Energia solara fotovoltaica este complet curata si nu elibereaza gaze cu efect de sera in atmosfera. Populara in multe gospodarii, aceasta reprezinta o alternativa ideala la combustibilii fosili. De-a lungul anilor, industria s-a indreptat catre obiectivul autoconsumului, folosind panouri fotovoltaice din ce in ce mai sofisticate. Aceasta este o modalitate ideala de a controla mai bine costurile energiei prin producerea si consumul direct de energie electrica, pentru a reduce facturile. Acesta este si cazul pompei de caldura geotermala, care extrage energia din pamant pentru o productie mai economica. Prin urmare, este esential sa se evidentieze avantajele energiei fotovoltaice pentru a informa clientii cu privire la calitatea unei astfel de investitii.

Avantajele emergiei fotovoltaice

Cu module rezistente la capriciile vremii si cu o durata de viata de peste 25 de ani, instalatiile solare pot fi realizate oriunde, in orase sau in zone izolate. Amplasate pe acoperis, panourile fotovoltaice contribuie la cresterea calitatii vietii si constituie o valoare adaugata incontestabila la revanzarele totale de energie, atat personale cat si comunitare.

O instalare simpla, sigura si economica, care nu mai necesita incorporarea panourilor solare in cladire iar panourile fotovoltaice și inventorul sunt componentele de bază ale sistemului. Piata fotovoltaica continua sa progreseze cu evolutii tehnologice remarcabile, cum ar fi automatizarea caselor, bateriile, microinvertoarele, panourile mixte etc.

Cum functioneaza panoul solar?

Panoul solar este alcatuit din colectoare de radiatii solare. Placile pe care sunt dispuse acestea sunt fixate pe acoperisuri. Un schimbator de caldura este responsabil pentru transmiterea caldurii colectate catre o retea de apa menajera sau de incalzire. Acest principiu este acelasi pentru toate panourile solare termice. Cu toate acestea, in functie de tipul de colector utilizat, functionarea poate varia. In acest sens, exista mai multe tipuri de colectori:

Colectoare plate cu geamuri

O placa metalica neagra care absoarbe razele soarelui constituie aceste colectoare. Acesta se afla in contact cu unul dintre tuburile care contin fluidul de transfer de caldura. Un izolator mentine caldura in tuburi, in timp ce sticla din otel calita protejeaza instalatia. In plus, aceasta sticla asigura efectul de sera necesar pentru a produce si mai multa caldura.

Colectori cu placi plate neacoperite

Acestea functioneaza intr-un mod similar cu modelele mentionate mai sus. Cu toate acestea, ele nu sunt foarte rezistente, deoarece nu sunt protejate de sticla. Aceste colectoare sunt utilizate in principal pentru incalzirea piscinelor.

Colectoare cu tuburi de vid

Acestea constau din tuburi de sticla dispuse unul langa altul. Caldura este absorbita prin intermediul unei placi metalice negre. Aceste colectoare sunt proiectate in vid pentru a minimiza pierderile de caldura. Acestea sunt utilizate pe scara larga in regiunile cu conditii climatice extreme. Pentru a preveni inghetarea sau supraincalzirea fluidului de transfer de caldura, este necesar sa se investeasca in fluide antigel sau intr-un sistem de auto-drenare.

Colectoare monobloc

Aceste modele au un rezervor de stocare care este, de asemenea, montat pe acoperis. Singurul dezavantaj al acestui colector este ca rezervorul de stocare este in contact direct cu aerul exterior. Acest lucru duce mai usor la pierderi de caldura.

Cat de mult polueaza o centrala atomica

Pe masura ce societatea avanseaza, descoperim mai multi poluanti care contribuie la efectele negative ale schimbarilor climatice si la incalzirea globala. Multi dintre acesti poluanti provin din industriile noastre de productie si de generare a energiei si, oricat de mult sunt minimizati, exista intotdeauna niste poluanti care vor intra in atmosfera noastra. Centralele termice sunt cunoscute pentru producerea unei game largi de poluanti care sunt eliberati in atmosfera noastra, iar in acest articol, ne uitam la aceste diferite tipuri de poluanti.

O centrala termica este o centrala care transforma energia termica in energie electrica. Aceste centrale electrice fac acest lucru in primul rand incalzind combustibili fosili, care incalzesc apa in abur. Aburul se deplaseaza printr-o turbina, care genereaza electricitate, apoi este condensat si reciclat inapoi la punctul sau de pornire preincalzit. In timp ce centralele termice elibereaza o multime de gaze daunatoare pentru mediu, ele produc si ceea ce este cunoscut sub numele de poluare termica. Poluarea termica reprezinta degradarea mediului local, in special a cailor navigabile localizate, care sunt modificate prin deversarea apelor uzate din centrala electrica.

Se stie ca centralele termice pompeaza o multime de gaze cu efect de sera si cenusa, care sunt produse secundare ale arderii combustibililor fosili. In timp ce unele centrale termice folosesc energie solara sau nucleara, ele depind in mare masura de combustibilii fosili.

Dioxidul de carbon este unul dintre principalele gaze care se elibereaza din arderea combustibililor fosili si este cunoscut a fi un gaz cu efect de sera si un contributor la incalzirea globala. Dintre toate gazele eliberate dintr-o centrala termica, dioxidul de carbon este principalul, iar centralele termice sunt unul dintre principalii contributori la cresterea nivelului de dioxid de carbon in intreaga lume.