Despre videochat stim cu totii ca reprezinta un domeniu de activitate, de pe urma caruia o multime de doamne si domnisoare ajung sa castige bani frumosi, insa exista o multime de detalii importante pe care nu toata lumea le cunoaste despre videochat.

In primul rand, este foarte important sa clarificam totul, si sa venim cu precizarea faptului ca videochatul este perfect legal in Romania si nu numai, iar la noi in tara, aceasta activitate este legala inca de acum 15 ani de zile, din anul 2003.

Ei bine, anunturi cu angajari videochat in mod evident vor fi postate pe majoritatea site-urilor specifice, pe care se posteaza anunturi despre locurile de munca disponibile, insa cu siguranta femeile care isi doresc o cariera in acest domeniu trebuie sa stie spre ce studio se merita sa se orienteze.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca exista studiouri de videochat care le promit modelelor ca vor fi platite inca din prima luna, insa ca li se va incheia contractul de munca abia dupa o perioada de proba de o luna de zile.

Aici este deja ceva necurat, pentru ca legislatia in vigoare spune clar faptul ca angajatorul este obligat sa ii faca un contract de munca angajatului inca din prima zi, chiar daca angajatul se afla in perioada de proba.

Locatia in care se desfasoara activitatea poate sa fie si ea una problematica in cazul in care nu este una si aceiasi locatie cu adresa studioului. De ce? Pentru ca in aceste conditii cu siguranta ceva este putred, iar niste fraude sunt foarte bine ascunse, asa ca femeile care isi doresc o cariera in domeniul videochat-ului ar cam trebui sa se fereasca de astfel de studiouri.

Deasemenea, exista o multime de studiouri care le garanteaza modelelor inca din prima luna o anumita suma de bani, pentru ca mai apoi, dupa alte trei luni, salariul sa fie mult mai mare, iar dupa o jumatate de an, sau dupa chiar un an de zile, se va presupune ca salariile vor fi pur si simplu fabuloase.

Ei bine, femeile care viseaza la o cariera in domeniul videochatului trebuie sa fie constiente de faptul ca nimeni nu le face cadouri si nu le ofera bani pentru care sa nu munceasca, asa ca ele vor trebui sa munceasca foarte mult pentru a castiga o suma de bani decenta.

De exemplu, sa presupunem ca un model are de incasat un salariu lunar de 5000 de lei net. In acest caz, modelul respectiv ar trebui sa genereze venituri de aproximativ 17.000 de lei pe luna, datorita faptului ca pentru a incasa 5000 de lei va trebui ca inca 5000 de lei sa intre in conturile studioului, pentru ca mai apoi, alte 7000 de lei sa fie banii pentru plata taxelor lunare catre stat.

Asadar, pentru ca un model videochat sa poata incasa intr-o luna suma de 5000 de lei, va trebui sa aduca in conturile studioului din partea clientilor, suma de 17000 de lei.

Deci, cu siguranta lucrurile nu stau chiar atat de simplu precum cred femeile, atunci cand vine vorba despre videochat, iar aceste lucruri trebuie sa le cunoasca toate femeile care viseaza la o cariera in acest domeniu de activitate.