Daca americanii spun ca prietenii cei mai buni ai femeilor sunt diamantele, acelasi lucru l-am putea spune si despre pantofi. Cu alte cuvinte, da-i unei femei un dressing sau o camera intreaga pe care s-o foloseasca asa cum stie ea mai bine si cu siguranta o vei gasi plina de pantofi.

Cu toc, fara, cu talpa inalta sau balerini cu talpa joasa, femeile nu au niciun fel de bariere atunci cand trebuie sa poarte o pereche de pantofi, dar mai ales sa-i cumpere. Sunt insa de fiecare data alegerile noastre cele mai potrivite?

De cate ori nu v-ati trezit ca trebuie sa mergeti la o petrecere si ca nu aveti cu ce va incalta, desi cutiile de pantofi nu va mai incap in dulap? Ei, bine, in randurile ce urmeaza, vom evidentia cateva situatii si tipuri de pantofi pe care sa-i alegeti astfel incat petrecerea voastra sa fie una reusita si, in definitiv, sa fiti cu sufletul impacat.

Pantofi dama de ocazie

Este un lucru cert faptul ca la o petrecere, fie ea una in familie sau una de inalta tinuta, pantofii sunt cei care pot face diferenta intre o tinuta reusita sau nu. Astfel, atunci cand mergem la o petrecere trebuie sa ne gandim din start la tipul de eveniment, mai apoi si la restul tinutei pe care pantofii o completeaza.

Caci, daca despre bratari, inele sau cercei putem spune ca sunt accesorii, despre pantofi putem spune ca au ajuns o parte importanta a tinutei, care poate dovedi clasa si maturitatea alegerilor noastre in materie de vestimentatie.

Astfel, o pereche de pantofi dama de ocazie trebuie sa aiba aproape obligatoriu putin toc, sa fie eleganti, din materiale pe cat posibil naturale, care sa lase loc piciorului sa respire. Iar daca sandalele sunt recunoscute de obicei ca o incaltaminte de vara, in care piciorul este acoperit doar de cateva barete simple, in cazul pantofului vorbim despre partea din fata a labei piciorului acoperita cel putin partial.

Ce trebuie sa urmarim la pantofi dama casual

Spre deosebire de pantofii de ocazie, niste pantofi dama casual nu vor ignora stilul si eleganta, insa accentul este pus in cea mai mare parte pe comoditate. Astfel, o pereche de pantofi dama casual ar trebui sa fie din piele, care sa ofere perspirabilitate piciorului si sa il faca sa se simta cat mai comod.

De asemenea, un pantof casual poate fi asortat mai cu usurinta decat un pantof clasic, nonconformismul fiind o caracteristica din ce in ce mai apreciata la femeia moderna.