repair

In acest text vom incerca sa abordam subiectul reparatiilor care sunt cele mai frecvent intalnite la un laptop precum si ale motivelor pentru care aceste reparatii sunt absolut necesare. Asadar, atat reparatiile cat si daunele care pot sa apara la un laptop sunt de regula impartite in doua categorii, hardware si software. Daca ar fi sa le descriem pe scurt, partea de hardware se refera la componentele fizice ale unui laptop, dintre care enumeram placa de sunet, ventilatoarele, coolerele, placa de baza, placa video, sau procesorul. Partea de software se refera la acele probleme ce tin strict de sistemul de operare, incluzand servicii precum ar fi cele de devirusare, de dezinstalare a anumitor programe sau de instalare a unui sistem de operare nou.
In ceea ce priveste partea de hardware a unui laptop, cele mai comune probleme intalnite sunt legate de display, el fiind cea mai vulnerabila parte a unui laptop. In comparatie cu un computer personal, unde display-ul nu mai este montat pe unitatea centrala ci pe un suport cum ar fi un birou, un laptop are display-ul conectat cu restul partii din laptop. Asadar, din start laptopul este mai dezavantajos pentru ca este mult mai susceptibil sa sufere socuri, lovituri sau cazaturi.
Daca display-ul unui laptop este doar zgariat, de cele mai multe ori nu necesita interventia urgenta a unui service de laptop, intrucat nu este afectata semnificativ calitatea imaginii, insa daca display-ul prezinta crapaturi, atunci nu numai ca este foarte posibil ca imaginea sa aiba o calitate proasta, insa si ca laptopul nu se va mai deschide, ceea ce inseamna ca trebuie sa apelati la ajutorul unui magazin de reparatii de laptopuri pentru a va inlocui complet display-ul.
Pe langa zgarieturi sau crapaturi, display-ul mai poate suferi daune si la nivelul invertorului, care este cel responsabil cu luminozitatea. Asadar, daca invertorul este defect, luminozitatea laptop-ului va ramane la acelasi nivel indiferent de ce optiuni alegeti. Daca acest lucru vi s-a intamplat, cel mai probabil trebuie sa apelati la un service de laptop pentru va inlocui complet invertorul.
Daca laptop-ul dumneavoastra s-a defectat si nu va puteti da seama care este cauza acestui lucru, este absolut necesar sa apelati la un magazin de reparatii de laptopuri intrucat acestia beneficiaza de uneltele si de cunostintele necesare pentru a depista problema si pentru a va oferi solutii. Una dintre aceste probleme este cea legata de placa de baza, iar intrucat aceasta este componente pe care sunt situate toate celelalte componente importante, procesorul, placa video sau placutele de memorie RAM, prezinta o importanta foarte mare. Defectiunile care au loc la o placa de baza necesita inlocuirea cipurilor, ideo, north si southbridge precum si bga.
In concluzie, un service de laptop sau un magazin de reparatii va vor oferi intotdeauna ajutorul atunci cand aveti nevoie.