Sfaturi si trucuri pentru a sti cum sa alegi o bijuterie a luxului etern

Bijuteria este o arta, astazi, maine si multi ani de acum incolo, atat de multe incat va avea alte vieti. Este intotdeauna un moment bun sa se ofere mai departe, exista intotdeauna o ocazie de a arata celeilalte persoane cat de speciala este. Scara de duritate mohs permite evaluarea duritatii relative a unor materiale si este folosita si pentru bijuterii.

Cumpararea unei bijuterii, adica a unui obiect de podoaba sau de utilizare, realizat dintr-un metal nobil si uneori decorat cu perle sau pietre pretioase, este relativ usoara si depinde fundamental de doi factori: bugetul si gustul persoanei care urmeaza sa o primeasca.

Dar cumpararea unei bijuterii de lux este deja o problema mai serioasa care ne determina sa luam in considerare mai multe elemente inainte de a o lansa pentru a o achizitiona.

Magazinul este un factor principal atunci cand vine vorba de identificarea daca ne confruntam cu un produs de lux. Este important ca firma sa fie situata in mediul potrivit, inconjurata de alte firme cu acelasi statut.

Stim cu totii cel putin numele unei duzini de firme de lux, ale caror bijuterii fac parte din acea lume exclusivista la care intentionam, intr-un fel sau altul, sa accesam, dar exista o lume infinita de nume care populeaza acest paradis care inca nu a fost descoperit, despre care trebuie doar sa-i interpretam cheile.

Receptia si tratamentul de catre echipa de vanzari trebuie sa ne mute intr-un mediu luxos, unde experienta de cumparaturi face clientul sa se simta in siguranta si multumit.

Pentru aceasta, vanzatorii trebuie sa primeasca o pregatire constanta cu privire la aspectele tehnice si istoria din spatele fiecarei bijuterii. Ele nu ne ofera doar un obiect de consum, ci pasaportul pentru o experienta unica.

Preturi si produse

Atunci cand identificam un produs de lux, vom lua in considerare si faptul ca pretul tinde sa fie mai mare decat cel al altor produse cu caracteristici similare si sa nu avem reduceri mari, pentru a asigura o calitate de prima clasa in materialele sale si o exclusivitate, care trebuie sa fie intotdeauna prezenta in universul luxului.

Ambalajul final in care produsul va fi livrat clientului, trebuie sa aiba si o grija si o prezentare deosebita, astfel incat simplul fapt de a deschide si descoperi o piesa sa poata deveni o experienta frumoasa si emotionala

Nivelul de echipare

O bucata de bijuterii de mare trebuie sa fie prezentate clientului cu o grija exceptionala si sa primeasca intretinere pentru a proteja materiale, cum ar fi aur sau diamante.

In cazul multor magazine de lux, acestea ofera inchideri practice si originale, cu mecanisme de mare securitate si sudarea metalelor invizibile capabile sa uneasca permanent mai multe piese fara ca noi sa le putem aprecia, pentru a preveni pierderea lor.

Pietre pretioase si perle

Recent s-a publicat un raport in Summum privind criteriile de alegere a unui diamant. Aici rezumam cele mai importante patru criterii de evaluare, care se numesc cele 4 C si sunt: dar (Carate), culoarea (Culoarea), puritatea (Claritatea) si calitatea dimensiunii (Cut).

Alte infromatii interesante despre cristale

Fiecare cristal, la fel ca fiecare om, are o frecventa energetica diferita. Depinde de cativa factori diferiti, cum ar fi dimensiunea, compozitia si, cel mai util, culoarea. De ce conteaza culoarea cristalului? Culorile pe care le vedem sunt frecvente luminoase specifice. Rosul, de exemplu, are o frecventa mult mai mica decat violetul. Acelasi lucru este valabil si pentru propriul nostru corp. Daca te uiti la o diagrama de chakre, cea mai inferioara chakra (chakra radacina) este afisata in rosu, care se aliniaza cu frecventa vibrationala scazuta a acelei chakre. Chakra coroana, pe de alta parte, este afisata in violet, deoarece este chakra cu cea mai inalta vibratie si culoarea cu cea mai inalta vibratie.

Datorita acestei potriviri vibrationale intre culori asemanatoare, de obicei va puteti alege cristalul pentru a se potrivi cu chakra pe care doriti sa o echilibrati. De exemplu, safirele albastre sunt bune pentru chakra gatului – care este afisata in albastru. Asa cum cristalele de chihlimbar si topaz galben se aliniaza cu chakra ta galbena a plexului solar. Exista cateva exceptii, cum ar fi cuartul trandafir, care este conectat la chakra inimii verzi, dar, in general, acesta este un loc bun pentru a incepe.

Daca nu esti sigur pe ce chakra sa te concentrezi, alege doar cristalul catre care te ghideaza intuitia ta – cel pe care pur si simplu il iubesti. Propriul tau corp si intuitia stiu de ce are nevoie.

Chakrele sunt cei sapte centri energetici prin care se misca energia in corp. Fiecare este conectat cu diferite organe si functii din mintea, corpul si spiritul nostru. Daca incepeti din partea de jos (chakra radacina), aveti cea mai joasa frecventa de vibratie – iar calitatile ei oglindesc acest lucru. Este preocupat de elementele de baza ale existentei – in primul rand de siguranta si supravietuirea fizica. Pe masura ce treci in sus in sistemul chakrelor, treci de la emotiile mai fundamentale la sentimentele mai profunde de bucurie, iubire si creativitate.