Poate ca ati visat intotdeauna sa detineti propriul magazin intr-o zi, dar timpul si finantele va impiedica sa faceti pasul catre o astfel de afacere. Din fericire, exista o modalitate mai usoara de a deveni proprietar de magazin.

Prin utilizarea internetului, va puteti angaja in practica comertului electronic, care este pur si simplu actul de cumparare si vanzare a marfurilor online. Puteti incepe comertul electronic cu putine investitii financiare si in propriul ritm, chiar in propria casa.

Veti avea nevoie de ajutor la inceput pentru creare magazin online, iar aici exista mai multe agentii care creaza magazine online la cele mai bune preturi, si care va pot oferi asistenta daca aveti nevoie.

Tot ce trebuie sa faceti mai intai de toate este sa cautati informatii in mediul online despre cele mai bune platforme pentru crearea magazinelor online, pentru a avea idee despre ce este vorba.

Apoi, cautati firme care se ocupa de procesul de creare magazin online, si care va acorda asistenta, iar cand specialistii se ocupa de crearea magazinului dvs. online, dvs. veti putea sa va ocupati de comercializarea produselor la cele mai atractive preturi de la furnizori, pe care ulterior le veti scoate la vanzare la un pret mai mare pentru a obtine profit.

Practic, totul se desfasoara la fel ca la un magazin fizic (cumparati la preturi reduse in cantitati mari, si vindeti apoi la preturi mai mari pentru a obtine profit). Un magazin online insa va ofera multe beneficii, asa ca iata de ce aveti nevoie de ajutorul specialistilor in creare magazin online, si ce beneficii puteti avea ulterior.

Beneficii

Lansarea unui magazin online de acasa ofera o serie de avantaje. In majoritatea cazurilor, va puteti seta propriul program de lucru sau puteti lucra cu jumatate de norma daca nu doriti sa renuntati la jobul pe care il aveti si care va ajuta sa va intretineti familia, sa platiti facturile (cel putin pentru moment, pana cand incepeti sa aveti clienti si vanzari multe astfel incat sa puteti renunta la acel job).

Nu este nevoie sa cumparati sau sa inchiriati o cladire in care sa aveti magazinul (aici trebuie luate in considerare si costurile utilitatilor, costul carburantului pentru a va deplasa zi de zi la magazin si eventual pentru a cumpara pe cont propriu produsele), si nu trebuie sa aveti neaparat angajati, astfel incat cheltuielile dvs. generale sunt minime.

Este posibil sa nu fiti nevoit nici macar sa efectuati un inventar sau sa manipulati produse.

Tipuri

Modelele de afaceri pentru magazinul dvs. online includ cumpararea si vanzarea de marfuri intr-un format de licitatie utilizand site-uri web precum eBay, Overstock Auction sau Bid4Assets. O alta optiune este de a deveni un expeditor drop, un proces in care luati comenzi pentru un comerciant cu amanuntul sau distribuitor si primiti un procent din vanzare. De asemenea, puteti vinde propriile produse si nu numai.

Disponibil non – stop

Nu putine au fost cazurile in care clientii unui magazin din oras au dorit sa cumpere un anumit produs, si au fost dezamagiti de faptul ca au ajuns la ora inchiderii, si nu au mai apucat sa vada produsul respectiv sau sa caute alternative pentru acel produs.

Cand vine vorba despre magazinele online insa, acestea sunt disponibile non stop, astfel ca fiecare persoana poate sa va acceseze magazinul la orice ora din zi sau din noapte pentru a va cumpara produsele. Acesta este un mare avantaj in conditiile in care unele persoane lucreaza de dimineata pana seara, si in timpul 09:00 – 18:00 de exemplu, nu au posibilitatea de a vizita un magazin fizic pentru a-si cumpara produsele.

Un grup mare de clienti

Intr-un magazin fizic cu siguranta nu pot intra foarte multi clienti in acelasi timp, mai ales acum in anul 2021 cand inca ne aflam intr-o perioada critica, o perioada plina de restrictii datorita pandemiei.

Cui credeti ca ii convine sa mearga la cumparaturi, si pentru a-si cumpara o geaca sa astepte sa iasa din magazin alte persoane pentru a putea intra, ar mai apoi sa observe si ca nu gaseste ceea ce cauta.

Cu un magazin online insa lucrurile stau diferit. Un magazin online poate fi vizitat de sute sau mii de clienti in acelasi timp, si fiecare isi poate cauta produsul pe care il doreste. In plus, nu sta nimeni la rand dupa altcineva, nu se asteapta la casa de marcat si nu exista nici un dezavantaj care sa determine clientul sa renunte la cumpararea produsului, din moment ce pretul este atractiv, iar produsul este livrat in timpul dorit.

Asadar, cu un magazin online aveti sanse la mult mai multi clienti, iar acestia pot cumpara la orice ora din zi sau din noapte, iar acesta este fara doar si poate un real avantaj de care puteti avea parte cu o astfel de afacere.