Moartea este singurul lucru de care nu ne putem feri. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi vom muri. Pana atunci insa, in urmatoarele randuri ale acestui articol veti afla cum trebuie sa procedati atunci cand cineva drag moare.

Asadar, in momentul in care cineva drag voua moare, trebuie sa optati pentru cele mai bune servicii funerare Sector 5, iar acestea includ imbalsamarea persoanei decedate, transportul funerar dar si achizitionarea produselor necesare (sicriu, coroane, lumanari) la cele mai atractive preturi.

Pentru ca prima data are loc imbalsamarea persoanei decedate, in urmatoarele randuri vom vedea ce este imbalsamarea si de ce se apeleaza la acest procedeu.

Asadar, imbalsamarea este o procedura care incetineste descompunerea corpului dupa moarte. De obicei este necesara aceasta procedura in situatiile in care va exista o perioada de timp intre momentul in care are loc moartea si procesul de cremare sau inmormantare a persoanei decedate.

De asemenea, poate fi nevoie daca exista o vizionare a corpului la capela in timpul priveghiului sau la inmormantare. In aceasta situatie, imbalsamarea este necesara inainte de aplicarea aplicatiilor cosmetice, cum ar fi machiajul.

Procesul de imbratisare

In urmatoarele randuri, veti descoperi care sunt pasii necesari pentru a efectua procesul de imbalsamare al unei persoane decedate:

Pregatirea corpului pentru imbalsamare – Corpul este mai intai curatat si dezinfectat. In acest timp, este masat si flexat. Acest lucru este pentru a atenua rigoarea mortis, care este o rigidizare a corpului care se intampla la scurt timp dupa moarte. Chiar daca rigoarea mortis inceteaza mai tarziu, masajul ajuta la amanarea sau mutarea acesteia.

Imbalsamare arteriala – Acesta este procesul de indepartare a sangelui din organism. Este evacuat din vase, in timp ce compozitele de imbalsamare sunt pompate simultan in artere. Aceasta se realizeaza folosind un dispozitiv de pompare care functioneaza ca inima, prin miscarea fluidelor prin artere. Sangele curge din corp in urma acestei proceduri.

Imbalsamarea cavitatii – Aceasta etapa este pentru eliminarea fluidului si a gazelor din organe. Se face o incizie in apropierea buricului si se introduce un ac gol mare, numit trocar. Organele abdominale si toracice sunt perforate cu trocarul, deoarece sunt inlocuite cu substante chimice de imbalsamare. Toate deschiderile din corp sunt apoi conectate pentru a preveni scurgerile.

Imbalsamare hipodermica – O procedura folosita pentru a injecta substante chimice de imbalsamare in orice zone care nu erau accesibile cu celelalte metode. Se injecteaza cu un ac hipodermic.

Imbalsamarea de suprafata – Acest pas este implementat dupa cum este necesar. Lichidul de embalcare este aplicat topic pe corp in zonele care s-au deteriorat, din cauza descompunerii.

Dupa aceea, corpul este spalat si uscat din nou. Dupa ce corpul este imbalsamat , produsele cosmetice sunt aplicate pe corp, iar parul este conceput pentru a crea un aspect mai asemanator vietii.

Machiaj

Cantitatea de machiaj care se aplica si de munca cosmetica care se face depinde de starea corpului. In majoritatea cazurilor, lotiunea hidratanta se aplica pe fata, buze si maini.

Machiajul va fi aplicat pe fata, gat si maini pentru a face persoana sa para cat mai vie si sa acopere orice cusur, decolorare sau urme de boala. Pudra poate fi aplicata pentru a mentine corpul uscat si a absorbi orice uleiuri secretate natural. In unele cazuri, unghiile vor fi vopsite cu lustruire.

Coafura

Parul va fi coafat pentru un aspect asemanator vietii. Daca persoana care a murit a purtat o peruca sau o pelerina, aceasta va fi folosita. Parul poate fi spalat si asezat, sau pur si simplu periat, in functie de situatie.

Reconstructie cosmetica

In cazurile in care organismul a suferit de o boala degenerativa sau un accident vatamator, reconstructia cosmetica poate fi necesara. Imbalsamatorul va folosi ceara, tencuiala, bumbacul si alte materiale pentru a readuce fata si corpul persoanei la forma sa anterioara.

Imbracarea decedatului

Dupa ce corpul este imbalsamat si cosmetizat, are loc procedura de imbracare a persoanei decedate, care mai apoi va fi asezata in sicriul pe care familia indurerata il va cumpara de la firma de pompe funebre care se ocupa si de imbalsamare.

Dupa aceea, urmeaza ca persoana decedata sa fie transportata spre capela, unde sicriul cu trupul neinsufletit va ramane pana cand va fi inmormantat. Fireste, transportul funerar este un alt serviciu pentru care familia greu incercata va trebui sa il plateasca firmei de servicii funerare.

De la aceiasi firma de servicii funerare, membrii familiei indoliate vor putea sa cumpere si coroane, dar si lumanarile necesare. Totodata, la nevoie, firma de servicii funerare poate recomanda familiei decedatului si cea mai buna firma de catering.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre imbalsamarea unei persoane decedate, si despre serviciile funerare. Stim ca nu este placut sa discutam despre acest subiect, insa de moarte nimeni nu scapa, si trebuie sa stiti cum sa procedati cand moare cineva drag.