Oricine poate arunca cateva luminite pe un brad, dar un decor de Craciun cu adevarat bine realizat poate reaprinde flacara Craciunului in oricine si necesita un pic mai multa planificare. Decoreaza-ti bradul cu eleganta si o nota clasica pentru a atrage si mai mult atentia. Inainte de a incepe sa va organizati decoratiunile, intocmiti un plan de asamblare si un buget. Mai jos, veti gasi tot ce aveti nevoie pentru a crea un brad de Craciun de invidiat.

Alegeti un brad

Bradul pe care il alegeti este ca o panza alba care asteapta sa fie pictata, prin urmare, este foarte important sa algeti bine. Nu are niciun rost sa cumparati cele mai bune decoratiuni daca nu aveti un brad frumos pe care sa-l decorati. Unii oameni prefera aspectul si parfumul lemnului adevarat, in timp ce altii prefera durabilitatea unor brazi artificiali de Craciun.

Din cauza pericolului de incendiu al lemnului adevarat, este o idee buna sa verificati cu apartamentul dumneavoastra (daca locuiti intr-unul) inainte de a lua un brad adevarat acasa. Indiferent de optiunea pe care o alegeti, trebuie sa va ganditi la cateva lucruri:

Luati in considerare cumpararea unei variante artificiale care vine deja cu lumini instalate pe ramuri. Instalarea bliturilor este adesea cea mai grea parte a procesului pentru multi oameni; daca o sariti peste ea, puteti dedica mai mult timp si energie celorlalte aspecte ale decorului.

Finisaj lucios sau mat? Nu exista o regula, iar amestecul celor doua poate fi o alegere excelenta

Globurile de Craciun si unele decoratiuni de baza sunt adesea vandute in kituri cu diferite culori, texturi si modele. Alegeti una sau doua culori principale pentru finisajele de baza: folositi acelasi finisaj pentru ambele culori sau alegeti un finisaj pentru fiecare dintre ele. Argintiul si auriul sunt optiuni neutre bune pentru brad, dar nu va fie teama sa adaugati culori si ornamente care sa urmeze schema de culori a bradului.

Puteti, de asemenea, sa experimentati cu diferite culori in cadrul unei singure teme, cum ar fi pastelurile si tonurile pamantii, de exemplu. Evident, amestecul de culori, finisaje si texturi poate functiona si el.

Daca ati optat pentru un brad cu o singura culoare, incercati sa variati nuantele acesteia pentru a da diversitate decorului. O optiune este de a amesteca bilele stralucitoare cu panglici mate, de exemplu. Fara varietate, bradul poate sfarsi prin a fi neatractiv sau interesant.

Ganditi-va la iluminare

Selectia de lumini a crescut foarte mult in ultimii ani, fiind disponibile pe piata multe culori si forme diferite. Inainte de a cumpara lumini scumpe si sofisticate, verificati disponibilitatea becurilor de inlocuire in caz de accidente sau defecte; uneori, munca (si costul) poate fi mare. Luminitele de baza si cele mici sunt de obicei cele mai bune optiuni; daca optati pentru becuri mari, individuale, pentru a decora bradul, nu uitati sa le distribuiti uniform.

Profitati de numeroasele tipuri diferite de constructie si modele de lumini. Ati cumparat cascade de lumini? Infasurati firul principal in jurul circumferintei bradului si randurile individuale pe cele mai apropiate ramuri, lasand cateva fire libere. O lumina alba cu un brad real poate crea un aspect “inghetat”, ca un brad de Craciun din emisfera nordica.