iPhone este unul dintre cele mai populare modele de telefon la momentul actual, aflandu-se in topul vanzarilor de smartphone-uri in ultimii ani. Desi exista multi doritori de iPhone, nu tuturor le permite bugetul o astfel de achizitie. De aceea, in randurile ce urmeaza va vom prezenta cateva sugestii de achizitie a faimosului telefon Apple la pret redus.

Bineinteles, in functie de model pretul va varia astfel ca un model mai vechi precum iPhone SE va fi cu siguranta mai ieftin decat noul iPhone X. Chiar si in cazul modelelor mai noi, exista insa solutii pentru cei cu buget redus, si anume:

Site-uri de anunturi – aici puteti gasi fie telefoane noi, nefolosite, fie foarte putin utilizate sau doar testate inainte de a fi scoase la vanzare fie modele mai vechi in stare mai mult sau mai putin buna de functionare. In functie de buget va puteti orienta catre unul dintre aceste telefoane, care va fi cu siguranta la un pret mai bun decat in magazin.

Nu ezitati sa contactati si persoanele care vand telefoane cu anumite defecte, atata vreme cat sunt remediabila. Daca de pilda vedeti un anunt de genul vand iPhone SE display spart, verificati inainte online cat costa o schimbare display iphone 6 si calculati pentru a vedea daca nu cumva pretul de vanzare al telefonului cumulat cu reparatia nu este mai mic decat cel al unui telefon in stare buna.

Produse reconditionate – site-urile operatorilor de telefonie precum si alte site-uri ce vand electronice si electrocasnice ofera de obicei si o categorie de telefoane numite reconditionate – de obicei la preturi mai mici decat ar avea aceleasi produse in mod normal.

Produsele reconditionate sunt fie produse ce au fost desigilate pentru a fi testate, fie prezinta mici defecte cauzate de manipularea in timpul transportului sau depozitarii ce au fost descoperite inainte de punerea in vanzare, fie au fost returnate si reparate apoi testate pentru a asigura garantia calitatii.

De multe ori acestea sunt doar mici imperfectiuni de ordin estetic ca de pilda mici zgarieturi pe carcasa, ce nu au niciun impact negativ asupra functionarii telefonului. In descrierea fiecarui astfel de produs este mentionat defectul sau defectele carora le datoareaza reducerea de pret astfel ca este foarte important sa cititi descrierea acestora inainte de a decide daca doriti sa achizitionati un produs reconditionat.

De asemenea, aceste produse beneficiaza de aceeasi perioada de garantie ca un produs nou, astfel incat veti beneficia de aceleasi drepturi ca la achizitia unui telefon nou. De pilda, daca achizitionati un iPhone SE ce prezinta zgarieturi fine iar ulterior, fara a suferi un soc fizic, display-ul acestuia se sparge, puteti trimite produsul in garantie pentru o schimbare display iphone SE la fel ca in cazul unui iPhone SE nou, care nu a prezentat niciun defect la achizitie.

Buy – back: puteti oferi vechiul telefon operatorului de telefonie mobila pentru a beneficia de o reducere de pret la achizitia unui nou dispozitiv, pretul unui iPhone achizitionat in acest fel fiind considerabil mai mic decat cel intreg.

In concluzie, exista numeroase solutii pentru a va cumpara un iPhone la pret redus, insa necesita atentie sporita si studierea atenta a descrierii produselor, pentru a va asigura ca telefonul cumparat va rezista in timp.