Dupa cum toata lumea stie, masina este o necesitate pentru omul adult, din moment ce datorita acesteia se poate deplasa oricand si oriunde doreste fara sa mai fie nevoie sa ceara ajutorul rudelor sau ale prietenilor, si fara sa mai fie nevoie sa astepte minute sau zeci de minute mijloacele de transport in comun.

Tocmai de aceea, cei care detin permis de conducere, cu siguranta in cazul in care nu au un autoturism in posesie pana la momentul de fata, vor dori sa isi cumpere cat mai repede unul.

Toti cei care au nevoie sa isi cumpere o masina, fie cumpara o masina noua, fie cumpara o masina second hand. Cei care cumpara o masina noua, cu siguranta se bucura de multe avantaje, dar si de multe dezavantaje (CASCO, care are un pret mare, deprecierea valorii masinii, si nu numai).

Cei care aleg totusi sa isi cumpere o masina noua, nu isi fac griji cel putin in urmatorii ani in ceea ce priveste reviziile masinii, pentru ca vor merge cu masina doar la reprezentanta.

Cei mai multi dintre cei care au insa nevoie de o masina, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre un autoturism second hand. Exista multe masini sh de calitate, care arata si functioneaza incredibil de bine, pentru ca au fost intretinute exemplar de catre fostii proprietari.

Ei bine, daca ai si tu de gand sa iti cumperi o masina second hand, va trebui sa stii sa iti alegi service-ul auto potrivit. Este foarte important acest lucru, pentru ca la service va trebui sa mergi cu masina la revizii.

La service vei merge de fiecare data cand masina se va “imbolnavi” iar simptomele vor fi vizibile in bordul masinii. La service vei merge cu masina, deci un service de calitate va trebui sa gasesti.

Exista unele detalii pe care trebuie sa le cunosti pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este acesta.

  1. Cere parerea cunoscutilor

Fara doar si poate, acesta este cel mai important aspect atunci cand nu cunosti service-urile auto din oras. Este important sa ceri parerea cunoscutilor. Daca vei auzi de la majoritatea prietenilor ca un service presteaza cele mai bune servicii, iar reparatiile sunt de calitate, cu siguranta acolo trebuie sa mergi.

Daca vei auzi de la majoritatea cunoscutilor ca trebuie sa eviti un anumit service din diferite motive, ar trebui sa ai in vedere si acest lucru. Poate personalul nu are experienta, poate cei de la service sunt neseriosi.

  1. Viziteaza service-urile recomandate

Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont neaparat atunci cand trebuie sa alegi un service auto, este acela de a vizita service-urile recomandate.

Cand ajungi in service, primul lucru pe care trebuie sa il observi este ordinea si curatenia. Cu siguranta nu este luna si bec pentru ca se lucreaza cu uleiuri si alte piese de masini, dar este important sa te uiti ca nu cumva sculele folosite de mecanici sa fie imprastiate.

Uita-te de-asemenea ca toate ambalajele pieselor sa nu fie aruncate prin service. Un service profesionist tine la acest aspect, iar ordinea si disciplina sunt cuvinte de baza.

  1. Dotarile service-ului

Atunci cand vizitezi un service pentru prima data, deja iti poti face o parere, mai ales cand te uiti la dotari. Au elevator pentru ridicarea masinilor? Au multe scule si instrumente? Daca un service este bine dotat, mecanicii pot remedia orice problema.

Daca service-ul nu este bine dotat, oricat ar fi mecanici de buni, nu isi vor putea desfasura activitatea, fara scule si unelte.

  1. Asigura-te ca service-ul lucreaza legal

Este foarte important sa te asiguri ca iti lasi masina intr-un service unde se lucreaza legal, unde exista acreditari si autorizatii in conformitate cu legea. Cu siguranta nu vei dori sa cheltuiesti cateva mii de euro pentru a-ti cumpara un model BMW de exemplu, si sa lasi masina la un service oarecare.

  1. Ofera garantie?

Este important sa te asiguri ca service-ul ofera garantie. Ai nevoie de piese auto BMW, iar service-ul iti aduce la cunostinta faptul ca are piese pentru masina ta? Intreaba daca piesele sunt noi sau second hand.

Daca piesele sunt noi, asigura-te ca ai parte de garantie, mai ales daca trebuie schimbata de exemplu o volanta, sau o alta piesa scumpa.

De-asemenea, este important ca de la service sa ti se ofere o perioada de garantie nu doar pentru piesa inlocuita, ci si pentru calitatea lucrarii.

Un service auto profesionist iti ofera asemenea garantii pentru ca acolo lucreaza cei mai buni mecanici, lucreaza mecanici seriosi si care fac treaba buna. Un asemenea service ofera garantie, pentru ca reprezentantii stiu cat de bine au reparat masina, si stiu ca nu este cazul sa te intorci cu ea la service pentru ca reparatia le creaza probleme.