Dand la o parte aspectul unui scaun de birou, legile ergonomiei sunt cele dupa care ar trebui sa faci achizitia. Design-ul placut al unui scaun nu este cel care iti va oferi confortul de care ai nevoie sau iti va pastra coloana intr-o pozitie optima pe toata perioada in care stai in el.

Totusi, cum alegi optim scaunul pentru birou? In primul rand, ar trebui sa nu te mai preocupe pretul pentru ca de cele mai multe ori, atunci cand ne limitam la ceva ieftin nu avem parte si de calitatea mult visata. Iti recomand sa faci aceasta achizitie dintr-un magazin de specialitate unde produsele se afla intr-un raport optim calitate – pret, precum DivaHome.

Spatarul scaunului trebuie sa se potriveasca cu inaltimea ta

In cazul in care iti doresti un scaun performant, complex pentru biroul tau si nu unul de tipul celor din sala de conferinte, atunci trebuie sa ai in vedere cat de inalt este spatarul sau.

De ce? Pentru ca daca esti o persoana inalta sau mai scunda, capul tau s-ar putea sa nu stea sprijinit corespunzator atunci cand lucrezi la birou. In caz contrar, daca nu iei in vedere acest aspect cand faci achizitia, s-ar putea sa suferi ulterior de numeroase dureri de gat si ceafa.

Balansul

Nu putine sunt momentele in care balansul scaunului s-a dovedit a fi extrem de relaxant pentru noi. Bineinteles, acest lucru nu este valabil la toate persoanele, ci doar la cele care vor sa faca din pauzele de la munca sau de acasa un moment de relaxare.

Daca iti doresti sa imbini utilul cu relaxarea, iti recomand sa iti orientezi atentia catre un scaun de birou cu balans pe spate – divahome.ro poate fi sursa ta de inspiratie.

Forma spatarului

Se intampla nu de putine ori ca forma spatarului unui scaun sa ne creeze disconfort. De ce se intampla acest lucru? Ei bine, inaltimea noastra intervine din nou aici.

Fiecare scaun este creat dupa un tipar anume de inaltime, iar daca noi nu ne incadram in el s-ar putea sa avem doar de suferit de pe urma utilizarii – durerile de spate si de gat sunt doar cateva dintre problemele ce vor aparea rapid.

Iti recomand sa achizitonezi un scaun care se pliaza perfect pe forma coloanei. Cu cat te simti mai confortabil in el, cu atat mai protejata este coloana ta. Divahome.ro ramane recomandarea mea in continuare.

Cand se recomanda achizitonarea unul scaun fix?

Exista persoane care prefera pentru birou scaunele fixe, cele care sunt de fapt destinate utilizarii in salile de sedinta. De aceea, eu iti recomand sa le folosesti doar pentru asta, pentru anumite sali, nu pentru uzul propriu. Ele sunt mult mai rigide, deci mai inconfortabile, asa ca nu merita sa faci o astfel de investitie daca ai de gand sa il folosesti pentru a lucra la birou pe el.

Pe acelasi site gasesti o multime de scaune de birou – atat fixe, clasice, cat si moderne, rotative si cu functie de balans. Dupa cum am spus, ti le recomand pe cele fixe pentru salile de conferinte, iar pe cele mai moderne pentru uzul propriu.