Buldoexcavatorul este o masina industriala si mecanica care este utilizata pentru a face sapaturi mari in toate tipurile de teren. Are o cupa pentru excavare situata la capatul unui brat articulat in doua parti diferite. De obicei, acest brat este plasat pe spatele unui tractor si utilizat in lucrari de teren, pentru a face constructii, perntru tevi si canale de scurgere.

 In tara noastra domeniul constructiilor este in plina dezvoltare si buldoexcavatoarele sunt la mare cautare.

Ce este un excavator?

Buldoexcavatorul este o masinarie care are scopul si utilizarea de a face sapaturi mari in pamant in locuri in care este necesar sa se creeze o fundatie, sa se aseze tevi sau canale de scurgere. Este formata dintr-o cupa ce este plasata la capatul unui brat de tractor.

Pentru ce este buldoexcavatorul?

Buldoexcavatoarele sunt folosite pentru a efectua procese de excavare a pamantului, diferite tipuri de deschideri de sant pentru plasarea tevilor si a canalelor de scurgere si sunt folosite pentru a face gauri adanci care vor fi apoi umplute, de exemplu, pentru fundatiile caselor si cladirilor.

Acestea sunt utilizate pe scara larga in constructiile generale, deoarece ofera viteza si calitate. In demolari de cladiri, sunt folosite pentru a sparge peretii si sunt folosite uneori si la spargerea asfaltului pentru a realiza un proces adecvat de pavaj in orasele mari si mici.

Acestea sunt utilizate pe scara larga in locuri in care utilizarea altor echipamente nu este utila. In plus, ele reprezinta o sursa precisa de reducere a cheltuielilor si a timpului in diferitele lucrari in care sunt utilizate.

Caracteristicile buldoexcavatoarelor

  • Se compune dintr-un ansamblu de trei piese diferite de echipament mobil la sol: un tractor, un incarcator si o cupa de excavare
  • Permite instrumentelor sa se miste rapid si in siguranta.
  • Acesta poate transporta cantitati mari de material in functie de dimensiunea containerului.
  • Este conceput in primul rand pentru excavarea terenurilor.
  • Recipientul in care este depus materialul este cunoscut sub numele de cuva.
  • Buldoexcavatorul in sine are trei parti.
  • Este, de asemenea, cunoscut sub numele de lopata mecanica.

Cum este un excavator manipulat?

Buldoexcavatoarele functioneaza ca un tip normal de excavator, deoarece sapa in directia opusa a vehiculului. Acestea sunt controlate hidraulic. Masina este stabilizata cu ajutorul picioarelor care sunt responsabile pentru reducerea tensiunii prin trimiterea greutatii catre masina si anvelope. Functioneaza datorita soferului tractorului. In primul rand, ansamblul este plasat in locul necesar, tractorul este parcat si scaunul soferului este intoars spre inainte.

In aceasta pozitie, soferul poate alege daca sa desfasoare picioarele stabilizatorului atunci cand tractorul nu este pe sol solid sau pentru a evita aceasta etapa atunci cand solul este suficient de stabil. Dupa ce buldoexcavatorul este in pozitia corecta, operatorul sau soferul manipuleaza comenzile cu ajutorul parghiilor, unul lucreaza pentru a muta bratul, iar celalalt este sa mute cuva.

Printre cele mai frecvente utilizari ale buldoexcavatoarelor si excavatoarelor sunt:

 

Pentru a efectua lucrari de terasament

In acest sens, buldoexcavatoarele sunt capabile sa miste cantitati mari de pamant, pot impinge gramezi de material folosind lama din fata, ceea ce economiseste ore de munca ale unuia sau mai multor lucratori. Lucru obisnuit este ca acestea sunt utilizate impreuna cu alte masini, pentru a realiza o lucrare mai optima, deoarece in acest caz, buldoexcavatoarele elimina materialul si excavatorul le muta complet la locul dorit.

In constructia de drumuri

Companiile care sunt implicate in constructia de drumuri folosesc excavatorul sau buldoexcavatorul ca instrument principal, deoarece acestea sunt foarte utile. Acest echipament va impinge stratul superior al solului pentru a elimina ceea ce nu este necesar si lasa solul complet curat. Deschiderea ramasa poate fi umpluta cu pietris.

Drumurile au nevoie de aceasta lucrare pentru a fi stabile. In constructiile mari, excavatoarele pot fi utilizate in multe procese, mai ales atunci cand se porneste de o noua constructie deoarece este de obicei necesar sa se indeparteze vegetatia pentru a pregati terenul pentru excavarea gaurilor din fundatiile cladirii. De asemenea, poate muta pietris, nisip, resturi si altele dintr-un loc in altul.

Pentru demolare

Atunci cand este necesara demolarea cladirilor vechi care pot fi abandonate, excavatorul este folosit, si asta se datoreaza faptului ca poate dobori proportii mari, evitand munca de a o face bucata cu bucata. Aceste tipuri de excavatoare vin echipate cu o cabina in care soferul trebuie sa evite accidentele. Lucrul functional al acestui utilaj este ca dupa demolare se pot muta resturile in locul desemnat, facilitand munca muncitorilor.

De obicei, buldoexcavatoare utilizate in aplicatii de cale ferata de obicei dota o cuva ca o galeata pentru a muta balast, murdarie, si alte materiale, precum si un set de furci lungi pentru a deplasa pachete de traverse si alte elemente. Unele excavatoare pot fi echipate cu cupe universale care permit masinii sa se ocupe de accesorii de la alte OEM-uri.

In constructii feroviare si aplicatii de intretinere, excavatoare sunt folosite pentru a muta si schimba liniile.