Asigurarea electricitatii in interiorul unei locuinte reprezinta un punct de plecare pentru orice lucrare. Este de la sine inteles faptul ca aceste tipuri de lucrari nu vor fi efectuate decat sub atenta indrumare a unui profesionist, insa anumite lucruri pot fi achizitionate separat, fara a necesita consultanta temeinica in domeniu. Alegerea sigurantelor face parte din categoria produselor ce pot fi alese de asa maniera, astfel incat de ce nu te-ai orienta catre siguranta bipolara ABB?

Daca vorbim despre siguranta bipolara ABB, atunci in mod clar facem referire la tabloul electric ce deserveste o locuinta. In ultimii ani, sistemul obisnuit de sigurante manuale a fost inlocuit de sigurantele automate, cele care dealtfel ofera siguranta in exploatare mai mare, lucru benefic oricui.

Aceste sigurante automate se impart la randul lor in categorii si anume sigurante automate monopolare, sigurante bipolare, sigurante tripolare sau sigurante tetrapolare.

Ce este o siguranta bipolara ABB?

Diferentele dintre tipurile de sigurante automate vin din proprietatea de a proteja circuitele electrice, astfel incat nivelul de siguranta sa fie cat mai mare.

In vreme ce o siguranta monopolara protejeaza doar o singura faza a circuitului electric, o siguranta bipolara ABB va avea ca efect protejarea ambelor circuite, atat faza cat si nul. In cazul sigurantelor tripolare putem discuta despre instalatii trifazice, industriale, acolo unde cerintele sunt mai mari, iar calitatea sigurantei trebuie sa fie pe masura efortului si a solicitarii.

Sigurantele bipolare mai sunt cunoscute de asemenea si sub numele de sigurante duble, tocmai datorita rolului lor bidirectional. O siguranta bipolara ABB va suporta o tensiune nominala de 230 v si un curent nominal de 10 A.

Capacitatea de rupere, o caracteristica foarte importanta a produsului, este de 4.5 KA. Siguranta are un singur modul, insa protejeaza cu succes atat in timpul suprasarcinilor cat si in cazul scurtcircuitelor, caracterul automatizat fiind si el de mare ajutor in acest caz.

O astfel de siguranta va avea in mod cert capacitatea fizica de a-ti asigura buna functionare a circuitelor electrice, ajutandu-te sa gestionezi cu usurinta eventuale probleme ce pot aparea la nivelul instalatiei electrice.

Este insa important de mentionat faptul ca sigurantele electrice trebuie inlocuite din cand in cand, tocmai pentru a avea siguranta ca acestea functioneaza in parametri optimi. Din acest punct de vedere, o siguranta bipolara ABB pare a fi o solutie benefica, ce te poate scuti de nervi sau cheltuieli inutile.

De retinut este faptul ca aceste sigurante sunt necesare in orice locuinta, deoarece ele sunt primele care pot reactiona in cazul unui incident, astfel incat sa nu aiba loc o aprindere in urma socurilor electrice (suprasarcina sau scurtcircuit). De aceea este indicat sa nu se faca rabat atunci cand vine vorba despre calitatea acestora sau despre montarea lor in mod corect.

Utilizarea singulara a sigurantelor monofazice intr-un tablou electric poate aduce cu sine o serie de probleme, iar montarea unei sigurante trifazice inseamna automat un fir liber. De aceea, cele mai des utilizate sigurante sunt cele bipolare, astfel incat montarea lor sa se faca in siguranta, conform instructiunilor sau cunostintelor in domeniu.