Probabil te confrunti deja cu ideea ca locuinta nu insemna acasa pana nu rezolvi problema confortului termic. Vara sau sezonul renovarilor reprezinta un bun prilej sa iei masuri in acest sens. Magazinele specializate in bricolaj si articole pentru casa sunt o solutie profesionista a tot ce inseamna acestea schimbari.

Sistemele de incalzire si racire a locuintei trebuie in primul rand sa prezinte un bun randament, in final pentru a nu suprasolicita cheltuielile. Astfel, produsele profesionale, dar și indicatiile tehnice sunt mereu bine venite. Magazinul Bricolaj Market dispune de dispozitive ce ajuta reglarea temperaturilor indiferent de anotimp.

Cataloagele magazinului specificat prezinta game variate de radiatoare si ventiloconvectoare de diferite materiale.

Radiatoare și ventiloconvectoare potrivite pentru casa ta

In primul rand, sfatul specialistilor in alegerea radiatoarelor sau caloriferelor dupa denumirea recunoscuta este de a calcula dimensiunea camerei si eficienta propusa.

Astfel pentru sufragerii se recomanda dimensiuni mai mari pentru un randament util pe intreg spatiul, iar in schimb pentru baie se preteaza radiatoare mici eventual cele specifice ce prezinta port prosop.

Aceste tipuri și diferite dimensiuni sunt specificate de cei de la Bricolaj Market împreună cu specificațiile tehnice. Materialul din care sunt fabricate radiatoarele sunt in general aluminiul si otelul.

Fiecare dintre acestea au avantaje si dezavantaje. Spre exemplu, caloriferele din aluminiu se incalzesc mai repede, sunt accesibile ca pret si se monteaza usor, un punct forte fiind greutatea scazuta a materialului.

La polul opus, radiatoarele din otel se incalzesc mai greu, dar se si racesc in timp mai indelungat, sunt durabile, dar mai dificil de montat.

Pe langa radiatoarele clasice, sunt disponibile si acele radiatoare electrice pentru un confort sporit de caldura sau in cazul in care nu dispui de un agent termic si combustibil. Acestea, fiind conectate la curent in orice incapere sunt avantajoase ca fiabilitate si mobilitate. In plus pot fi transportate in portbagaj in cazul calatoriilor.

Ventiloconvectoarele

Spre deosebire de radiatoare ce au ca scop doar incalzirea spatiului, ventiloconvectoarele unesc ambele necesitati termice de racire si de incalzire prin acelasi dispozitiv.

Acestea se recomanda in special pentru birouri sau zonele intens circulate deoarece un asemenea dispozitiv functioneaza pe principiul ventilatiei, aducand atmosfera unui spatiu aerisit. Se poate opta aceasta varianta si pentru locuinta personala deoarece datorita randamentului produs de ventilatie, costurile facturilor sunt reduse semnificativ.

Deplasarea aerului cald sau rece in mod util face ca timpul de reglare a temperaturii ambientale sa fie unul scurt.

Ventiloconvectorul NOBUS – FC03 – 2 ce il poti regasi in categoria radiatoare si ventiloconvectoare dispune de carcasa din ABS reconfigurabila si este unul dintre modele usor de montat.

In functie de preferinte si spatiul locuit sau care se doreste a fi reglat termic, ventiloconvectoarele prezinta diverse standarde de putere si consum.

Un aspect modern al acestuia este ca dispune de microprocesor pentru setarea temperaturii dorite. Materialul din otel galvanizat il face rezistent la incendii, un aspect important indiferent de specificatiile locuintei.

Magazinul Bricolaj Market dispune de ventiloconvectoare diverse ce se pot utiliza pentru diferite tipuri de spatii. Mai mult decat atat, acestea pot fi de pardoseala sau de tavan, in functie de design-ul dorit.

Avantajul este ca ambele dispun uniform temperatura prin circulatia maselor de aer produsa de sistemul de ventilatie.

Specialistii in bricolaj de la Bricolaj Market te intampina cu informatii utile, tehnice si detaliate pentru fiecare produs disponibil in categoriile ce se regasesc pe bricolajmarket.ro.