Cu siguranta ca nunta ta este cea mai importana zi a vietii tale. Gasirea fotografului potrivit este atat de importanta, deoarece el va oferi singura inregistrare formala, durabila si cea mai buna a zilei. Exista multe alte detalii care trebuie luate in calcul pentru o nunta, dar nici alegerea fotografului nu este ceva ce poate fi la intamplare.

Cu tehnologia de astazi, cand avem la dispozitie tot felul de aparate foto digitale, telefoanele mobile etc., vor fi facute o multime de fotografii , dar va pot garanta ca absolut nimic nu se compara cu fotografiile realizate de un fotograf Craiova profesionist.

Deci, ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti fotograful de nunta?

Un fotograf profesionist ar trebui sa va ofere un contract scris, cu termeni si conditii si exact ceea ce veti primi pentru suma platita. Daca platiti pentru un serviciu profesional acest lucru este o necesitate.

Fotograful ar trebui sa-ti indrume ziua, pentru ca impreuna cu potentialul organizator al nuntii, va fi cu tine de la primul lucru de dimineata pana la primul dans – dupa care probabil nu vei mai da prea multa atentie la ceea ce face.

In discutiile cu fotograful trebuie sa clarifici de la inceput ce anume vrei sau nu vrei, cum ar fi:
– Stilul de fotografie
– Fotografiile specifice pe care le doresti
– Imagini formale
– Grupuri de fotografii
– Album, DVD, printuri

Orice alte produse si servicii suplimentare, cum ar fi un slide show pe DVD al imaginilor incluse in album, alte albume pentru parinti, membri ai familiei si oaspeti, poze la intoarcerea din luna de miere, editarea imaginilor, pot fi discutate si dupa nunta. Programul zilei ar trebui de asemenea discutat, pentru a te asigura ca este suficient timp pentru a atinge obiectivele zilei.

Mai scump nu inseamna neaparat mai bun

Exemple de lucrari anterioare ale unui fotograf sunt utile, impreuna cu referintele clientilor anteriori si, eventual, exemple de locatii. Am auzit de fotografi care sunt recomandati pentru pozele facute in anumite locatii de vis, dar am auzit, de asemenea, ca s-au interzis fotografiile in anumite locatii din cauza problemelor cauzate de anumiti fotografi!

Ziua nuntii tale este o zi de care trebuie sa te bucuri si un fotograf poate, chiar daca crezi sau nu, sa distribuie partile importante ale zilei si sa faca lucrurile sa mearga fara probleme. Cum altfel o sa decurga ziua? Un fotograf trebuie sa fie profesionist, organizat si cel mai important in opinia mea sa fie sociabil, care va asigura ca ziua nuntii este intr-adevar diferita, si va ofera incredere si o grija mai putin.

Daca un fotograf nu are o experienta prea bogata pentru nunti, dar pare sa stie ce face pentru ca a lucrat intr-un mod profesionist intr-un alt domeniu fotografic, atunci este bine de luat in considerare, dar este de asteptat ca pretul sa fie mai mic decat pentru un fotograf de nunta profesionist.

Poate ca nu iti poti permite sa platesti pe cineva sa faca fotografiile in ziua nuntii, dar nu te astepta ca un prieten sa produca rezultate profesionale.