Explicam ce este dansul, originea si caracteristicile sale. In plus, care sunt elementele sale si tipurile de dansuri care exista. www.dancevision.ro este locul in care poti invata sa dansezi ca un profesionist.

Ce este dansul?

Dansul este o arta care se bazeaza pe limbajul corpului, de obicei insotit de muzica. Este una dintre cele mai ancestrale forme de exprimare a fiintei umane care poate avea scopuri artistice, de divertisment sau religioase.

Este, de asemenea, numit “limbajul corpului” si foloseste o secventa de miscari ale corpului care insotesc ritmic muzica. De asemenea, este inteleasa ca o expresie a emotiilor, deoarece, in unele cazuri, prin miscari se urmareste intentia de a comunica sentimentele.

Exista multe dansuri in intreaga lume si in culturi diferite, fiecare dintre ele are propriile reguli si pasi care trebuie respectati pentru executarea sa si necesita pregatirea si calitatea deosebita a fiecarui dansator. In plus, fiecare dans se caracterizeaza prin faptul ca are propriile sale haine.

Originea dansului

Inregistrarile picturale ale dansului au fost gasite in toate perioadele si pe diferite continente, desi in timp forma, semnificatia si semnificatia sa au fost modificate.

In preistorie a fost dansul in ritmul sunetelor naturii, care mai tarziu a fost insotit de palme, ciocnirea picioarelor sau a bastoanelor, care mai tarziu au evoluat in instrumente muzicale. In cele din urma, vocea a fost incorporata. Aceste dansuri primitive au fost pasionale si spontane, cautand sa-si exprime sentimentele si starile de spirit.

Marile civilizatii ale antichitatii, cum ar fi Roma, Egiptul si Grecia, au folosit dansul in ritualuri: morti, nunti, receptii, dansuri la divinitati, printre altele.

Caracteristicile dansului

Exista anumite caracteristici care identifica diferitele tipuri de dansuri. Unele dintre ele sunt:

  • Aceasta implica unirea diferitelor miscari ale corpului pentru a forma un dans care poate fi efectuat de unul sau mai multi dansatori si este de obicei creat de un coregraf. Unele dansuri au pasi presetati, iar altele permiteau improvizatia si crearea de noi pasi.
  • Aceasta implica utilizarea unui costum special, care este folosit de dansatori atunci cand efectueaza dansul. Hainele si accesoriile folosite variaza in functie de tipul de dans, multe dansuri sunt reprezentate cu costumele lor tipice, unele sunt folosite doar pentru reprezentarea in fata unui public.
  • Implica studiul si practica fiecarui dans, formarea este o piesa fundamentala pentru a obtine o mai buna executie a pieselor.
  • Implica particularitatile pe care fiecare dansator le aduce dansului, desi coregrafia este aceeasi, fiecare individ o va interpreta cu propriile nuante si stiluri.

Elemente de dans

Principalele elemente ale tuturor dansului sunt:

  • Dansatorul isi foloseste corpul pentru a se exprima prin miscari pe care le efectueaza cu o singura parte a corpului sau cu mai multe in acelasi timp.
  • Este locul in care are loc dansul, dansatorul interactioneaza cu mediul care il inconjoara, poate face miscari mici sau se poate misca in mai multe directii.
  • Este elementul care determina si ghideaza miscarile in dans. In functie de timp, miscarile sunt identificate in functie de intensitatea, viteza sau durata lor.
  • Sunt toate miscarile pe care dansatorul le interpreteaza si care fac parte din dansul sau.

De ce este bine sa dansezi?

Exista atat de multe motive pentru care dansul este bun pentru tine, este greu sa stii de unde sa incepi! Este foarte distractiv si bun pentru sanatatea fizica si psihica! Pe langa faptul ca este o forma buna de exercitiu si are un impact cu adevarat pozitiv asupra sanatatii noastre, un studiu recent a aratat de fapt ca ne face si mai destepti (ceva de-a face cu amintirea pasilor de dans, exersand astfel creierul).

1) O modalitate excelenta de a face miscare si de a ramane in forma

Dansul este o modalitate excelenta de a ramane in forma si de a face miscare!

2) Arde calorii

Dansul inseamna sa-ti misti corpul, iar miscarea corpului este o modalitate excelenta de a arde calorii. Cati vei arde depinde de cat de energic dansezi. Intr-o sesiune de o ora de curs puteti arde de la 250 la 400 de calorii.

3) Sanatate imbunatatita

Dansul poate promova in mod eficient sanatatea prin imbunatatirea fitnessului cardiovascular, intarirea muschilor, cresterea circulatiei, scaderea tensiunii arteriale, scaderea riscului de boala coronariana, reducerea stresului si multe alte beneficii pozitive.

4) Coordonare mai mare

Excelent pentru imbunatatirea controlului asupra corpului, a abilitatilor de sincronizare si de coordonare. Vei invata cum sa te misti cu gratie si echilibru.

5) Bun pentru oase si articulatii

Dansul este o activitate care poarta greutati, ceea ce inseamna ca este grozav pentru oasele tale. S-a dovedit ca exercitiile cu greutati cresc densitatea osoasa si ajuta la reducerea riscului de osteoporoza.

6) Construiti increderea

Dansul construieste incredere, oferindu-ti un sentiment de succes si realizare atunci cand il stapanesti.