Pentru multe persoane gradina si curtea reprezinta locurile unde isi pot incarca bateriile pentru a incepe o noua zi. Astfel, acestea investesc in diferite obiecte pentru a crea un aspect estetic placut al acestui spatiu.

Printre cele mai uzuale obiecte se numara ghivecele, piese decorative cofectionate din materiale rezistente si piese de mobilier special conceput pentru astfel de zone. Cu toate acestea, daca nu oferi gradinii tale protectia necesara, mai multi daunatori pot produce diferite stricaciuni. Asadar, pentru a-ti veni in ajutor, in acest articol iti vom prezenta diferite metode prin care poti tine daunatorii departe de gradina ta.

Utilizeaza tehnologia

In zilele de astazi se pot gasi extrem de usor pe piata diferite aparate care pot tine la distanta diferite vietuitoare, inclusiv dihorii. Aceste aparate pot fi simplu de utilizat, datorita designului minimalist si simplu, precum si a interfetei, iar aceste produse pot fi activate de oricine. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le pornesti, iar acestea vor emite ultrasunete care vor tine la distanta dihorii.

Asadar, daca esti in cautarea unui aparat anti dihori tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi ofertele puse la dispozitie de mai multe magazine online. Cu siguranta vei gasi anumite produse care se potrivesc perfect cerintelor tale.

Daca te confrunti cu problema dihorilor de o lunga perioada de timp, iti recomandam aceste dispozitive in locul substantelor otravitoare, datorita faptului ca sunt mult mai sigure pentru toti membrii familiei tale. Acestea nu contin substante nocive sau piese de dimensiuni mici care pot fi inhalate. Astfel, nu va exista sansa de otravire.

Securizeaza zonele cheie ale proprietatii tale

In cazul in care detii pasari, atunci va trebui sa iei in calcul securitatea zonei in care acestea se alfa. Dihorii ataca pasari, le ucid si chiar produc diferite pagube. Asadar, este important sa investesti intr-un tarc special destinat pasairlor tale, care este confectionat din materiale dure si rezistente. Totodata, asigura-te ca nu exista zone de acces in interiorul tarcului, deoarece dihorii se pot strecura chiar si prin cele mai strâmte spatii.

Dupa ce te-ai asigurat ca tarcul este inchis complet, iar pasarile tale sunt in completa siguranta, poti opta pentru diferite garduri electrice, care sa inchida complet proprietatea ta. Acestea pot fi necesare in cazul in care detii o gradina cu legume sau spatii verzi cu flori. Totusi, daca optezi pentru gardurile electrice este important sa montezi bannere care sa indice pericolul de electrocutare.

Apeleaza la specialisti

Daca doresti sa scapi rapid de dihorii de pe proprietatea ta, o alta varianta este sa apelezi la specialisti. Acestia detin toate instrumentele necesare pentru a captura un dihor iar, ulterior, acesta va fi eliberat in natura. Astfel, tu nu te vai mai stresa cu privire la montarea diferitelor capcane pe proprietatea ta.

Chiar daca este cea mai rapida metoda, nu este intotdeauna si cea mai eficienta. In ciuda faptului ca daunatorii au fost capturati, acest lucru nu va stopa alte exemplare sa vina pe proprietatea ta si sa produca diferite pagube. Asadar, dupa ce specialistii si-au indeplinit task-ul, este important sa investesti in produse special concepute pentru a tine daunatorii la distanta.