Dupa cum bine stim cu totii, multi romani traiesc departe de granitele tarii, iar cei mai multi dintre cei plecati din tara se afla in Vestul Europei, in tari precum Franta de exemplu.

Multi dintre cei ajunsi in Franta, si-au gasit locuri de munca bine platite si au o situatie financiara buna, astfel incat nu si-ar mai dori sa se intoarca in Romania. Exista romani care dupa ce au adunat suficient de multi bani datorita muncii in Franta, s-au intors deja acasa, unde au inceput o noua viata, si si-au investit banii in diferite afaceri.

Alti romani, din pacate s-au intors din Franta, insa intre patru scanduri. Au existat multe decese ale romanilor in Franta, iar familiile greu incercate au apelat la ajutorul Repatriere-Romania.ro pentru a-si repatria decedatii. In primul rand, dorinta de a-i ingropa in tara, aproape de cei dragi a fost unul dintre motivele pentru care familiile decedatilor au apelat la aceste servicii de repatriere decedati.

In plus, costurile inmormantarii in Franta sunt mult mai mari decat in Romania. Ba chiar mai mult, o repatriere din Franta costa mai putini bani decat o inmormantare in aceasta tara. Vom dezbate acest subiect in urmatoarele randuri.

Fiecare familie din Franta este diferita si nu toata lumea isi doreste acelasi tip de inmormantare. Practicile aranjamentelor funerare din Franta sunt influentate de traditii religioase si culturale, costuri si preferinte personale. Acesti factori ajuta la determinarea daca inmormantarea va fi elaborata sau simpla, publica sau privata, religioasa sau laica si unde va avea loc in Franta.

De asemenea, influenteaza daca cadavrul va fi prezent la inmormantare, daca va avea loc o vizionare sau o vizitare si, daca da, daca cutia va fi deschisa sau inchisa si daca ramasitele vor fi ingropate sau incinerate. Printre alegerile pe care va trebui sa le faceti sunt daca doriti unul dintre aceste tipuri de baza de inmormantari din Franta sau ceva intre ele.

Aranjamente de inmormantare „traditionale”, cu servicii complete din Franta

Acest tip de inmormantare, adesea mentionat de furnizorii de inmormantare in Franta drept o inmormantare „traditionala”, include de obicei o vizionare sau vizitare si un serviciu de inmormantare formala, transportul cadavrului la locul funerar si cimitir si ingroparea, inmormantarea sau cremarea ramasitelor.

Este in general cel mai scump tip de inmormantare din Franta. Pe langa taxa de serviciu de baza a inmormantarii, costurile includ adesea imbalsamarea si imbracarea corpului; inchirierea caminului funerar pentru vizionare sau serviciu; si utilizarea vehiculelor pentru a transporta familia daca nu isi folosesc propriile masini. Cheltuielile pentru un cascheta, un complot sau cripta cimitirului si alte bunuri si servicii funerare trebuie de asemenea sa fie luate in considerare.

Acorduri directe de inmormantare a Frantei

Trupul este ingropat la scurt timp dupa moarte, de obicei intr-un recipient simplu. Nu exista nicio vizionare sau vizitare in Franta, deci nu este necesara o imbalsamare. Un serviciu de pomenire poate fi organizat la mormant sau mai tarziu.

Inmormantarea directa in Franta costa de obicei mai putin decat inmormantarea „traditionala”. Costurile includ taxa de servicii de baza a inmormantarii, precum si transportul si ingrijirea cadavrului, achizitionarea unui cutii sau a unui container pentru inmormantare si a unui complot sau cripta de cimitir. Daca familia alege sa fie la cimitir pentru inmormantare, inmormantarea percepe adesea o taxa suplimentara pentru un serviciu de mormant.

Costuri

Conform sondajului de preturi funerare din anul trecut, costurile funerare obtinute in Franta pentru o inmormantare pentru adulti sunt jur de 7010 euro, in timp ce un spatiu de mormant mai poate avea un pret cuprins intre 1350 si 2250 euro. Prin urmare, o inmormantare in Franta poate costa intre 8360 si 9260 euro.

In ceea ce priveste familiile care se gandesc sa isi incinereze decedatii, daca familiile indoliate nu opteaza pentru comemorarea acestora, atunci poate fi aranjata o inhumare sau o incinerare directa, care costa mai putin de 1000 de euro. Prea putine sunt insa aceste cazuri.

Tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc ca familiile greu incercate sa acceseze Repatriere-Romania.ro, pentreu a lua legatura cu reprezentantii firmei de repatrieri, in vederea repatrierii persoanei decedate.

In orice caz, cu toate costurile incluse, amintind aici transportul decedatului din Franta, obtinerea tuturor documentelor necesare pentru transportul funerar international, imbalsamarea si cosmetizarea persoanei decedate, imbracarea persoanei decedate, si chiar si pretul sicriului din zinc inclus in costul total, o repatriere din Franta este mai atractiva din punct de vedere financiar decat o inmormantare in aceasta tara.

Este firesc asadar ca romanii sa isi repatrieze decedatii din Franta. In plus, odata repatriati decedatii din Franta, acestia fiind inmormantati in localitatile natale de catre familiile indoliate, vor putea fi vizitati la cimitir de catre rudele sau prietenii care isi doresc sa le mai duca din cand in cand cate o floare sau sa le aprinda o lumanare.