Cu totii am visat probabil, macar o data in viata, la o casa cu gradina in fata, in care sa avem o varietate larga de culori si de miresme, de rasaduri de rosii, dar si de capsune sau alti arbusti. Pentru o gradinita cu flori, ati putea alege un loc apropiat de usa si, daca se poate, cu o vedere buna din interior, din dreptul ferestrei.

Amenajati gradina intr-un loc de unde se poate vedea si unde sa va puteti bucura de ea cat mai des. Acest lucru va va determina sa va ocupati si mai mult de gradinarit. Se prea poate ca peluza din fata casei sa va para neincapatoare, dar, daca apelati la un specialist, acesta v-ar putea amenaja gradina intr-un mod in care nici nu v-ati imaginat. Si, indiferent cat de ocupati veti fi intr-o zi, tot veti gasi timp sa va ocupati de micul vostru colt de paradis.

In cazul in care va doriti cu ardoare sa cresteti o anumita planta, verificati mai intai sa vedeti daca aceasta se poate aclimatiza la spatiul in care locuiti. Daca e sa vorbim de legume, trebuie sa stim ca acestea au nevoie de cel putin sase ore de soare zilnic, pentru a creste uniform si sanatos. Acelasi lucru este valabil pentru flori, desi multe dintre acestea se pot adapta rapid si in zonele mai umbroase.

Prin urmare, in cazul in care va hotarati sa va infiintati o mica gradina intr-un spatiu umbros, optiunile dumneavoastra vor fi putin limitate si cu niste costuri sensibil mai mari. Nu uitati sa va echipati gradina cu o pompa submersibila de calitate.

De asemenea, in cazul in care usa de la intrare este intr-un loc mai umbros, ati putea amenaja gradina mai in fata, de-a lungul aleii de intrare in curte. Acest lucru va ofera nu doar o buna vedere asupra gradinii, dar va crea din aceasta un punct de atractie principal pentru vizitatorii care va calca pragul.

Nu trebuie ignorat insa nici soarele care va inunda curtea. Astfel, soarele dupa-amiezii va arde mult mai tare decat cel de dimineata, spre exemplu. Multe plante isi intorc fata catre soare, iar daga gradina dumneavoastra este indreptata spre rasarit, atunci, spre dupa-amiaza, acestea isi vor intoarce coronamentul catre casa dumneavoastra.

Nu in ultimul rand, in amenajarea unei gradini ar trebui sa luati in calcul elemente precum expunerea prelungita la soare, expunerea la vanturi puternice sau traficul greu care strabate soseaua din fata casei. Odata ce ati stabilit unde veti amplasa mica dumneavoastra gradina, va trebui sa va faceti rost de unelte pentru sapat si pentru gradinarit.

Pe shop-einstal.ro gasiti cele mai moderne echipamente si instalatii pentru casa si gradina dvs.

Ar trebui sa verificati si calitatea solului. Verificati PH-ul acestuia, pentru a vedea cat de acid sau de alcalin este acesta. Acesta are un rol hotarator asupra dezvoltarii plantelor si a florilor.