Gandeste-te la patul cel mai confortabil la care ai dormit vreodata si la ce-ti vine in minte? Daca este vorba despre cle mai bune lenjerii pat din bumbac, esti intr-o companie buna. Pentru ca vin in contact direct cu pielea noastra, cearsafurile sunt la fel de importante ca o saltea de calitate si o patura confortabila pentru a ne trimite in zona de vis.

Exista o mare varietate de cearsafuri pe piata, cu toate acestea, puteti ajunge sa va fie greu sa alegeti cand sunteti la cumparaturi. Iata indicatorii nostri de varf pentru a va ajuta sa decodificati etichetele si sa alegeti cearsafurile care se vor potrivi cel mai bine.

Material

Cele mai multe lenjerii de pe piata au venit din bumbac si iar bumbac. Si este inca cea mai populara tesatura de cearsafuri, datorita durabilitatii, confortului si respirabilitatii.

Bumbacul capteaza umezeala si permite aerului rece sa treaca prin vara, deci este o alegere excelenta pentru aproape orice climat. Poate fi amestecat cu materiale sintetice si alte materiale naturale care afecteaza tipul de material si modul in care se simte.

Ca si in cazul oricaror lenjerii pe care le cumparati, efectuati un test de mana pentru a determina daca amestecurile acestea va si plac.

Bumbacul egiptean si bumbacul Sea Island sunt standardul de aur, asa ca incepeti sa cautati acesti termeni pe ambalaj si verificati daca materialul este 100% natural.

Unii cultivatori folosesc termenul “bumbac egiptean”, cu toate acestea – bumbacul egiptean adevarat este cultivat si procesat conform unor prevederi specifice. Asigurati-va ca cumparati de la un producator de calitate si, din nou, simtiti materialul pentru delicatete.

Amestecurile de bambus au devenit mai populare in ultimii ani, adesea amestecate cu bumbac sau alte materiale. Deoarece bambusul este sustenabil si natural, antimicrobian, si adaposteste umiditatea, merita luat in considerare.

Cearsafurile de matase care functioneaza bine in climatul fierbinte, pentru ca evita caldura corporala, sunt o alta optiune. Doar fi pregatit de calcat, daca nu va place aspectul ridat. Desi lenjeriile de satin arata glam si se simt romantic, ele pot fi prea calde si alunecoase pentru multi oameni.

Numele de marca “Supima”, un hibrid de “superior” si “pima”, este aplicat pentru a selecta lenjerii 100% bumbac pima cultivat in Statele Unite (numele provine de la indienii Pima din Arizona). Aceste versiuni de lux, disponibile intr-o gama de culori bogate, reprezinta o alegere sigura pentru orice camera de dormit. Luati-le cu monograme pentru o atingere personala.

Cu toata povestea despre numarul de fire- numarul de fire pe 1 inch patrat de tesatura – este usor sa presupunem ca inseamna ca avem nevoie de un numar de fire cat mai mare. Dar nu este intotdeauna cazul. O lenjerie cu numarul firului inferior, realizata din fibre care sunt mai moi si naturale, cum ar fi bumbacul egiptean.

Toate celelalte lucruri fiind egale, numarul mare de fire poate duce intr-adevar la un confort sporit. Nu fiti tentati sa cumparati lenjerii cu densitatea  800 sau 1000; sunt foarte bune si cele din gama de 400 sau 450 de culori.

Numarul suplimentar de fire nu face diferenta suficienta pentru a justifica pretul. De fapt, cele mai dense lenjerii pot fi chiar rigide, deoarece atat de multe fibre sunt blocate atat de strans impreuna.