calculator-second-handIn majoritatea cazurilor cand cineva este intrebat daca vrea sa cumpere un produs second hand acesta va da din cap in semn de dezaprobare, insa nu din motivul ca el a comparat deja raportul dintre avantaje si dezavantaje ale produsului second hand, ci pentru ca acest concept reprezinta o eticheta, eticheta care este mai degraba asociata persoanelor care nu isi permit un calculator nou. Din acest motiv, foarte multe persoane vor alege sa cumpere un calculator nou nout chiar daca nu vor folosi toata capacitatea oferita de catre el, capacitate care putea foarte bine sa fie acoperita si de catre cel mai modest calculator second hand. In acest fel multi indivizi vor pierde sute de lei pe calculatoare noi noute, in loc sa isi pastreze acei bani si sa isi cumpere un calculator second hand cu mult mai putini bani.

Acum ca am discutat despre efectul etichetei de second hand, haideti sa abordam exact diferentele dintre un calculator second hand si unul nou.
In primul rand, diferenta pe care oricine o ia in calcul intai este pretul, iar acesta nu este nicidecum cel mai relevant factor care diferentiaza un calculator sh de unul nou nout. Mai degraba am putea sa ne orientam catre utilitate, intrucat reprezinta un criteriu mult mai relevant dupa care sa ne ghidam atunci cand dorim sa cumparam un calculator, fie ca este el nou sau second hand.
Asadar, este necesar sa va intrebati ce doriti sa faceti cu acel computer. Vreti sa jucati ultimele jocuri sau sa il folositi pentru programare cum ar fi C++, Java ori HTML? In acest caz, este foarte putin probabil faptul ca va veti putea face treaba cu un calculator second hand, si ar trebui sa va orientati catre unul nou, dar nu numai nou ci si foarte scump. Pentru a juca ultimele jocuri cel putin, in anul respectiv adica 2015, aveti doua alternative. Ori va cumparati o unitate centrala gata facuta, lucru care are avantajele si dezavantajele sale dar pe care nu le vom detalia, ori alegeti sa va asamblati propria unitate centrala cu componentele pe care le cumparati separat, lucru care ca si cel mai de sus are avantajele si dezavantajele sale.

Cert este faptul ca pentru a asambla un computer cu componente nou noute este necesar un buget de minim 3.000 de lei, pentru a putea cumpara cel putin o placuta de 8 GB de memorie RAM, care poate sa coste in jur de trei sau patru sute de lei, aici mai depinde si frecventa ei, o placa video cu o memorie video de cel putin trei GB, iar despre procesor ce sa mai zicem, in cazul brandului Intel ar fi suficient si un i5, iar pentru amd cele mai performante procesoare octo core, marca FX.