In cazul in care locuiesti la casa, poti alege sa iti amenajezi curtea dupa bunul plac, in cazul in care bugetul iti permite acest lucru.

Pentru foarte multe persoane, o gradina nu arata perfect si nu este completa in cazul in care aceasta nu este amenajata cu gazon. Ai putea sa te gandesti si tu sa iti amenajezi locuinta cu gazon, pentru ca un gazon foarte bine ingrijit va scoate in evidenta toate florile si toate plantele care se regasesc in curte.

Exista specialisti care considera faptul ca gazonul este ideal in zilele caniculare pentru ca ar avea un efect vizual de racoare, si ca ar aduce o multime de beneficii sanatatii.

Plus de asta, in cazul in care ai copii mici, acestora cu siguranta le va face o deosebita placere in a se juca pe gazon. Plus de asta, acestia nici macar nu vor simti cazaturile pe cazon, in timp ce o cazatura pe pavaj se poate lasa cu zgarieturi si cu julituri serioase, sau chiar mai rau, cu fracturi.

Avand o curte amenajata cu gazon, vei putea sa stai la plaja alaturi de membrii familiei tale vara, in zilele de week-end sau atunci cand timpul liber iti permite acest lucru.

In cazul in care esti o persoana prietena cu natura, atunci mai mult ca sigur vei alege o curte amenajata cu gazon, plante si chiar arbusti, in defavoarea unei curti amenajate de exemplu cu pavaj.

Ei bine, se pot gasi o multime de motive pentru care putem spune ca este indicat sa ai o curte amenajata cu gazon. Daca te-ai hotarat ca aceasta este cea mai buna idee de amenajare a curtii pentru tine, atunci poti opta pentru gazon rulou, si cu siguranta nu vei regreta alegerea facuta, mai ales dimineata cand vei simti mirosul placut de iarba cruda.

Dupa spusele specialistilor, exista trei tipuri de gazon, iar acestea sunt: gazon de soare, gazou de umbra, gazon de semiumbra si partial soare, iar fiecare tip are specificatiile sale.

In cazul in care curtea casei tale este in asa fel amplasata incat soarele sa bata fix pe gazon, atunci cu siguranta va fi indicat sa iti alegi un gazon de soare. Este important acest lucru in conditiile in care gazonul trebuie sa fie expus minim 8 ore la lumina solara pe zi.

Daca vrei sa alegi gazon si pentru curtea din spatele casei, atunci ar fi indicat sa alegi un gazon de umbra, pentru ca acolo exista umezeala, iar acest tip de gazon nu are nevoie de foarte mult soare. Se spune ca doua ore de expunere la soare sunt suficiente pentru acest tip de gazon.

Exista si gazon de semiumbra sau partial soare, iar acesta are nevoie sa fie expus la soare maxim 4 ore pe zi. Acesta este ideal pentru o gradina in care exista arbusti sau o alta recolta care mare parte din zi sa tina umbra.

Asadar, exista diferite tipuri de gazon, iar in functie de amplasamentul casei si al curtii poti opta pentru gazonul ideal. Ce conteaza insa cel mai mult, este faptul ca indiferent de tipul de gazon, o curte astfel amenajata va arata impecabil.