesoriile necesare pentru buna functionare a masinii, este compacta si cu un design ce permite o manevrare usoara a masinii.

O investitie de acest gen se dovedeste utila pe masura ce veti intalni nevoia tunderii animalelor din gospodarie. De vreme ce veti detine propria masina de tuns, sunteti scutiti si de cheltuieli aferente acestui tip de serviciu ce nu il veti mai lasa in seama altora.