In viata omului exista trei momente esentiale, pentru care este nevoie de sprijinul familiei si al specialistilor in organizarea de astfel de evenimente. Primul dintre ele este botezul. Astfel, inca de la nasterea copilului, parintii planuiesc in detaliu liste cu invitati, meniuri si alegerea restaurantului, pentru o petrecere care se doreste a fi una de pomina pentru noul venit pe lume.

Cel de-al doilea moment este nunta, la care tinerii insuratei sunt dispusi la orice sacrificiu pentru ca momentul cel mai important al vietii lor sa fie imortalizat si tratat asa cum se cuvine. Astfel, de la tortul miresei, la alegerea rochiei si stabilirea listei cu invitati, toate acestea reprezinta doar mici repere ce tin de organizarea unui eveniment de o asemene amploare.

In fine, cel de-al treilea eveniment, pe care putini il considera la fel de important precum celelalte, este moartea. Este un eveniment neplacut, de care, cu parere de rau trebuie sa spunem ca nu scapa nimeni. In plus, de multe ori, rudele decedatului sunt luate prin surprindere de anuntul nefericit, prin care este anuntata nu doar trecerea in nefiinta, ci si efectuarea formalitatilor necesare.

Astfel, daca pentru botez sau nunta numarul documentelor ce trebuie completate sunt ceva mai succinte, in cazul unei inmormantari, ai nevoie de o multime de alte acte, la care nu te-ai fi gandit. Iar pentru ca bataia de cap sa nu se suprapuna peste supararea mare din partea cunoscutilor celui decedat, solutia cea mai la indemana este apelarea la o firma specializata in servicii funerare. Un exemplu in acest sens este Servicii funerare Sector2, unde poti beneficia de o gama diversificata de servicii, la orice ora din zi si din noapte.

Toata documentatia de care ai nevoie

Aici vei gasi, spre exemplu, documentatia necesara pentru scoaterea actelor de la Medicina Legala sau de la Sanepid, institutii fara de care nu poate avea loc nici imbalsamarea si nici inhumarea persoanei decedate. O firma specializata in servicii funerare sector 2 sau din alta zona a Capitalei nu va considera o problema prea mare eliberarea certificatului de deces, spre exemplu, acest lucru putand fi obtinut prin colaborarea cu cadre medicale sau conducerile marilor unitati spitalicesti din tara si nu numai.

Abia dupa acest lucru te poti gandi la servicii de imbalsamare si de toaletare a persoanei decedate, operatiuni care nu sunt la indemana oricui. Daca toaletarea poate fi facuta si in familie, mai ales in mediul rural, imbalsamarea decedatului trebuie facuta doar de personal specializat, pentru evitarea unor situatii neplacute la momentul inhumarii.

Totodata, o firma de servici funerare Sector 2 iti va acorda consiliere personala chiar inaintea decesului, atunci cand avem cunostinta despre vreo afectiune grava sau despre persoane aflate pe patul de spital intre viata si moarte, in urma unor diverse accidente. Din acest punct de vedere, firma specializata iti va acorda consultanta in privinta obtinerii certificatului de deces, a documentatiei necesare pentru inhumare, dar si pentru parastas si randuielile bisericesti.