In zilele noastre multi oameni se confrunta cu obezitatea, si de aici pana la agravarea sanatatii mai este doar un mic pas. Pentru combaterea obezitatii si cresterii in greutate, nutritionistii din ziua de azi au elaborat si personalizat, pentru fiecare persoana care doreste sa slabeasca sanatos, anumite diete de slabit.

Trebuie inteles, in acelasi timp, ca aceste diete de slabit nu le asigura efectul scontat intr-un timp foarte scurt, dar cel putin au garantia ca vor slabi sanatos. De fapt, primii pasi in tinerea unei diete eficiente pentru a slabi sunt cei mai greu de urmat.

Pentru a slabi sanatos, fara alte complicatii care sa ne afecteza anumite organe interne, trebuie sa ce schimbam total modul de viata si sa eliminam din alimentatia zilnica tot ce este daunator si ingrasa.

Cei mai multi specialisti afirma ca primele alimente care trebuie eliminate pentru a slabi cat mai sanatos sunt fainoasele si alimentele grase. Altele ce nu trebuie sa fie consummate pentru a slabi mai usor si sanatos, sunt bauturile carbogazoase indulcite.

Acestea nu trebuie consumate din cauza continutului foarte mare de zahar. De preferat este consumarea apei plate, sau mai nou se consuma acele shake-uri de slabit pe care le gasim in magazine cu produse de slabit. Acestea sunt facute si din fructe, care sunt recomandate in special pentru o slabire cat mai sanatoasa.

Bineinteles ca pentru a avea un gust cat mai bun si mai placut li se dau arome speciale, dar care sa fie naturale si sa nu ingrase. Putem insa, in acelasi timp, sa ne facem propriul nostru shake de slabit, chiar la noi acasa. Daca dispunem de mai multe feluri de fructe si legume in casa, putem realiza aceste shake-uri ideale pentru o slabire mai sanatoasa.

Un tip de shake de slabit din fructe este cel din banana, fructe de padure, care ne asigura o slabire sanatoasa, asa cum ne dorim. Bananele si fruntele de padure au un gust delicios si contin multa vitamina C, ceea ce le face sanatoase pentru organism. Cele mai bune shake-uri de slabit facute in casa, sunt cele facute din spanac, deoarece au un continut de vitamina K si mult calciu.

Un alt factor, la fel de important ca si dieta, este miscarea. Indiferent ca se face prin mersul pe jos, sau prin executarea de exercitii fizice, este necesara pentru o slabire sigura si sanatoasa.

Doctorii care sustin ca o greutate echilibrata este un factor important in sanatate, recomanda in acest scop retete de slabit, bazate in mare parte pe pastille de slabit.

Desigur, aceste pastille se administreaza dupa recomadarea doctorului care le-a prescris, in functie de cat si cum se doreste sa se slabeasca. Indiferent prin ce metode incercam sa slabim, ele trebuie sa fie si sanatoase.